懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

好擔心!本人現在23週,產檢時醫生話BB個腎漲咗少少,點算呢?是否很普遍?

禁止訪問

Re: 好擔心!本人現在23週,產檢時醫生話BB個腎漲咗少少,點算呢?是否很普遍?

洋房

Re: 好擔心!本人現在23週,產檢時醫生話BB個腎漲咗少少,點算呢?是否很普遍?

是個腎漲了少少,bb是男仔。

禁止訪問

別墅

產檢時醫生話BB個腎漲咗少少

我個B都系男仔,我22周去照,醫生都話BB個腎有o的脹,要之後再照一次睇下有無細返.又話都几多產婦會系咁. 搞到我日日比人鬧亂食野.我自己都好擔心!!!o的人話食少o的鹼野就可改善!唔知有無根據,但試下啦.

洋房

原帖由 sandy516wong 於 09-4-14 21:40 發表
我個B都系男仔,我22周去照,醫生都話BB個腎有o的脹,要之後再照一次睇下有無細返.又話都几多產婦會系咁. 搞到我日日比人鬧亂食野.我自己都好擔心!!!o的人話食少o的鹼野就可改善!唔知有無根據,但試下啦. ...

我而家34周, 醫生照到bb 條腸漲, 可能有機會d神經有問題, 排便會有d困難, 又可能出左世阿b自行回復正常. 你先得22周, 仲有好多時間, bb一路長大就有變化, 唔好太擔心, 會影響心情架

大宅

請問你地嘅醫生有無解釋如何引至腎漲及腸漲呢?是否仔仔容易有呢個問題? 是否食左燥熱食物或有其他原因呢? 我呀B都係仔,21w才去照結構,很担心啊 !

大宅

我弟弟個BB照結構時照到腎邊大邊細, 之後一直擔心到出世, 結果BB完全無事, 好健康~

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我細囝個時都照到2邊腎係漲,到而家出左世都係甘,要定期覆診同食藥,醫生話會無事架

大宅

我想請問是否要照過結構先會知道bb有以上提及的問題呢?
因為我問我個c+醫生時,佢話其實佢一路有monitor住我bb的情況,一般無咩特別,所以就叫我唔洗特登再去照結構.
我唔知會唔會miss到d咩...

首頁

尾頁

跳至