自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

反出雙糧(綜緩)---我地點反對都無用啦!
不如我地強烈要求攞返d強積金,我地呢班人一定攞唔到呢筆 $ , 因為我地實等唔到退休,一早比正苦激死左 law ,唔使正苦比啦!攞返自己$應該無問題掛,反正佢都叫我地自求多幅

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Lmykfg 於 09-5-27 13:46 發表
反出雙糧(綜緩)---我地點反對都無用啦!
不如我地強烈要求攞返d強積金,我地呢班人一定攞唔到呢筆 $ , 因為我地實等唔到退休,一早比正苦激死左 law ,唔使正苦比啦!攞返自己$應該無問題掛,反正佢都叫我地自 ...
support

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

冇錯.. 因為這d係我地的血汗錢
支持

大宅

我地使唔使搵d議員幫下手,做番出好戲呀!
例如: 好耐無搭飛機,食自助餐,換眼鏡,電腦呀等等..........

子爵府

好媽媽勳章

昨日同老公讲呢个问题."反出雙糧(綜緩)---"无一样有份,钱就給,糖半粒都无.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀,想攞mpf呢使,一定要係死之前,因為死左之前除左你家人幫你做事要實報實銷,有剩既要收歸我地偉大既政府架,無得比番你家人架

伯爵府

好媽媽勳章

不如政府都強制老闆要出雙糧俾我們吧......

大宅

吓!咩D $唔係當我的遺產,剩返比我家人?做咩要比番政府,又唔係佢幫我供,估唔到我地咁淒涼,正苦連死左都唔放過我地,我地有咩對你唔住呀! 天呀 !

禁止訪問

別墅

不如搞大 d 啦咁, 搵 d 搞事既議員幫下我地 d 搵朝唔得晚, 又驚比人炒, 又比人減人工既小市民啦.

最好出個 topic 係 for 比果得死人 wo so tsing 啦, 仲要所有人回應同 pm 曬 d 人去 十卜 就岩架啦.

不喜勿插

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真架,因為我老公妹夫個亞走左,佢去攞先知咋 ,因為真係用唔哂,,咁個職員話如果你要攞埋要攪好多野,同好麻煩,咁人地係專登番呢辦既,咁為有唔要囉

原帖由 Lmykfg 於 09-5-27 15:00 發表
吓!咩D $唔係當我的遺產,剩返比我家人?做咩要比番政府,又唔係佢幫我供,估唔到我地咁淒涼,正苦連死左都唔放過我地,我地有咩對你唔住呀! 天呀 ! ...

男爵府

醒目開學勳章

係lor..我d血汗錢...好似比人掉落咸水海咁... ..我地又唔似得d人咁厚面皮去扲綜緩....自己既血汗錢都扲唔倒...都唔知咩世界黎ka.......

原帖由 heichunmum 於 09-5-27 15:02 發表
而家好似話積金局都有考慮可以俾市民提前取回強積金,不過要一段時間囉!

珍珠宮

係呀,比番我可以搣一排呀

原帖由 yy2004 於 09-5-27 16:51 發表
係lor..我d血汗錢...好似比人掉落咸水海咁... ..我地又唔似得d人咁厚面皮去扲綜緩....自己既血汗錢都扲唔倒...都唔知咩世界黎ka.......

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

吓!咩D $唔係當我的遺產,剩返比我家人?做咩要比番政府,又唔係佢幫我供,估唔到我地咁淒涼,正苦連死左都唔放過我地,我地有咩對你唔住呀! 天呀 ! ...

其實MPF應該係遺產一部份, 我媽媽係獅子銀行供款, 媽媽死後都可以問取獅子銀行取回給老豆

別墅

係囉, 我地都唔敢再對正苦有咩期望 , 只係想佢比返d強積金我地傘....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

支持提早拎返強積金

子爵府

放心,mpf當遺產一部份,要先做遺產承辦手續(大約6星期),再去有關供強積金公司申領(14工作天),我同屋企人申請過

首頁

尾頁

跳至