懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我現在31week,一日幾次子宮變,會唔會係早產的先兆?or 正常,因為bb轉位?
PS 我 BB 28week已經調o左頭,有人話係早產的先兆,好担心!

別墅

假宮縮啫,好多人都有!唔使擔心!

如果有問題OB會講嘛~

水晶宮

好媽媽勳章

我25W度BB都已經調左頭仔啦,不過BB會週圍走,
醫生話30W前都會有機會唔同,
好多人都係28W就調頭,無關系架

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 NYmom 於 08-10-20 23:33 發表
我現在31week,一日幾次子宮變實,會唔會係早產的先兆?or 正常,因為bb轉位?
PS 我 BB 28week已經調o左頭,有人話係早產的先兆,好担心!

我先前都係咁, 不過冇早產到.

男爵府

畀面勳章

原文章由 NYmom 於 08-10-20 23:33 發表
我現在31week,一日幾次子宮變實,會唔會係早產的先兆?or 正常,因為bb轉位?

一日幾次正常ga.....我一小時6-8次先要驚.....

大宅

多謝各位的回應,無咁驚。
因為如果bb早成9個week出世,都未發育好,易病好多,我唔想呀!

男爵府

原文章由 NYmom 於 08-10-21 00:38 發表
多謝各位的回應,無咁驚。
因為如果bb早成9個week出世,都未發育好,易病好多,我唔想呀!

咁你要多啲休息, 放鬆心情, 千祈唔好咁操勞呀.

別墅

我同你既情況一樣呀, 而家都好怕佢早出世
不過我個胃仲係好頂, 應該未出來掛......
而且佢仲係踢得好行下.......

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 波波波 於 09-5-22 17:26 發表
我同你既情況一樣呀, 而家都好怕佢早出世
不過我個胃仲係好頂, 應該未出來掛......
而且佢仲係踢得好行下.......

我個b都係二十幾三十週巳轉左頭,個個見我個肚又話我一定會早生,但我呀b係三十九週因為開刀,先出世,所以唔駛太擔心

別墅

我都book左38周開刀, 希望一切順利
原帖由 may123 於 09-5-22 17:56 發表

我個b都係二十幾三十週巳轉左頭,個個見我個肚又話我一定會早生,但我呀b係三十九週因為開刀,先出世,所以唔駛太擔心

首頁

尾頁

跳至