跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我預產期係26號, 到目前為止都未有生既跡象!!
接近預產期, 日日都喺屋企上網, 食同玩nds...
都唔敢出街呀...好怕喺街度作動!!

有冇人都同我一樣喺瑪麗醫院生b架?

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 FunnyBean 於 09-4-24 09:56 發表

有冇人都同我一樣喺瑪麗醫院生b架? ...

可能你要走動下先容易作動架
我都係同個大仔去出面玩左半日
回家果晚 就見紅啦

大宅

好媽媽勳章

原帖由 莎莎莉莉 於 09-4-24 16:16 發表

可能你要走動下先容易作動架
我都係同個大仔去出面玩左半日
回家果晚 就見紅啦

我係呢兩日冇出街咋, 因為得自己一個, 唔敢一個人出呀~

子爵府

我預產期29號, 都未生呀。

我個肚堅係聚同重, 但都忍唔住要出街呀, 難得放產假可以陪下個女同飲下午茶, 生埋個細無咁得閒架啦!!

有無食下涼野呀? 我第一胎好準時預產期個日, 唔知今胎係咪呢? 最緊要唔好遲呀, 我唔想催生!!!

大宅

畀面勳章

我都未生得喔 ,我預產期係 28 ,不過醫生已經寫左 27 號要入院催生啦, 我都係呢兩日先開始放假,尋日就去私家覆診,今日就係去政府覆,不過都係自己出去囉,我又冇諗過會行行吓生得喔!

大宅

我23號預產期都未生呀,今日去左廣華check up,醫生叫左我去駁胎心機一陣,都ok無問題,暫時book左4號催生,29號再駁多次胎心機,除非落雨,唔係我都會自己落街買餸,順便當行下,日日都會飲涼野或者食西瓜,但都未有動靜呀

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yoyobb 於 09-4-24 22:00 發表
我預產期29號, 都未生呀。

我個肚堅係聚同重, 但都忍唔住要出街呀, 難得放產假可以陪下個女同飲下午茶, 生埋個細無咁得閒架啦!!

有無食下涼野呀? 我第一胎好準時預產期個日, 唔知今胎係咪呢? 最緊要唔好遲呀, 我唔 ...

我都食得幾多涼野, 龜苓膏, 綠豆沙, 腐竹旦, 芝麻糊同西瓜! 我都想bb準時預產期出世, 聽日就係喇~~~~
襯未生得, 想做咩就做咩喇~~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 hey930 於 09-4-24 22:48 發表
我23號預產期都未生呀,今日去左廣華check up,醫生叫左我去駁胎心機一陣,都ok無問題,暫時book左4號催生,29號再駁多次胎心機,除非落雨,唔係我都會自己落街買餸,順便當行下,日日都會飲涼野或者食西瓜,但都未有動靜呀 ...

一個人去買餸小心d呀~~街市地下濕滑!!
希望你bb唔駛催生, 呢幾日出黎啦~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mic.mic 於 09-4-24 22:42 發表
我都未生得喔 ,我預產期係 28 ,不過醫生已經寫左 27 號要入院催生啦, 我都係呢兩日先開始放假,尋日就去私家覆診,今日就係去政府覆,不過都係自己出去囉,我又冇諗過會行行吓生得喔! ...

乜唔係要過左預產期先催生既咩~~
連續兩日覆診...好攰架喎!!

別墅

原帖由 FunnyBean 於 09-4-24 09:56 發表

有冇人都同我一樣喺瑪麗醫院生b架? ...

我係21/4預產期,今日25/4了仲未有動靜呀!
真係好心急呀!!!

大宅

原帖由 FunnyBean 於 09-4-25 11:10 AM 發表

一個人去買餸小心d呀~~街市地下濕滑!!
希望你bb唔駛催生, 呢幾日出黎啦~~

係呀,今日落咁大雨,我都唔敢落街買餸,都係叫老公幫我落街買咋,而家仲有差唔多10日時間比阿b,希望佢乖乖地唔洗催生啦,如果29號仲未生仲要返廣華做多次胎兒心律測試

大宅

好媽媽勳章

原帖由 BB666 於 09-4-25 11:29 發表

我係21/4預產期,今日25/4了仲未有動靜呀!
真係好心急呀!!!

大家一齊加油, 放鬆心情等bb出世~~
你約左幾時催生未呀?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 hey930 於 09-4-25 11:55 發表

係呀,今日落咁大雨,我都唔敢落街買餸,都係叫老公幫我落街買咋,而家仲有差唔多10日時間比阿b,希望佢乖乖地唔洗催生啦,如果29號仲未生仲要返廣華做多次胎兒心律測試 ...

如果我聽日都未生, 星期一就要返去覆診!!

子爵府

做咩要催生呀? 催生痛+耐好多架, 唔等下先?

原帖由 mic.mic 於 09-4-24 22:42 發表
我都未生得喔 ,我預產期係 28 ,不過醫生已經寫左 27 號要入院催生啦, 我都係呢兩日先開始放假,尋日就去私家覆診,今日就係去政府覆,不過都係自己出去囉,我又冇諗過會行行吓生得喔! ...

子爵府

我都狂食西瓜同腐竹雞蛋!! 上胎我食好多腐竹, 前後5個鐘攪掂呀, 唔知今胎有無咁好彩, 努力呀大家~

原帖由 FunnyBean 於 09-4-25 11:08 發表

我都食得幾多涼野, 龜苓膏, 綠豆沙, 腐竹旦, 芝麻糊同西瓜! 我都想bb準時預產期出世, 聽日就係喇~~~~
襯未生得, 想做咩就做咩喇~~~

大宅

希望大家都唔洗催生,bb乖乖地自己出黎啦

大宅

我預產期26號, 但而家都係一d 跡象都無...
日日都問BB 幾時出來, 佢都係唔啋我... 唔知駛唔駛催生....

大宅

畀面勳章

因為個醫生話我太細粒呀,連 bb 都算細粒喔 ,所以就要呀,兩日都唔係太攰呀,因為去政府今次輪得好快呀,一個鐘就走得啦,後日就要入院啦,都仲未有動靜喔 ,我都日日食西瓜同腐竹糖水囉!咁你呢?走佬袋係唔係都放好多野架?我好似好多野咁!

原帖由 FunnyBean 於 09-4-25 11:11 發表

乜唔係要過左預產期先催生既咩~~
連續兩日覆診...好攰架喎!!

大宅

畀面勳章

私家果邊同政府果邊都指明我要催生,我係冇得揀喔,同埋一定話我唔可以過期呀!

原帖由 yoyobb 於 09-4-25 12:59 發表
做咩要催生呀? 催生痛+耐好多架, 唔等下先?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mic.mic 於 09-4-25 17:51 發表
因為個醫生話我太細粒呀,連 bb 都算細粒喔 ,所以就要呀,兩日都唔係太攰呀,因為去政府今次輪得好快呀,一個鐘就走得啦,後日就要入院啦,都仲未有動靜喔 ,我都日日食西瓜同腐竹糖水囉!咁你呢?走佬袋係唔係都放好 ...

我成兩袋走佬袋呀!!都係d巾巾阻住地方, 仲有bb尿片!!
今日食埋龜苓膏喇~~
你後日就生喇, 你要加油, 祝你順利!!!

首頁

尾頁

跳至