自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

咁小朋友有冇整親呀,冇左隻碗好小事啫

禁止訪問

大宅

心愛的碗可以有很多個
但是仔仔只有一個

禁止訪問

伯爵府

原帖由 joanne831 於 09-6-17 20:58 發表

我問左佢有冇事,佢話冇!!之後就喊住同我say sorry

咁算啦,大人都會唔小心,更何況係朋友呢

禁止訪問

男爵府

錢財身外物, 唔好嚇親個仔, 唉..佢話無整親, 咁妳有無檢查下? 妳大個女啦唔好咁細路啦, 妳要有心理準備每個小朋友都有機會整爛屋企野, 仲有層出不窮既頑皮....冷靜D教佢!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

i have similar case too...my old bowl 9 yrs...japanese china ware..sighs..i was sad too...but 'old doesnt go..new doesnt come'...look aside...

水晶宮

一隻碗值幾多錢 ? 有幾多回憶 ?
但仔女係無價架, 第二日俾佢覺得你緊張隻碗仲多過佢, 佢唔會好受, 經一事 長一智, 以後都唔好啦

珊瑚宮

環保接龍勳章

最緊要小朋友唔好受傷,打爛碗好小問題,
同佢講,果隻碗係媽咪好鐘意既,唔小心打爛左,我都知你無心既,下次就要小心D.
(解釋俾佢聽,妳既感受同俾佢知道,妳俾妳隻心愛碗佢用,係分享)

大宅

原帖由 joanne831 於 09-6-17 20:51 發表
用左10年la...poohpooh黎ga~~~~

冇左la~~
我剩係駡左2句
罰唔罰佢好呀??好傷心呀.....

咪咁啦
一隻碗可以用到10年wo,你已經好勁架la!
呀仔打爛野可能已好驚,唔好話佢喇

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唉,唔好唔開心啦!
前幾日我亞囝玩槍,都打爛左我地買了剛滿月既
-------LCD電視呀!
我都肉赤到想死呀!嗚....嗚....嗚.........

男爵府

唔好唔開心,你仔仔仲細,慢慢解釋.

公爵府

好媽媽勳章

仔仔都同你講對唔住,姐係佢都知錯嫁啦...可唔可以買返一隻嫁??唔好唔開心啦

別墅

都用咁耐..依家d 碗咁靚..咪買個一隻靚d 囉...小朋友唔小心實有..

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個女都打爛咗我媽咪俾我嘅Salad bowl。
我都好傷心:我媽咪已經上咗天啦

但我唔捨得鬧阿女,因為阿女太細個。

樓主仔仔有say sorry都算乖乖,算啦
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

又真係好心痛嘅,
我都試過俾c9跌爛咗一個用由去外國讀書時就陪住我朝朝叫醒我嘅Hello Kitty鐘,
呢件事好多年前發生,
到e+我都周不時提起哦吓佢㗎!

不過如果你個仔只係唔小心,
咁就唔好鬧得咁勁同罰啦,
除非佢係做d曳嘢攞隻碗嚟玩打爛咗,
咁就會罰 (不過係針對佢曳唔係針對隻碗 .... )
原帖由 joanne831 於 09-6-17 20:51 發表
用左10年la...poohpooh黎ga~~~~

冇左la~~
我剩係駡左2句
罰唔罰佢好呀??好傷心呀.....

瑪瑙宮

好媽媽勳章

嘩, 真係好傷下 WOR

原帖由 0060 於 09-6-17 22:09 發表
唉,唔好唔開心啦!
前幾日我亞囝玩槍,都打爛左我地買了剛滿月既
-------LCD電視呀!
我都肉赤到想死呀!嗚....嗚....嗚.........

首頁

尾頁

跳至