自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

只係2邊手爭同2個膝頭都出左, 冇燒, 有D聲沙...勁扭計, 都唔知咩事?而家又冇E生睇, 點算?

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 奀奀豬0702 於 09-5-2 14:24 發表
只係2邊手爭同2個膝頭都出左, 冇燒, 有D聲沙...勁扭計, 都唔知咩事?而家又冇E生睇, 點算?

係平定係突架? (突就可能係敏感, 平就可能係皮下)

係紅色定帶紫? (紅就似疹, 紫就恐妨係血嘅問題 - sorry希望唔會嚇親你)

有冇擴散?

子爵府

原帖由 ellawyc 於 09-5-2 14:39 發表

係平定係突架? (突就可能係敏感, 平就可能係皮下)

係紅色定帶紫? (紅就似疹, 紫就恐妨係血嘅問題 - sorry希望唔會嚇親你)

有冇擴散?

係紅色平架, 一堆12,13點只集中在手爭同膝頭, 我arm arm先發現, 唔知會唔會擴散

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 奀奀豬0702 於 09-5-2 14:58 發表

係紅色平架, 一堆12,13點只集中在手爭同膝頭, 我arm arm先發現, 唔知會唔會擴散

觀察下, 睇下有冇擴散先

因為冇其他病徵, 去到醫院都係坐架咋
而且, 要去公立, 私家醫院呢類冇表徵嘅病, 可能要做d比較貴嘅測試去搵答案.

如果一至二小時內有擴散 (擴散係範圍變大), 你可以去醫院話懷疑BB血液問題, 要求佢地當priority處理.

子爵府

原帖由 ellawyc 於 09-5-2 15:23 發表

觀察下, 睇下有冇擴散先

因為冇其他病徵, 去到醫院都係坐架咋
而且, 要去公立, 私家醫院呢類冇表徵嘅病, 可能要做d比較貴嘅測試去搵答案.

如果一至二小時內有擴散 (擴散係範圍變大), 你可以去醫院話懷疑BB血液問 ...

唔該晒呀, 我問我亞媽, 佢話係濕疹...??我都半信半疑....

首頁

尾頁

跳至