在職全職

跳至

首頁
12345...97

尾頁

侯爵府

good morning

呢度繼續再傾過啦喂

侯爵府

馬灣"挪亞方舟"一天遊

日期:may 24(sun)暫定
時間:門票valid時間係10:00 ~ 18:00,大家想幾點開始?
人數:必定要有25人以上(買票計)
節目:自由行參觀方舟內各個場館:
方舟博物館
方舟花園
方舟生命教育館
跨越奇園
珍愛地球館
另有小朋友工作坊地等等...
方舟reply左喇:
入場費:約$125/a,$100/b;創作園地要另外收費及advance booking,$60 for 1 hour, $90 for 2 hours(2項workshop)
註:小朋友收費係3~12歲,我地班小朋友就尷尬d,因為方舟count人數mininum25人係以收錢計,咁樣唔知大家想照比埋小童票($100/b),定抑或我地要搵多d大朋友去好呢 please comment!!!

午飯方面:可以選擇自助快餐or預訂一圍圍台吃飯(menu稍後通知)

1) 酌媽 2a1b
2) 嘉嘉媽 2a1b
3) vane媽2a1b
4) 汶家人 2a1b
5) grace 2a1b
6) heiyee媽 2a1b
-----------------
total 12a6b = 18persons

大宅

酌媽, congratulation x 100000000 .. I can feel how happy you are...

Heiyee and all, we will move to Tin Hau near Victoria park and MTR... actually there is bus stop nearby to Kowloon tong and just take 30min if no traffic congestion. haven't try yet anyway..

jjtseng, 汶汶好叻 wor.. 姐姐最會好開心, 不用經常clean wee wee 呀

伯爵府

原帖由 HoiYauBB 於 09-4-24 10:26 發表
酌媽, congratulation x 100000000 .. I can feel how happy you are...

Heiyee and all, we will move to Tin Hau near Victoria park and MTR... actually there is bus stop nearby to Kowloon tong and just ...

天后, Good! 我地好近ㄚ!

睇來, 我遲d要睇下天后的樓盤... 因為咁多家長為仔女搬過來!

我另外有個friend又係岩岩搬來天后!

大宅

報到先!

酌媽, 汶媽,
我都好想逸希會有好消息, 不過真係無咁容易囉!
依家逸希星期六返緊新學校"德貞"的預備班playgroup, 佢好開心d老師又好好, 我地可以認識學校同第日個班主任tim, 雖然呢間唔係我最心儀的又唔係d咩名校, 不過見到逸希話好好玩好開心, 我地都覺得好好啦!

大宅

hoiyau媽,
天后...係個好地方, 有公園仲有好多好野食架, 我有個friend住係個度成日都話d食店好正, 搬左去之後...哈哈...肥左唔少!

大宅

逸陶今日去左健康院看發展, 都幾好呀, 因為佢識轉身好耐又看野聽野幾好, 姑娘都話佢好快手喎! 佢個體重有75%, 身高就97%, 頭仔就細dd 50%, 明天去打針啦....日子真快咁就4個月大啦!

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-24 23:49 發表
報到先!

酌媽, 汶媽,
我都好想逸希會有好消息, 不過真係無咁容易囉!
依家逸希星期六返緊新學校"德貞"的預備班playgroup, 佢好開心d老師又好好, 我地可以認識學校同第日個班主任tim, 雖然呢間唔係我最心儀的又唔係d ...

最緊要老師有愛心! 我最近睇多佐小學的野, 發現d名校催谷, 家長進取得各有其法... 最後係換來小朋友一個好唔愉快的童年...

普通學校一樣有band 1學生, 名校一樣有問題學生... 過分催谷容易引起精神緊張/情緒問題, 甚至心理問題, 對我來講呢d仲緊要過學業!

越睇得多, 我就越take it easy!

汶汶讀寶血都幾好, 正所謂平靓正之選~~~ 今日下去返佢的為期8個星期的playgroup啦!

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-24 23:58 發表
逸陶今日去左健康院看發展, 都幾好呀, 因為佢識轉身好耐又看野聽野幾好, 姑娘都話佢好快手喎! 佢個體重有75%, 身高就97%, 頭仔就細dd 50%, 明天去打針啦....日子真快咁就4個月大啦! ...

逸陶真o力仔... 佢識轉身, 你&鐘點EE就要越來越小心睇住佢啦!

大宅

又開新版喇~~
今日天氣唔好係屋企吽冇出街,嘉嘉成朝睇baby tv
我就成朝好攰好想訓覺!

大宅

我今日本想去長 州, 點知落大雨.... 如果明天唔落, 就會去玩!

原帖由 PUIPUI28 於 09-4-25 14:14 發表
又開新版喇~~
今日天氣唔好係屋企吽冇出街,嘉嘉成朝睇baby tv
我就成朝好攰好想訓覺!

大宅

nana, 妳好嗎? 琴日唔見妳地上堂嘅, ok嗎?

我地一家三口今日去TST逛, 之後6:00坐的士經過昇x居附近時, 我見到旁邊架車的driver好似妳先生呀 (望到1秒, 唔肯定)... 唔知係咪咁橋遇上 ;p

大宅

hoiyau媽, 揾到居住好地點真係好喇! 以後返學/上興趣班都方便!

hee..就快可以同meifoo深夜飛車聲說bye-bye ;p

原帖由 HoiYauBB 於 09-4-24 10:26 發表

Heiyee and all, we will move to Tin Hau near Victoria park and MTR... actually there is bus stop nearby to Kowloon tong and just ...

大宅

逸陶bb發展好好呀! 下星期我又可以抱吓呢個乖bb :)

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-24 23:58 發表
逸陶今日去左健康院看發展, 都幾好呀, 因為佢識轉身好耐又看野聽野幾好, 姑娘都話佢好快手喎! 佢個體重有75%, 身高就97%, 頭仔就細dd 50%, 明天去打針啦....日子真快咁就4個月大啦! ...

大宅

yes! 因為逸陶轉身轉得都快, 所以佢唔鍾意瞓係度, 我有時早上逸希唔係度都放佢係地下玩, 佢不知幾happy!
如果逸希係度就要看緊d, 多數都係抱住逸陶係sofa或者同佢地一齊係地玩囉!

大宅

汶媽,
oh!寶血同我地一樣有playgroup玩真好!
逸希今日玩完又話"新學校好玩啦....."

大宅

yes yes, 下星期又要大家一齊玩同看住有大有細的bb同小朋友啦!
多謝大家幫我看bb tim...

原帖由 CottonCandy 於 09-4-25 23:00 發表
逸陶bb發展好好呀! 下星期我又可以抱吓呢個乖bb :)

大宅

有好多相分享比大家看....
http://picasaweb.google.com.hk/l ... BLg&feat=email#

有家庭生活的,學校運動日, 元朗行山, 教會西貢郊遊, disney,....
如果你地有時間可以再選其他相部看呢!

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-25 23:07 發表
汶媽,
oh!寶血同我地一樣有playgroup玩真好!
逸希今日玩完又話"新學校好玩啦....."

寶血之前已經有3次的活動啦! 而加的playgroup係要比少少$$, 逢Sat, 連續8個weeks!
汶汶喜歡寶血的outdoor多些!

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-25 23:18 發表
有好多相分享比大家看....
http://picasaweb.google.com.hk/lawrence1118/HomeMar09?authkey=Gv1sRgCPGq-7aDnKHBLg&feat=email#

有家庭生活的,學校運動日, 元朗行山, 教會西貢郊遊, disney,....
如果你地有時間可以 ...

今日食飯傾得好開心啊!
逸陶BB真係好大只, 好有活力, 好乖!

首頁
12345...97

尾頁

跳至