懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我好擔心呀,因為我現在是六個幾星期,我今日好嬲之下花了二十分鐘駡了一個好令人憤怒的人,之後,我覺得有少少不對勁,例如之前我肚下及三角位中間其中一邊會脹D,駡完後沒有脹。另外,害喜之感亦都少了。會唔會有事呢?點樣會知道?現在很後悔!點算?

別墅

請問有沒有人知道駡完人後會唔會冇左個BB的?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我係懷孕初期因為公司D事要鬧人, 當時好激氣, 鬧完之后有D暈, 又係好擔心影響亞B, 同好後悔咁激動, 好彩都冇事, D媽咪話只要沒有見紅就吾怕
牛牛B

禁止訪問

洋房

應該無事既。如你好擔心, 你可去照下ultrasound安心d law

不過有bb都唔好太大脾氣, 生出來個bb會好忟憎ga

別墅

多謝你的提示,我會盡量改善,係咪唔會冇左個BB的?

原帖由 mandy82968 於 09-4-30 16:05 發表

可能你動左胎氣呀...我就冇聽過啦罵完人會冇左個BB喇,但係你知道自己有左都唔應該咁怒嫁...一定要開始控制下自己既情緒,我以前都好火爆ga,但係自從有左BB之後,知道嬲係對BB唔好,所以依家D情緒都慢慢好左....

胎兒 ...

別墅

我沒有見紅,只是覺得冇咁脹,怕BB跌左出黎!

原帖由 小豬咪 於 09-4-30 16:05 發表
我係懷孕初期因為公司D事要鬧人, 當時好激氣, 鬧完之后有D暈, 又係好擔心影響亞B, 同好後悔咁激動, 好彩都冇事, D媽咪話只要沒有見紅就吾怕

禁止訪問

複式洋房

你而家先6週,都只係胎囊,未係胎兒,應該冇事,唔駛擔心。等8週時再照心跳。

伯爵府

我都試過在懷孕期間駡人, 好激氣, 仲唔止一次, 每次駡完人都覺得的郁動有d唔同, 有時係郁少左, 有時就係咁郁, 我諗駡人係絕對會影響到bb的, 不過事後照u/s又無乜特別, 不過醫生都勸我唔好激氣.

希望無人再要你勞氣啦!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唔需要咁擔心,冇事嘅,我駝住細女時候,都係時時都要勞氣,個胎都冇事,不過下次唔好再動氣啦,如果唔係好似我咁,生左個倀雞妹就煩.

得閒按入睇吓,返左好多新野.

[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

別墅

多謝你的祝福,我會好好緊記提醒自己唔好勞氣,其實我係教書,d學生好頑皮。所以.....

原帖由 ioi 於 09-4-30 18:32 發表
我都試過在懷孕期間駡人, 好激氣, 仲唔止一次, 每次駡完人都覺得的郁動有d唔同, 有時係郁少左, 有時就係咁郁, 我諗駡人係絕對會影響到bb的, 不過事後照u/s又無乜特別, 不過醫生都勸我唔好激氣.

希望無人再要你勞氣 ...

別墅

真的有關嗎?我係一個好忍不住氣的人,我不想我的小朋友有著我這種性格呢!

原帖由 bb363597 於 09-4-30 19:11 發表
唔需要咁擔心,冇事嘅,我駝住細女時候,都係時時都要勞氣,個胎都冇事,不過下次唔好再動氣啦,如果唔係好似我咁,生左個倀雞妹就煩.

得閒按入睇吓,返左 ...

大宅

我記得我懷孕3個月時仲未見肚,有日我著住件冇肩帶的LOW CUT TUBE TOP (因為我住在馬來西亞, 天氣好熱), 一個人在街上逛時忽然有人在我後面摸我背部, 我立即擰轉頭, 個賤格鹹濕佬仲好得戚咁望住我笑, 個樣仲要係好似"吹咩!"咁樣, 我來不及反應, 他已經用九秒九的速度逃走咗.

我當時好嬲, 以我o既性格,我一定追到佢氣咳然後狂"鏟"佢 + 狂"o趙"佢再將佢交俾警察(我以前在香港時係當差的), 但當時我剛懷孕未夠3個月, 而且之前一胎小產咗, 所以要好小心, 於是就咁算數, 冇追個賤人。現在諗番起當時就算自己唔敢追, 都應該大聲嗌, 等其他人追佢.

不過我老公同99都話算啦, 大聲嗌就會情緒激動又傷氣, D賤人會有報應, 等天收。
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

別墅

我重有八個月,都唔知點忍!

原帖由 tuenyima 於 09-4-30 20:44 發表
我記得我懷孕3個月時仲未見肚,有日我著住件冇肩帶的LOW CUT TUBE TOP (因為我住在馬來西亞, 天氣好熱), 一個人在街上逛時忽然有人在我後面摸我背部, 我立即擰轉頭, 個賤格鹹濕佬仲好得戚咁望住我笑, 個樣仲要係好似" ...

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 rachelyim 於 09-4-30 20:36 發表
真的有關嗎?我係一個好忍不住氣的人,我不想我的小朋友有著我這種性格呢!

我相信係有關連,因我兩個小朋友嘅性格係完全唔同,我駝大仔時,沒有工作,整天在家不是睡就是看書,聽歌,看笑片,哥哥出世到現時,性格都是比較溫順同好脾氣,但駝妹妹時正在工作,要對客人又要對廠,攪到個人常常發"蚊 ".亞妹脾氣不一般的大,講妳可能唔信,佢7,8個月大時,已經識得坐住學行車追住哥哥尼閙.

得閒按入睇吓,返左好多新野.

[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

懷孕期間真係要學得睇化啲, 咁樣個人才會開心一點.
現在的經濟環境令大家的怨氣好重. 好容易在工作上會遇到一些不合理的人和事.
我們都要訓練自己的EQ

大宅

陪月勳章

我初初有左,有次罵完人個肚谷實有點痛,不過都無事,之後自己要留意不要動胎氣。

首頁

尾頁

跳至