想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位姊妹,你們可提供一些資料給我嗎?未知陳醫生睇不育好唔好? 如果要佢做一次ivf要幾錢?有無姊妹响佢處做係成功?

我所知佢個人好NICE, 好有耐性同你講解...

複式洋房

請問有無姊妹的朋友睇過陳醫生,因我下次嚟m要決定睇唔睇佢, 我已經試咗8次iui+ivf,我唔可以再俾自己行錯路....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Badluck 於 09-5-17 23:38 發表
請問有無姊妹的朋友睇過陳醫生,因我下次嚟m要決定睇唔睇佢, 我已經試咗8次iui+ivf,我唔可以再俾自己行錯路....

下.....你試左咁多次,但醫生有無講點解唔成功呀?
不如你直接搵佢師傅何永超啦,不過要排一年左右呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

複式洋房

我找佢的原因有幾個:
1) 我差唔多40, 不能再等咁耐, 陳醫生排得快啲
2) 我之前已洗咗好多錢, 依家做都可能要同家人借,陳醫生好似無咁貴
3) 因我老公唔想再試, 我希望有多些points可令佢再試一次

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你之前試邊位 ? dr. tay評價都ok.

大宅

原帖由 Badluck 於 09-5-17 23:55 發表
我找佢的原因有幾個:
1) 我差唔多40, 不能再等咁耐, 陳醫生排得快啲
2) 我之前已洗咗好多錢, 依家做都可能要同家人借,陳醫生好似無咁貴
3) 因我老公唔想再試, 我希望有多些points可令佢再試一次 ...

Badluck,

我睇陳世樂架, 但我冇做過iui同ivf, 所以比唔倒意見你, 但我覺得陳醫生個人好有heart, 好關心病人, 好小心, 所以有時都要睇得幾密, 所以都唔平, 但我覺得佢唔會為咗想賺你錢而叫你做乜做物, 好似我之前有朱古力瘤同肌瘤, 佢會話咁嘅size唔建議我做手術, 到我小產, 佢都唔建議我一開始就刮宮, 所以我覺得佢都係為病人著想...

複式洋房

原帖由 Dirty姨姨 於 2009-5-18 10:24 AM 發表

Badluck,

我睇陳世樂架, 但我冇做過iui同ivf, 所以比唔倒意見你, 但我覺得陳醫生個人好有heart, 好關心病人, 好小心, 所以有時都要睇得幾密, 所以都唔平, 但我覺得佢唔會為咗想賺你錢而叫你做乜做物, 好似我之前 ...

would you please send me the contact no. of the doctor

大宅

原帖由 sandyman 於 09-5-18 11:19 發表

would you please send me the contact no. of the doctor

contact no. : 2522-2500

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

dr chan 好好人呀 我做iui有咗bb 跟住產前檢查都係dr chan follow dr chan好多時有需要先會叫patient去做某啲檢查既

個陣dr chan重會叫我如果某啲情況發生(e.g. 打破卵針 佢寫定紙俾我去醫院門診/私家診所到搵醫生度打針 (因為夜晚8-9點先打 我又唔識打喎)in case9點前打唔到呢支針 就要立即call佢機 到後期產檢 佢認為我穩定情況好好 都唔駛我check得咁密 又係叫我如果發生某啲情況(e.g. 肚痛得好密-宫縮) 就call佢啦

overall泥講 dr chan係一個好醫生 正如drity ee講既一樣

原帖由 Dirty姨姨 於 09-5-18 10:24 發表

Badluck,

我睇陳世樂架, 但我冇做過iui同ivf, 所以比唔倒意見你, 但我覺得陳醫生個人好有heart, 好關心病人, 好小心, 所以有時都要睇得幾密, 所以都唔平, 但我覺得佢唔會為咗想賺你錢而叫你做乜做物, 好似我之前 ...

大宅

原帖由 pinkdoll 於 09-5-18 17:47 發表
dr chan 好好人呀 我做iui有咗bb 跟住產前檢查都係dr chan follow dr chan好多時有需要先會叫patient去做某啲檢查既

個陣dr chan重會叫我如果某啲情況發生(e.g. 打破卵針 佢寫定紙俾我去醫院門診/私家診所到搵醫生 ...

我都同意, dr chan真係會預先話你知有乜情況可能會出現, 我試過第一次塞藥, 塞咗幾日見啡啡地, 年初二都打比dr chan問, 佢好快同好有耐性答我, 後來先知係唔bingo, 所以作m來, 佢真係好有heart囉....

我呢d咁蛇呱嘅人, 最緊要隨時有個醫生follow囉...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我老公就係鐘意dr chan呢樣嘢 佢真係會講晒俾我知可能會咁咁咁 如果咁的話 就要即係call佢

我重記得佢有一次話 如果宫縮得比平時密 或者覺得有乜唔妥(我陀孖b) 就諗到唔好諗 call佢機 佢見我好似唔係咁好意思咁樣 就即刻話 唔緊要架 call 啦 錯都唔緊要架 情願攪錯既啫 唔好唔問呀 我同我老公真係好感動

原帖由 Dirty姨姨 於 09-5-18 18:00 發表

我都同意, dr chan真係會預先話你知有乜情況可能會出現, 我試過第一次塞藥, 塞咗幾日見啡啡地, 年初二都打比dr chan問, 佢好快同好有耐性答我, 後來先知係唔bingo, 所以作m來, 佢真係好有heart囉....

我呢d咁蛇呱 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

係喎你講開我又記得 第二次做iui 佢認為我情況好好(暗示bingo機會都大) 咁dr chan都有同我講 如果到咗著床個幾日(當時佢計埋俾我) 見到有少少啡色嘢 就call佢 佢要check下 佢話未必係唔得既 check下先(我估佢講緊著床血) 唔好見到有啲啡色嘢 又諗唔得啦放棄啦 咁樣 最後我真係bingo咗 但就冇著床血

原帖由 Dirty姨姨 於 09-5-18 18:00 發表

我呢d咁蛇呱 ...

侯爵府

請問佢做iui幾錢呀??
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

8000-10000 其實在乎你用幾多針葯 我第一次貴過第二次 因為第二次我用葯少咗(e.g. 做第二次iui之後 check到子宫內膜ok 咁就唔駛再打針 塞葯就得啦)

原帖由 bebu123 於 09-5-18 19:38 發表
請問佢做iui幾錢呀??

侯爵府

原帖由 pinkdoll 於 09-5-18 19:48 發表
8000-10000 其實在乎你用幾多針葯 我第一次貴過第二次 因為第二次我用葯少咗(e.g. 做第二次iui之後 check到子宫內膜ok 咁就唔駛再打針 塞葯就得啦)

唔該晒你呀~~
因為我想搵醫生做IUI,之前諗過搵DR.TAY~但我驚他太忙難約。
另外我想問你排卵係食藥定打針架?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

第一次食排卵葯 第二次打排卵針

原帖由 bebu123 於 09-5-18 19:52 發表

唔該晒你呀~~
因為我想搵醫生做IUI,之前諗過搵DR.TAY~但我驚他太忙難約。
另外我想問你排卵係食藥定打針架?

大宅

咁請問DR.CHAN預約幾耐先見到?

大宅

原帖由 xglo 於 09-5-18 22:04 發表
咁請問DR.CHAN預約幾耐先見到?

我成日睇, 所以一定約倒, 應該唔係好耐, 不過我見佢本booking薄又full哂, 但次次都唔係等好耐, 唔知佢點安排咁犀利...

民房

我之前都有睇過dr chan, 佢都叫我試下做iui, 不過當時都唔知點好....... 佢只係叫我第一日m來就打去booking, 第二/三日回去見佢, 其實有無人可以話我知個程序係點架........ 要打幾多針架,. 同埋係未日日要回去, 直至放丁丁那天呢? 我仲諗緊幾時回去........ 我唔知要請幾多日假?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我初初睇個陣時收5:30 睇睇下收6:00..再之後收6:30...家陣以我所知收7:00 我個陣有時都會1:00 1:30 去睇 好似冇lunch時間咁 唔知係未

原帖由 Dirty姨姨 於 09-5-18 22:53 發表

我成日睇, 所以一定約倒, 應該唔係好耐, 不過我見佢本booking薄又full哂, 但次次都唔係等好耐, 唔知佢點安排咁犀利...

首頁

尾頁

跳至