跳至

首頁

尾頁

大宅

我主要係想買d有機豉油or 其它食品! 唔該晒

禁止訪問

大宅

原帖由 縉媽 於 09-6-19 13:58 發表
我主要係想買d有機豉油or 其它食品! 唔該晒

吉之島有日本有機鼓油同埋入面有間點點綠都有有機東西賣。

大宅

jusco內有間點點綠? 請問係邊個位呀?
原帖由 泡泡浴 於 09-6-19 16:55 發表

吉之島有日本有機鼓油同埋入面有間點點綠都有有機東西賣。

大宅

咁等我去睇吓先!

咁等我去睇睇先. 唔該
原帖由 貓姐 於 09-6-19 14:10 發表
百佳super store會有d, 但唔齊.
係大埔墟, 以前大美督燒烤王/機鋪對面, 唐樓2樓有一間, 專賣有機食物既, 你企係機鋪門口向對面望上去會見到, 但我唔記得叫咩名.
佢咩有機野都有, 粉, 面, 糖, 米, 豉油, 面粉. 我屋企 ...

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

原帖由 縉媽 於 09-6-19 10:43 PM 發表
咁等我去睇睇先. 唔該

you can also try the organic market on sunday, next to the fire station in Tai Wo station they have dry goods too!

also the Organic veg shops in the indoor market you have dry goods but they are not allowed to display them :)

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

原帖由 縉媽 於 09-6-19 22:42 發表

係超級市場o個邊

民房

大埔墟懷義街閣樓叫康之原素, 好多無添加或有機貨品賣, 個女仔好好人, 唔硬銷, 好多雜貨都有, 有機無花果la, 無經硫磺加工准山, 次實都有, 如果唔清楚地址, PM我, 都可以的.

大宅

原帖由 縉媽 於 09-6-19 22:42 發表

係收銀處旁,你去睇下就知,好易揾傢。

大宅

thanks, 等我下次行開都去望吓先.
原帖由 泡泡浴 於 09-6-22 13:23 發表

係收銀處旁,你去睇下就知,好易揾傢。

大宅

我去咗e間買豉油了, $40/bottle 日本做, 佢都好多唔同的東西, 連旦糕粉都有. 老板娘都好nice tim.

但都想提一提大家, 一定要check 吓expiry date, 因旦糕粉仲有一個月便過期, 而苦茶洗潔晶係仲有几天便過期的.

原帖由 jenniferho 於 09-6-21 21:22 發表
大埔墟懷義街閣樓叫康之原素, 好多無添加或有機貨品賣, 個女仔好好人, 唔硬銷, 好多雜貨都有, 有機無花果la, 無經硫磺加工准山, 次實都有, 如果唔清楚地址, PM我, 都可以的. ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原來大埔都有咁多間有機食品

大宅

回覆 8# jenniferho 的文章

我平日就去支持小商戶!非常緊急時才去幫襯無良大財團!大埔綜合大樓都有好幾間賣有機食材或醬料之類必需品。周日可以去農墟行下。

大家都可以睇下此節目,大家都是大埔人。http://www.rthk.org.hk/rthk/tv/consumers/20090730.html

首頁

尾頁

跳至