跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

構思一下:7月集體生日會

請問有無人諗過幾個家庭一齊同bb搞生日會呢?

我bb就黎一歲, 想搞一個有少少似嘉年華既生日會俾d參加既小朋友一齊玩,但問過下d價錢,好似單單搞一個生日會又唔太化算,所以想問下各位有無人會有相同既構思,唔介意一齊搞,一齊玩,但都唱生日歌,影相等等個別既活動時,就call 咪各自召集,但場地都係一個問題,要搵一個較大既地方至得,可以容納100個大人+小朋友以上既,唔知大家有無興趣一齊搞搞佢或提議下咁呢?

構思如下﹕

如果係7月12或19或26日(日)
地點﹕~會所 (視乎人數)
時間﹕下午約3-6
活動﹕有姐姐帶遊戲, 波波池,小彈床, "娟"小隊道, 小帳篷,扭波波,抽獎.....紀念品,cake,卡通人
如果夠30人(大人), 約15個bb或以上, 應該每人~$180-190(估計)或以下

大家覺得點?
如覺得ok, 不如先講低可行日期(如3日都得都講晒先), 人數(大人+小朋友), 係呢個禮拜內(2009.6.13或前)收集下意見先(不當報名), 好嗎?
例﹕
kitty - 3日都ok - 2A+1B

費用包埋食物, 另如果唔要彈床, 應可再少d, 大家有無興趣聚一聚?

唔知大家覺得呢個proposal點呢? 有無興趣? 有意見都share下丫! thx!

別墅

I'm interested, pls count me in :)

大宅

好媽媽勳章

唔好意思, 多咀答下.

構思如下﹕

1.搵一個較大既場地 - 好多酒店都可以BOOK

2.租充氣彈床, 滑梯, 波波池 - 可能未識玩住

3.租魔術師, 小丑,鈕鈕波 - 之前問過好貴唔化算

4.搵人安排集體遊戲(附道具) - 有社區中心有此服務

5.準備小禮物 - 可以去批發入貨

6.到會 - 睇場地, 如淨租場, 一人整D 最後夾 返錢.

7.蛋糕(應該各自家庭準備) - 夾份買一個

8.大概2-4個家庭都share都已ok....

9.....仲有咩可share呢?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

好呀!
我都想join!

複式洋房

Good idea! 我都想join!

別墅

好媽媽勳章

me 2 me 2.

many club houses offer catering

民房

我都想加入呀~

大宅

ME TOO

外話:我想問下妳地點upload bb相上去妳個個人details個位度架? 我唔知係邊度整...

別墅

原帖由 cmpjoanna 於 09-4-16 09:53 發表
me 2 me 2.

many club houses offer catering

外話: 你BB張椅仔係邊道買?

別墅

原帖由 littlechuhk 於 09-4-16 12:06 發表
ME TOO

外話:我想問下妳地點upload bb相上去妳個個人details個位度架? 我唔知係邊度整...

觀看賬號à編輯個人資料à上傳頭像

大宅

I'm interested, pls count me in :)

民房

Good Idea!! I'm interested, pls count me in.
any updates-pls email to me [email protected] (as I am seldom to login here)

3.租魔術師, 小丑,鈕鈕波 - I know that some website may show you how to 鈕鈕波 (have video) - I think my husband may 鈕鈕波

4.搵人安排集體遊戲(附道具) - Is it 爬行大賽/扮嘢大賽 already very funny for them & us?

5.準備小禮物 - 每家為生日小朋友預備1份生日禮物,並由自己小朋友送出 ~ 學習share ma & 對社交也有用呀!!

6.到會 - I think tea 到會 + 自己整D簡單food ~ 如菠蘿腸仔都ok & I may make cookies.

7.蛋糕 - 夾份買一個, 來個大合照都幾Sweet ar!

原帖由 kittychan127 於 09-4-15 00:16 發表
構思一下:7月集體生日會

請問有無人諗過幾個家庭一齊同bb搞生日會呢?

我bb就黎一歲, 想搞一個有少少似嘉年華既生日會俾d參加既小朋友一齊玩,但問過下d價錢,好似單單搞一個生日會又唔太化算,所以想問下各位有無人會有 ...

複式洋房

我都想帶囝囝參加生日會

複式洋房

陪月勳章

i want to join in....

大宅

好呀我都想參加生日會

複式洋房

i am intersted to join, too.... please count me in...

複式洋房

I am interest to join in too .....pls count me in...

大宅

好媽媽勳章

好呀,我都想參加生日會!!

別墅

BB一齊開第一個生日會好開心,我BB都想加入.

構思如下﹕

- 租充氣彈床, 滑梯, 波波池
可能BB未識玩,不如可以搞BB比賽,如爬行. 

- 租魔術師, 小丑,鈕鈕波
BB 未識欣賞,或許其他活動.

- 搵人安排集體遊戲(附道具)
playgroup 有trainner

準備小禮物

6.到會

7.蛋糕(應該各自家庭準備)

9.....仲有咩可share呢?

大宅

Dear all,

I'm also interested too. Pls count me in

首頁
12345...6

尾頁

跳至