跳至

首頁

尾頁

男爵府

早幾日, 去太和果邊買嘢, 見運星點心小廚裝修完開返, 走去睇下, 現在, 仲做埋燒味, 有外賣.

剛好, 佢有燒鵝, 剛剛出爐, 就買了半隻, 再加多半斤叉燒. 好好味, 特別係燒鵝, 真係好好味, 奶奶仲食唔停口.

叉燒都好正, 半肥瘦, 仲要係廿蚊半斤, 佢都做得真係平. 搵日, 試下佢的晚飯先, 因為, 我見個菜牌價錢, 都係幾十蚊左右.

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 crystal888 於 09-6-16 21:41 發表
早幾日, 去太和果邊買嘢, 見運星點心小廚裝修完開返, 走去睇下, 現在, 仲做埋燒味, 有外賣.

剛好, 佢有燒鵝, 剛剛出爐, 就買了半隻, 再加多半斤叉燒. 好好味, 特別係燒鵝, 真係好好味, 奶奶仲食唔停口.

叉燒 ...

終於開返啦!? 我好鍾意係0個度食飯架.....上次專登行去食....點知圍晒板.....我以為佢唔做tim
搵日要去試下d燒味先得
佢地d蠔餅....乳鴿都好正架
我家有個跆拳小子,仲有影后妹妹

伯爵府

原帖由 coby@ 於 09-6-16 22:46 發表

終於開返啦!? 我好鍾意係0個度食飯架.....上次專登行去食....點知圍晒板.....我以為佢唔做tim
搵日要去試下d燒味先得
佢地d蠔餅....乳鴿都好正架 ...

近邊架?

大宅

好媽媽勳章

我住過果邊,都唔知有间咁好野,請問正確位置係邊?

原帖由 crystal888 於 09-6-16 21:41 發表

叉燒 ...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

"趣"怡花園.......7-11行前小小
我家有個跆拳小子,仲有影后妹妹

大宅

開番了?廿蚊半斤又幾抵wo!
唔知係咪都係以前個老板?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢間舖頭好唔好食就唔知,但成日開哂枱椅係行人路做生意就真係好討厭,阻塞哂條路。夜晚行過行人路兩邊都比佢擺哂,d職員上菜時左穿右插,你話d行人幾危險呢?!

禁止訪問

男爵府

以前, 住果頭, 朝早就會買下點心, 夜晚食飯就少D, 因為, 好多時, 都好多人. 不過, 裝修左, 乾淨左, 都會搵次去食下.

大宅

原帖由 YuYuMother 於 09-6-18 13:58 發表
呢間舖頭好唔好食就唔知,但成日開哂枱椅係行人路做生意就真係好討厭,阻塞哂條路。夜晚行過行人路兩邊都比佢擺哂,d職員上菜時左穿右插,你話d行人幾危險呢?! ...

最慘係冬天有人係到打邊爐,嘩!咁啱有啲發酒癲就大獲喇。我親見過一次有人係個到飲大左打交攪到一地玻璃碎同埋血(我諗係爆樽),真恐怖。不過,佢啲野真係幾好食既,我對佢真係又愛又恨呀。哈哈~!

男爵府

係呀, 出面就真係好誇, 真係擺到滿晒, 真係幾危險, 我估因為D嘢, 幾平幾抵食, 又好味, 所以成日爆到要係出面擺晒枱.

不過, 我地有細路, 就通常外買多. 我早兩日經過, D 叉燒, 抵死得佢呀, $16有半斤喎, 仲平過百佳.

大宅

上星期去試咗,野食都OK..好似冇以前咁多油..
光猛咗,但枱同枱之間D位就覺得迫咗,唔知係咪放多咗枱..

首頁

尾頁

跳至