自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hello

請問有冇mammy 俾小朋友去學溜冰, 我見又一城溜冰場出左summer course, 我想俾小朋友去玩下, 我小朋友現時3歲半, ok唔ok 呀? 有冇d 咩要注意架???? thansk!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我仔上年summer 5歲半係果度學..今年6歲半我都會比佢keep住學..
上年我都見好多得3歲左右既小朋友 我見佢地都學得幾好咁...起碼上完晒堂..見佢地都識行囉...

學溜冰時段家長可以帶小朋友入去的..幫佢地換鞋拎野.著裝備..影相等....頭一堂得半小時..第二堂開始半小時上堂半小時自由練習...
上堂唔會有乜危險...但係自由練習時..我覺得都幾危險囉..因為大細佬同小朋友都係同一個場走黎走去...小朋友一定成日跌倒..遇著唔大唔細既小朋友行過..一孖一齊再跌..都見唔少..
不過跌下先會識 想比小朋友學咪試下囉..報左名之後佢都會比張注意事項你睇..又有好多溜冰場既coupon..

侯爵府

原帖由 月希 於 09-5-12 10:40 發表
我仔上年summer 5歲半係果度學..今年6歲半我都會比佢keep住學..
上年我都見好多得3歲左右既小朋友 我見佢地都學得幾好咁...起碼上完晒堂..見佢地都識行囉...

學溜冰時段家長可以帶小朋友入去的..幫佢地換鞋 ...

我女都想學(未學過架)呀!但佢差唔多9歲喇!會否太late呢?
How much for summer course? 同埋我都好擔心安全囉!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

[quote]原帖由 lky2008 於 09-5-12 10:46 發表

我女都想學(未學過架)呀!但佢差唔多9歲喇!會否太late呢?
How much for

應該唔會丫..我見有d10幾歲都有初學....

我唔係好記得幾錢..只係記得一個week上2堂...一共8堂..好似都係幾百蚊架咋

侯爵府

原帖由 月希 於 09-5-12 10:57 發表
[quote]原帖由 lky2008 於 09-5-12 10:46 發表

...

THX. 咁幾時要報名呀(SUMMER COURSE)?我諗住要工人姐姐睇住咋,但都驚dangerous.

男爵府

THANKS 月希 MAMMY

我見今年既summer course 係$810 /6堂, 有d 一星期3堂(for 星期一' 三' 五), 有d 就一星期2堂(for 星期二' 四), 見你地d 小朋友都學得幾好, 我應該都會俾佢去學, thanks!

原帖由 月希 於 09-5-12 10:57 AM 發表

...

侯爵府

原帖由 imcc0_0 於 09-5-12 11:05 發表
THANKS 月希 MAMMY

我見今年既summer course 係$810 /6堂, 有d 一星期3堂(for 星期一' 三' 五), 有d 就一星期2堂(for 星期二' 四), 見你地d 小朋友都學得幾好, 我應該都會俾佢去學, thanks!

...

有冇web-site睇多D information呀???係咪AM/PM都有lessons揀架?

男爵府

我亞囝下個月4歲, 佢見到人溜就成日話想學. 不果我一見佢鞋底把刀就怕怕, 驚小朋友跌倒唔識就, 會比把刀戒親, 其實會唔會架呢

侯爵府

原帖由 雙子媽媽 於 09-5-12 11:07 發表
我亞囝下個月4歲, 佢見到人溜就成日話想學. 不果我一見佢鞋底把刀就怕怕, 驚小朋友跌倒唔識就, 會比把刀戒親, 其實會唔會架呢

我就係驚呢樣囉!因真係發生過架!

男爵府

我係打電話去問, 叫佢地fax d info 俾我架, summer course only 得上午時間, 有四果時間choice, 9:00, 10:00, 11:00 or 12:00.

原帖由 lky2008 於 09-5-12 11:07 AM 發表

有冇web-site睇多D information呀???係咪AM/PM都有lessons揀架?

侯爵府

原帖由 imcc0_0 於 09-5-12 11:11 發表
我係打電話去問, 叫佢地fax d info 俾我架, summer course only 得上午時間, 有四果時間choice, 9:00, 10:00, 11:00 or 12:00.

可否俾個phone number我呀??THX。

侯爵府

我都想問,除左學費,要買衫嗎?租鞋how much? Any other expenses??

男爵府

ok, 電話: 28443530

原帖由 lky2008 於 09-5-12 11:12 AM 發表

可否俾個phone number我呀??THX。

侯爵府

原帖由 imcc0_0 於 09-5-12 11:13 發表
ok, 電話: 28443530

THX. Is this number for Festival Walk?

男爵府

this number for 溜冰場架.

原帖由 lky2008 於 09-5-12 11:14 AM 發表

THX. Is this number for Festival Walk?

侯爵府

原帖由 imcc0_0 於 09-5-12 11:16 發表
this number for 溜冰場架.

The phone is always engaged.

男爵府

你試下呢個 28443535

原帖由 lky2008 於 09-5-12 11:24 AM 發表

The phone is always engaged.

侯爵府

原帖由 imcc0_0 於 09-5-12 11:28 發表
你試下呢個 28443535

I just reached the staff and asked him to fax me the details.

He told me that each lesson lasted for 1/2 only. 1 coach for the course and each lesson has 6-12 kids.

子爵府

我會幫囡囡帶手襪
原帖由 雙子媽媽 於 09-5-12 11:07 發表

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

http://www.megaice.com.hk/

tel:27094020

mega box

首頁

尾頁

跳至