論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

我而家果個咪勁臭狐囉!

入過房都留低陣味!

下午一定要佢沖涼一次,買埋止汗濟叫佢搽。

大宅

好媽媽勳章

我個工人姐姐都有架
之前都唔太覺既,
不過可能最近天氣熱,
所以我覺得有囉,
我前幾日同佢入左萭寧買野,
經過買香體露既地方,
我好直接同工人講,
宜家夏天你要買呢d黎用呀,
唔係會好臭架,
佢聽到之後即時話...知道喇..太太...
答得我咁順...maybe佢本身都知道呢個問題..

男爵府

新到步既工人體味都比較大,可能是水土問題。我第一個印傭初來我家,搞到全屋都係酥臭味,我打電話向agent 求救,佢地將一D香粉俾印傭用來沖涼,又提醒佢地注意個人衛生,我亦要求佢每日飲八杯水,幾日後體臭問題解決左。

複式洋房

我印印初初嚟時都有陣"宿"味,唔係臭狐,係佢啲衫發出嚟,搞到成間房都係嗰啲味 就算手洗完陣味都响到!

所以我買過晒啲衫比佢响屋企着,佢自己啲衫就攞晒去洗衣舖洗先無味ja。

水晶宮

我果件又係咁架,真係好惡頂,總之佢企過响果過範圍一陣果度就已經一陣除, 佢洗完d衫都一樣係咁臭,唉仲有3個月捱,到時我要大消毒同掉晒佢用過d床單同被:-(

伯爵府

嘩....可能真係水土問題呢, 因此哥哥工人都有呢陣味呀......so亨亨的....不過炒左佢啦...當然唔係因為佢陣味啦. 哈哈.

伯爵府

係呀!係陣「蘇」味呀!真係好難頂架!

佢而家都間中會有呢陣味,特別係M時就特別勁!但由於唔係臭汗味,所以叫佢用止汗水都冇用 (其實佢已經有用)!

複式洋房

我之前都請過一個印印, 因為個身有陣味, 囡囡頂唔順, 唔肯同佢玩, 卒之補錢送走咗佢
Belle I Love

大宅

好媽媽勳章

原帖由 SOMAN2603 於 09-5-18 12:13 AM 發表
我發現個工人個身有陣味,又未至於好似臭狐甘臭,佢個身有一陣"蘇"味,有時弄得整個廳都有個陣未,
都不是好受,結果,我忍不住問佢,佢話唔覺,之前無人話個比佢知......無理由d人聞唔倒???
甘點算,請問你們有無遇過這類工人? ...

我的印印就尼到,已問agency,
下個月个老闆會親自過印尼果邊,
已叫佢順便幫我聞吓佢隻"狐狸夾雞亦",
我真係好怕好怕佢地"怎除".....

老闆話華潤堂有隻專治體臭,好work!
搽咗work好耐.......
但都幾貴(比起d香體露),$148!

禁止訪問

回覆 10# BabyHazel 的文章

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我舊印無呢d味,但係佢只foot呢,臭到飛起,c6打完波返黎都無咁臭

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我隻印印勁有 "臭狐 ", 我叫佢食野時不要太過瓣 ~

原帖由 SOMAN2603 於 09-5-18 00:13 發表
我發現個工人個身有陣味,又未至於好似臭狐甘臭,佢個身有一陣"蘇"味,有時弄得整個廳都有個陣未,
都不是好受,結果,我忍不住問佢,佢話唔覺,之前無人話個比佢知......無理由d人聞唔倒???
甘點算,請問你們有無遇過這類工人? ...

公爵府

牛年勳章

原帖由 SOMAN2603 於 09-5-26 23:06 發表
agent叫佢用火酒查,一日三次會有改善,我又買左支香體露比佢,佢自己又買左d香粉......
但我仲聞到d味,佢為左去味,洗澡後查左好多粉,果陣味好濃,好似殺蟲水陣味甘 仲整到成地都係粉,現在我成日聞到d香與臭的味之間,好 ...

真係好兩難, 冇理由話佢臭炒佢... 好似唔係好講得通, 不過實在好難頂... 我好衰, 笑到收唔到聲........
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

子爵府

我個人超級怕臭既, 所以佢未到我屋企已經有一支香體露等緊佢!

子爵府

好媽媽勳章

之前嗰印印雖然做嘢勁掂, 但佢陣香味我就頂佢唔順啦, 所以冇同佢續約。 佢去第二家打工, 三個月就比人抄咗啦。

大宅

我果個都有呢個問題啊!!

http://www.lifeconceptshk.com/

禁止訪問

大宅

無計!我唯有買支BODY 香体露比佢!呢D印印本身都有味!賓賓好D! 投降

首頁

尾頁

跳至