跳至

首頁

尾頁

男爵府

hello, 我係0905的媽咪, 係一個蒙媽, 唔知有無係新界東的蒙媽呢, 第日我地可以組織一下活動呢.

大宅

我未生bb前都係住新界..但而家已經搬左了..
大家都可以做個朋友嗎

男爵府

好呀, 大家認識下呀. 我有一個大仔, 3歲半左右, 小b就個半月了. 你搬左去邊呀. 我係大埔林村住.

大宅

我搬到香港區個邊啦..都3年幾啦==
我個囡囡5月7出世..你既小b5月幾出世嫁
原帖由 crystal888 於 20/6/2009 17:34 發表
好呀, 大家認識下呀. 我有一個大仔, 3歲半左右, 小b就個半月了. 你搬左去邊呀. 我係大埔林村住.

男爵府

我的牛仔 5月4出生

大宅

早我囡囡3日呀
你b仔而家食幾oz奶呀..出世時重磅嗎??
我囡囡而家食4oz左右..我覺得好似少左d..
但囡囡出世時都有6.8磅呀
原帖由 crystal888 於 21/6/2009 08:40 發表
我的牛仔 5月4出生

男爵府

我的小牛, 出世有6.9磅多D, 因為我全人奶, 埋身食, 唔知食幾多安, 不過, 我好肯定無4安咁多. 不過, 無所謂, 一日咁長, 任佢食, 點都有廿幾三十安奶落肚. 食幾多, 都無所謂, 最緊要健康.

大宅

我開頭一星期都係餵人奶..
但可能我開刀..所以好少奶..
bb好唔夠飽..又成日喊..所以就放棄左了
一轉食奶粉..就冇呢d情況啦..
一心可以餵人奶..但最後都係捱唔住
原帖由 crystal888 於 21/6/2009 22:30 發表
我的小牛, 出世有6.9磅多D, 因為我全人奶, 埋身食, 唔知食幾多安, 不過, 我好肯定無4安咁多. 不過, 無所謂, 一日咁長, 任佢食, 點都有廿幾三十安奶落肚. 食幾多, 都無所謂, 最緊要健康. ...

男爵府

我其實都係有上一胎的經驗, 知道, 頭幾日, 未必上到奶, 都係靠bb啜得多. 現在, 我都無谷奶架, 總之, 阿仔想食, 就俾佢食, 一日見最少都有8條幾濕的尿布, 我就滿意.

大宅

你好叻呀
其實最慘係冇得訓..成日都唔夠飽要飲奶
原帖由 crystal888 於 22/6/2009 15:08 發表
我其實都係有上一胎的經驗, 知道, 頭幾日, 未必上到奶, 都係靠bb啜得多. 現在, 我都無谷奶架, 總之, 阿仔想食, 就俾佢食, 一日見最少都有8條幾濕的尿布, 我就滿意. ...

大宅

hi~我住上水嫁~有個大仔,依家4歲5個月大啦~b女5月6日出世~我都係餵人奶嫁!!~

男爵府

太好了, 跟大家認識, 有機會, 第日一起, 聚一下, 我地自組playgroup 一下都好喎.

大宅

好呀
原帖由 crystal888 於 23/6/2009 22:00 發表
太好了, 跟大家認識, 有機會, 第日一起, 聚一下, 我地自組playgroup 一下都好喎.

大宅

我都係蒙媽, 但係住新界西呀.

別墅

原帖由 四隻貓 於 09-6-24 16:09 發表
我都係蒙媽, 但係住新界西呀.

我都係住新界西喎!
多多指教

首頁

尾頁

跳至