跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位好呀, 我係幼兒班, 信堯媽咪呀, 在復課遙遙無期的日子裡, 信堯竟然話掛住同學仔 (註: 因為他成日都唔會講學校的事情).

所以, 如有可能, 看看有無機會, 約埋出去公園玩下, 或者入來林村玩呀. 今日, 我地開左水池呀. 有需要, 就pm 我啦.

大宅

HI~我係芷情媽咪
芷情初初都有話想返學, 而家無提喇~
唉~而家佢曳左呀!下午又唔肯訓覺, 夜晚又係,
日日係屋企攪破壞, 日日比嫲嫲投訴,
我就黎比佢激死

我都係住林村架, 有機會約埋一齊玩丫~

原帖由 crystal888 於 09-6-19 20:27 發表
各位好呀, 我係幼兒班, 信堯媽咪呀, 在復課遙遙無期的日子裡, 信堯竟然話掛住同學仔 (註: 因為他成日都唔會講學校的事情).

所以, 如有可能, 看看有無機會, 約埋出去公園玩下, 或者入來林村玩呀. 今日, 我地開左水 ...

男爵府

芷情mami 你好呀. 真的不好意思, 阿仔好少提起佢學校同學的名字, 所以我都唔知....... 芷情係..... 真係不好意思呢.

我個仔, 佢唔返學, 都係唔乖, 佢無咩分別, 呵呵. 我pm我mobile 俾你呀. 我地電聯.

原帖由 cary330 於 09-6-22 16:45 發表
HI~我係芷情媽咪
芷情初初都有話想返學, 而家無提喇~
唉~而家佢曳左呀!下午又唔肯訓覺, 夜晚又係,
日日係屋企攪破壞, 日日比嫲嫲投訴,
我就黎比佢激死

我都係住林村架, 有機會約埋一齊玩丫~:joy ...

複式洋房

回覆 1# crystal888 的文章

同學仔你地好呀, 我係正言, 君言mami, 兩隻馬騮冇返學成日晌屋企打架, 一停課就攪到我地周身唔得閒, 唉! 其實我想佢地復課架

大宅

信堯媽咪~

ha..ha...唔駛好意思架~
其實我都唔多識佢d同學仔的名架,
芷情來來去去都係講鍾敏晴, 芷柔, 柏柏, 君言, 正言...
其他都好少提起 ^^

我都pm左我電話比你, 有機會聯絡聯絡丫~

原帖由 crystal888 於 09-6-22 17:31 發表
芷情mami 你好呀. 真的不好意思, 阿仔好少提起佢學校同學的名字, 所以我都唔知....... 芷情係..... 真係不好意思呢.

我個仔, 佢唔返學, 都係唔乖, 佢無咩分別, 呵呵. 我pm我mobile 俾你呀. 我地電聯.

...

大宅

正言, 君言mami你好呀!

雖然講左唔復課, 但我真係好想佢返學呀!

原帖由 nleung 於 09-6-24 16:35 發表
同學仔你地好呀, 我係正言, 君言mami, 兩隻馬騮冇返學成日晌屋企打架, 一停課就攪到我地周身唔得閒, 唉! 其實我想佢地復課架

男爵府

我估, 我明點解, 唔識芷情了, 因為我估你地係預備班的家長. 我係幼兒班的家長呀, 呵呵. 我知, 今年預備班, 好似有幾對twins 架.

大宅

Ha..Ha...
係呀我地係預備班架!
我誤會左幼兒班= N1

原帖由 crystal888 於 09-6-24 22:10 發表
我估, 我明點解, 唔識芷情了, 因為我估你地係預備班的家長. 我係幼兒班的家長呀, 呵呵. 我知, 今年預備班, 好似有幾對twins 架.

複式洋房

係呢, 請問一下 N1 係唔係架..有D咩學架
因為我仔仔出年12月合資格入學 想早D打聽下...可唔可以分享下呀

洋房

Hello

我係悠悠媽媽啊, 無聊上網今日才見到你個topic. 我住你附近咋喎.

我好少發言的, 得閑聯絡一齊玩丫.

大宅

Any Mama could answer me?

Is it half day or full day for N1? How much and for how old?

複式洋房

你上 E 個網睇下, 有哂救世軍既資料

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/?lang=c

洋房

原帖由 mamihar 於 09-7-8 09:37 發表
Any Mama could answer me?

Is it half day or full day for N1? How much and for how old?

係全日的, 學校 8am 開門, 9am 正式開始上課, 下午4pm 放學, 但學生最遲可以留到6pm (不過學生好少留到咁晏的)

學費我忘記了, 好像是二千幾蚊.
N1 - 2歲起

大宅

Thanks a lot ^^

原帖由 PiggyMandy 於 09-7-8 16:19 發表

係全日的, 學校 8am 開門, 9am 正式開始上課, 下午4pm 放學, 但學生最遲可以留到6pm (不過學生好少留到咁晏的)

學費我忘記了, 好像是二千幾蚊.
N1 - 2歲起 ...

首頁

尾頁

跳至