興趣嗜好

跳至

首頁
12345...58

尾頁

民房

請問有冇人知沙田石門公屋幾時開始派呢?!

大宅

原文章由 turbosek 於 08-12-3 08:44 PM 發表
請問有冇人知沙田石門公屋幾時開始派呢?!

2009年

水晶宮

好媽媽勳章

請問石門公屋交通同購物方唔方便呢?

別墅

朋友講石門以拆棚

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 kitty0502 於 08-12-3 22:00 發表
請問石門公屋交通同購物方唔方便呢?

交通應該ok, 有馬鐵, 有好多巴士經 (不過係中途站, 無位嗰隻)
買嘢就要去第一城囉~ 附近無嘢食架 (工廠大厦飯堂啱唔啱?)

別墅

原帖由 kerkermui 於 09-2-16 17:45 發表

交通應該ok, 有馬鐵, 有好多巴士經 (不過係中途站, 無位嗰隻)
買嘢就要去第一城囉~ 附近無嘢食架 (工廠大厦飯堂啱唔啱?)
有馬鐵都ok,食野,買野到時才打算

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

嗰度乜都無, 無超市無街市, 只得浸會大學, 不過空氣好, 四面無阻, 景觀都唔錯架!

子爵府

原帖由 西貢irene 於 09-2-16 17:36 發表
朋友講石門以拆棚

你朋友知唔知拆完棚重有咩要整呀? 要幾內呀? 你都好似係等石門喎, 我都係呀

別墅

原帖由 高達媽媽 於 09-2-17 16:51 發表

你朋友知唔知拆完棚重有咩要整呀? 要幾內呀? 你都好似係等石門喎, 我都係呀

高達媽媽: 我都想,好似我同你的編號差不多,有消息上來報料.
一年之計,莫如樹穀.十年之計,莫如樹木.終身之計,莫如樹人.一樹一穫者穀也,一樹十穫者木也,一樹百穫者人也.

子爵府

石門果度除了浸小好似仲有間國際學校,唔知會唔會好嘈。

子爵府

原帖由 IFIF 於 09-2-17 17:05 發表

高達媽媽: 我都想,好似我同你的編號差不多,有消息上來報料.

好呀 你個no.幾號呀? 我好心急呀, 等咗咁內都未起好

別墅

原帖由 高達媽媽 於 09-2-17 17:12 發表

好呀 你個no.幾號呀? 我好心急呀, 等咗咁內都未起好

我是g-1169xxxx等第三次,希望有機會
一年之計,莫如樹穀.十年之計,莫如樹木.終身之計,莫如樹人.一樹一穫者穀也,一樹十穫者木也,一樹百穫者人也.

別墅

原帖由 高達媽媽 於 09-2-17 16:51 發表

冇講,但她問我派樓未?係呀我都想,但怕派唔到

別墅

原帖由 hellowinn 於 09-2-17 15:42 發表
嗰度乜都無, 無超市無街市, 只得浸會大學, 不過空氣好, 四面無阻, 景觀都唔錯架!
空氣好,景好,有馬鐵,以好過我現在

男爵府

個度咩都無...銀行~無,超級巿場~無,食野~得工廠區個d(唔好食),下下要去第一城
點解我咁清楚,因為我係個度做野羅

民房

原帖由 IFIF 於 09-2-17 17:20 發表

我是g-1169xxxx等第三次,希望有機會

同一命運
我都係G-1161xxxx 等第三次!
日日望住石門嘅進度, 真係口水留
好希望今次中啦~~

別墅

原帖由 sxxi 於 09-3-27 17:18 發表

同一命運
我都係G-1161xxxx 等第三次!
日日望住石門嘅進度, 真係口水留
好希望今次中啦~~
我是1167...
都是第三次,4人,石門唔知是否得細單位,我見d租金最貴是$1630,我怕冇我份

民房

原帖由 西貢irene 於 09-3-27 18:10 發表
我是1167...
都是第三次,4人,石門唔知是否得細單位,我見d租金最貴是$1630,我怕冇我份

我就3人,
第1次 9/2008 派 長青(太舊),
第2次12/2008派東涌逸東(太遠),
你呢??
我住緊馬鞍山, 所以求神拜佛、祈禱 、發夢...都好鬼想要石門呀. 我都好驚冇我份 :-(

有關石門情况, 我update吓啦
我見上2月左右就已經冇天秤, 住户窗已經裝得7788,
走廊窗就未裝. 地盤地面有部份已經落左石屎,
但重有好多雜物, 睇黎真係要到7月先完成.
如果真係要到7月先完成,唔知会幾時派樓呢??

*** 以下從網上揾到而又最新嘅資料 ***
此專案為沙田第11區(石門)公共房屋發展計劃,工程範圍包括興建兩幢和諧式大廈。每幢大廈有一座樓高40層的主翼,以及一座樓高31層的輔翼,總共可提供接近1958個租住單位。預計將於2009年7月落成。除大廈外,此項目還包括留給公眾日後使用的綠化地帶、商場、露天停車場、植物苗圃、休憩場地、垃圾收集站、廢物收集站及綠化地區等設施。

樓宇名稱樓宇類型落成年份
健碩樓和諧式連附翼公屋大廈2009
美碩樓

1598個沙田石門邨新和諧式單位及360非標準型附翼單位的租金,將為每月每平方米54.1港元

http://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=%E7%9F%B3%E9%96%80%E9%82%A8&variant=zh-tw

子爵府

睇黎我地有好多bk友都想要石門喎 好心急快啲派! 我今日打去房處佢都係話因為有其他地區派緊, 所以我地要等等

別墅

原帖由 高達媽媽 於 09-3-31 14:38 發表
睇黎我地有好多bk友都想要石門喎 好心急快啲派! 我今日打去房處佢都係話因為有其他地區派緊, 所以我地要等等
希望可快d派樓,因我是第三次,得又好唔得又好,唔使現在咁煩,

首頁
12345...58

尾頁

跳至