親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

水晶宮

book左康泰的package, 5日四夜住koreana, 唔計稅$2760, 另加機票附加費$50, 房的附加費total$200...總計兩大一細全部$9000唔使...坐大韓中午12點幾班機

3月28號出發...準備睇櫻花, 因為帶住個四歲仔仔, 所唔會搭凌晨機..

行政會去戰爭博物館, 民族村, 愛寶樂園, 樂天世界, 景福宮, 三清洞, 仁寺洞, 東大門, 南山睇夜景, 汝矣島及遊漢江, 參觀kbs電視台...如果有時間會去梨花女子大學一遊...

子爵府

醒目開學勳章

HIHI

我又係book左package去首爾,5d4n,2大1小,住apartment,around14xxx,坐cx,不過我地坐零晨機,因為9點幾班機full左.

我10/4出發,我地會去(愛寶/樂天/南山睇櫻花&汝矣島...),行程以輕鬆,舒服為主.

原帖由 靚寶 於 09-2-18 07:58 發表
book左康泰的package, 5日四夜住koreana, 唔計稅$2760, 另加機票附加費$50, 房的附加費total$200...總計兩大一細全部$9000唔使...坐大韓中午12點幾班機

3月28號出發...準備睇櫻花, 因為帶住個四歲仔仔, 所唔會搭凌 ...

用戶要求終止服務

水晶宮

其實之前都有人開個首爾旅行, 不過果邊多數講join 團, 咪開多一個自由行囉...唔使嘥人d位又可以專講去邊d好地方!

康泰的package原本住koreana, 不過話酒店full左...宜家要book第二邊, 其實我心目中係想住世宗, 因為個個都話近, 我都好懶, 想近近地唔使行咁遠就可以返到酒店....

水晶宮

有冇媽咪自由行去首爾? 想問搭地鐵係咪有好似八達通咁既卡既呢?

除左搭地鐵有漢文外, 搭巴士係咪好難同司機溝通? 唔識落車?

有冇人去過東大門, 有人話好似旺角荷里活商場咁款...唔值得去, 係咪既呢? 又有人話梨大好好行, 有冇人可以俾少少意見呢?

大宅

我都book 左4/4去, 超難先至book 左hotel. 我plan 左去愛寶/樂天 & shopping. 超hea.

我個agent 話明洞hotel 好多都full 左la. 大家要快.

原帖由 KSY 於 09-2-18 08:21 發表
HIHI

我又係book左package去首爾,5d4n,2大1小,住apartment,around14xxx,坐cx,不過我地坐零晨機,因為9點幾班機full左.

我10/4出發,我地會去(愛寶/樂天/南山睇櫻花&汝矣島...),行程以輕鬆,舒服為主.

...

水晶宮

我又係book酒店book 極都book唔到呀, 好多間都full 左, 世宗, koreana都full 左, 如果明洞果邊full 唯有住東大門果邊....

我打算坐9點幾果班機, 希望有位啦....

大宅

靚寶

你try 下ibis 係明洞,超方便.
原帖由 靚寶 於 09-2-25 10:06 發表
我又係book酒店book 極都book唔到呀, 好多間都full 左, 世宗, koreana都full 左, 如果明洞果邊full 唯有住東大門果邊....

我打算坐9點幾果班機, 希望有位啦.... ...

水晶宮

snoppy ,

呢間我都有做後備, 因為我已經搵多左幾間做後備俾agent幫我book, 有prince, ibis, 東大門有acacia

侯爵府

2024年龍年勳章

我都想自由行,請問各位自己去韓國會唔會好難架?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 @bear 於 09-2-25 21:35 發表
我都想自由行,請問各位自己去韓國會唔會好難架?

我前年去過, 如果去景點旅遊區, 其實唔難架, 果度請好多中國人做野, 佢地講普通話.

我都係拎住本書, 手指指頭擰擰手擰擰咁問人點去呢度果度, 要食d咩咁, 都ok喎. 而且果邊有d tourist information counter係有中國人serve你架.

子爵府

好媽媽勳章

仲有, 如果你識少少日文, 食野方面可能著數少少. 我有晚深夜肚餓, 同老公去街邊帳篷檔口食麵, 我講noodle佢唔知係咩, 但我講拉麵(日文), 佢地就即刻明白晒.

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 阿早! 於 09-2-25 21:43 發表

我前年去過, 如果去景點旅遊區, 其實唔難架, 果度請好多中國人做野, 佢地講普通話.

我都係拎住本書, 手指指頭擰擰手擰擰咁問人點去呢度果度, 要食d咩咁, 都ok喎. 而且果邊有d tourist information counter係有 ...

咁搭車易唔易架?你通常搭咩車方便d架?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 @bear 於 09-2-25 21:48 發表

咁搭車易唔易架?你通常搭咩車方便d架?

地鐵, ok唔難, 你跟住本書就得. 好多景點而家都有埋中文, 唔難搵.

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 阿早! 於 09-2-25 21:50 發表

地鐵, ok唔難, 你跟住本書就得. 好多景點而家都有埋中文, 唔難搵.

等我plan吓先,唔該晒!

水晶宮

地鐵沿線有漢字, 應該唔難, 而且仲可以用身體語言搭救, 我覺得呢d係好珍貴既文化體驗係跟團冇既, 所以我會自由行去!

如果book到早機去我都plan左個行程啦!

1. 香港 - 首爾-明洞(樂天百貨)-東大門-南山夜景-南大門晚飯

2. 景福宮 - 三清洞 - 仁寺洞

3. 韓國民族村 - 愛寶樂園

4. 汝矣島 (汝矣島公園睇櫻花) - 遊漢江 - KBS/MBC/SBS電視台

5.弘大 - 新村 - 延世大學 - 梨大購物街+晚飯

6. 樂天世界 - 香港

禁止訪問

醒目開學勳章

用戶要求終止服務

用戶要求終止服務

得幾個月大就真係辛苦D,我個時就試過帶個1歲B去日本,有d trouble,但真係要帶都ok,但事前要準備得好d同時間行程要鬆動d law...

未聽過同一airline的"寧神機"會唔同價錢喎...

原帖由 ayaya86 於 09-2-26 12:31 發表
我同老公都應該會去啊 不過就5同知囡去 因為佢太小 得幾個月
我地就5月先去
都係自由行
因為我之前都去過
同埋我又識講日文同韓文
所以我老公大安旨意哂都要我自己搞

靚寶 ~我想問如果我寧神出發會5會平d or貴d啊 ...

水晶宮

原帖由 ayaya86 於 09-2-26 12:31 發表
我同老公都應該會去啊 不過就5同知囡去 因為佢太小 得幾個月
我地就5月先去
都係自由行
因為我之前都去過
同埋我又識講日文同韓文
所以我老公大安旨意哂都要我自己搞

靚寶 ~我想問如果我寧神出發會5會平d or貴d啊 ...

...唔清楚喎, 因為我帶埋囝囝去一定唔會坐凌晨機, 你可以問下價的! 我既早機係朝早9點40分....

首頁
12345...16

尾頁

跳至