影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

推薦大家, 好緊張, 未到最後都唔知原來......

三蒲春馬日見成熟
成宮寬貴做反派也少見

誠意推薦大家

禁止訪問

水晶宮

Blooding Monday 比較沉重,
尤其係好多無辜既人死了

邊看邊愈來愈不相信戲中所有人, 總覺所有人都是不懷好意
這正正就好像說社會中的人每人都不能互相信任
成宮個樣有少少作狀
反而三浦春馬自然很多
我比較喜歡戲中的綠葉, 每一個也很出眾

下一套我會睇 Voice, 一向也喜歡生田斗真跟瑛太

禁止訪問

水晶宮

原帖由 胡太得叻 於 09-5-6 15:52 發表
告訴你,喜歡瑛太和斗真就不要看 voice,我看了兩集就 del 左,要知道我也是瑛太飯,卻也受不了,但瑛太件湖水綠外衣很漂亮就是了。

上季可以看 love shuffle 及迷離三角,我推這兩部,雖然我還沒看後者,但好評卻好到不行。

...

哇塞...朋友反而推薦voice 喎
Triangle 都會係下套之選啊

早排睇左套青春校園劇 ~ 我的帥管家
睇令仔就係呢套首選了

仲有幾套, boss, 我家的男兒, Mr. Brian, 密切期待中

洋房

bloody monday 我之前都追左喇~~超正呀~~ 劇情係超緊張~!!

而木村黎緊個套我都係極期待

水晶宮

呢套我之前都睇咗,都OK好睇架!

之前追完松山嗰套'守財奴'後(太好睇,我已經連睇咗超過七次),呢期顧住番學溫日文,未有MOOD去搵新日劇追添...反而呢期我又shot咗,走去買咗四五隻日版二區DVD既日本戲黎睇...有套電影幾好睇架!叫做'舞妓HAAAANN',係柴崎幸做女主角,雖則唔多頂得順個男主角又老餅又騎呢,但裡面D日文對白用哂京都古文黎講,裡面又講咗好多關於藝妓D文化係點,幾有趣又幾搞笑架.值得一睇.

水晶宮

原帖由 胡太得叻 於 09-5-6 12:14 發表
如果冬季劇我也覺得這部不錯,流星之絆也不錯。

我是為了三蒲才看的,已變成大男生的他好可愛,劇情是緊張,不過老實講有點虛,看到六、七集之後就會想說「夠了沒有?」,不過日本拍恐怖襲擊還是第一次啦,值得一看。

成宮嘛?簡直星 ...

查實日本拍恐怖襲擊既日劇呢套唔算係第一套架喇.早差不多十年前左右,已經有套'夜叉'又係同bloody monday一樣講散播病毒呢樣野...基本上,我睇bloody monday時已經好覺得呢兩套基本上條橋同流程都係一樣.但十年前嗰套當然做得差D啦,可能真係太舊卦...夜叉呢套係'海猿'男主角伊藤英明做男主角架.一人分飾兩角,做孖生兄弟,雖則套劇似係低成本製作,但佢同其他演員又真係做得唔錯.都值得睇既.

禁止訪問

水晶宮

原帖由 胡太得叻 於 09-5-9 23:26 發表
仔仔媽咪,

你竟然識得睇〔舞妓HAAAANN〕?我實在想唔到有多少香港人會睇呢套戲啦!哈哈~比我五丫唔該!

不過老實說,我是因為這是宮滕官九郎導的戲才看的,看來我們的口味幾接近,那就不怕囉嗦講多幾次,去找「袋池西口公園」及「 ...

好!等我俾番個五您!!!YEAH!!!哈哈!!

查實之前呢套舞妓想睇好耐,但我諗正如你所言,呢套戲唔係個個人都識得欣賞,所以我上網BT咗咁耐,幾個種都唔郁.... ...之後我都係逛咗去信和掃平日本版DVD(真係好平!無花假),一見到有佢,我即買!雖則隻碟係無中文字幕淨係得日文字幕,但so far都睇得明佢講乜既...

你介紹呢兩套我又真係未睇過噃...等我又八卦下有無得買番黎睇先...事關日本戲既DVD响香港又唔齊,唔係隻隻都買到,上網搵嗰D太舊又未必搵到...不過聽你咁講,我已經癮起喇~~~~等我去摷摷先~~~

大宅

我剛睇完"神探奇奈", 都ok的,
咁當然, 如果個個都好似女主角 (菅野美穗) 咁,
齋睇就入到腦, 就真係超級發達了.......
我依家開始睇"離島晴空" (係"醫龍"個男主角做的),
有小小"五島醫生診療所"o既feel,
睇o左半集, 已有小小頂唔順佢太民風純撲了.....
當然今季的
愛情洗牌
救援英豪(RESCUE)
神探奇奈
神之水滴 <-如果不喜紅酒, 可以唔駛睇
我的帥管家
平凡奇蹟 <-有"風之花園"feel, 都係淡淡然的
亡者之聲
三角迷踪
都睇晒了.....
見到妳o地話"守財奴"好睇, 等我都開o黎睇睇先......

水晶宮

原帖由 km330 於 09-5-11 16:39 發表
睇o左半集, ...

神探Kina 睇左, 有少少似加利略feel

水晶宮

原帖由 km330 於 09-5-11 16:39 發表
睇o左半集, ...

我都係故太介紹我呢套'守財奴'日劇,我至完全迷上松山研一~~~~之前睇佢做爆粗BAND友淨係覺得佢好搞得笑又演得唔差,但一睇呢套日劇後,佢既演技真係俾到我好大驚喜囉!個故事係幾悲既,但真係幾有野講,我每睇完一遍就會有深感受,套劇有好多位都似乎係留番條線俾觀眾自己去諗去思考箇中原因,又好易理解到D角色既感受同諗法.連背景音樂都好好聽,我連個OST都DL埋~~~!!總之係超正啦~~~

大宅

咁我下一套一定要睇lee套先喇......
因為"離島晴空"我頂唔順,
所以我開o左"白色榮光" (2008年10月做) o黎睇,
個男主角又係要做Batista手術,
但點睇都係"醫龍"個男主角靚仔好多...... 哈哈

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-5-11 05:19 PM 發表

我都係故太介紹我呢套'守財奴'日劇,我至完全迷上松山研一~~~~之前睇佢做爆粗BAND友淨係覺得佢好搞得笑又演得唔差,但一睇呢套日劇後,佢既演技真係俾到我好大驚喜囉!個故事係幾悲既,但真係幾有野講,我每睇完一遍就會 ...

水晶宮

原帖由 km330 於 09-5-12 09:49 發表
咁我下一套一定要睇lee套先喇......
因為"離島晴空"我頂唔順,
所以我開o左"白色榮光" (2008年10月做) o黎睇,
個男主角又係要做Batista手術,
但點睇都係"醫龍"個男主角靚仔好多...... 哈哈

...

我睇白色榮光都係皆因有仲村徹做咋~!不過我都仲未的起心肝睇完佢,始終睇得太多做醫生既日劇喇...醫龍我都未睇添~! 既然你講到男主角咁靚仔,等我又黎睇過~~~~話唔定睇完已經要取代松山研一响我心目中既地位~~~~哈哈!!!

首頁

尾頁

跳至