跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有否小朋友參加過? 請給意見。

禁止訪問

大宅

咁係邊度學?

原帖由 babyellow 於 09-6-8 12:41 發表
我個仔都學緊琴...但唔係呢間...因為琴行冇乜人情味...我個仔學果間係一個miss自己開的教室...個miss好好...唔係學琴時間你去問佢...佢都會教你..唔收錢..但basic就都幾貴.,因為佢用價值六位數字三角琴俾小朋友學琴 ...

大宅

我個仔上年暑假參加咗暑期班(小組), 暑假後又join了第二期, 兩期加埋好似有24堂, 暑期班是星期日(唔鐘意個Miss, 唔係好有愛心, 又同時handle 唔到4-6個小朋友), 第二期轉了第二班, 換咗個Miss, 佢就好有耐性教, 而且那班少人(3人)都幾好, 初學小組形式上都OK, 一起學樂理, 一起填色, 但小組有幾個人,一個小時教完樂理、填完色都唔係好多時間教彈琴, 彈琴方便進度慢, 但小朋友上得開心, 因慢慢教, 又有其他小朋友一起學
完了兩期後轉了在家附近的琴行, 才發現個仔的樂理根基打得幾好 (連新Miss都話柏斯這方便不錯), 對彈琴好大幫助

原帖由 CHERRYIEONG 於 09-6-8 12:37 發表
請問有否小朋友參加過? 請給意見。

民房

我想問係咪學little mozart課程? 定係Alfred課程?

大宅

不是小小莫札特, 好似就叫兒童綱琴班

原帖由 油畫 於 09-6-9 12:02 發表
我想問係咪學little mozart課程? 定係Alfred課程?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 娟娟ma 於 09-6-8 22:06 發表
鋼琴教師

我都覺得私人老師教比較好d, 我仔仔之前都在琴行學過, 但老師麻麻地, 可能不夠好運遇上好老師啦.

但之後經介紹跟左一位私人既老師, 佢是幼稚園老師, 好有心機教年齡細的小朋友, 而教學方法好, 教材又多, ...

同意, 我初初搬入屯門, 喺仲喺市中心地下嘅通x琴行學過電子琴. 個miss一邊聽我彈, 一邊用一隻手指指甲挑另一隻指甲污糟嘢, 完全冇老師應有態度. 我自己都係教成人課程嘅老師, 我真係接受唔倒, 跟住就冇上落去.

洋房

咁污糟架

嘩! 個老師手又dirty, 一陣又彈埋同一部琴, 好難接受啊! 所以學咩都好, 遇到好老師係最重要.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至