影視娛樂

跳至

首頁
12345...50

尾頁

大宅

非常詳盡的 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/aj_kiss33/article?mid=10024

I LOVE YOU DADDY , MJ 家庭樂 , 很感人 , 必看

想了解多些有關 MICHAEL JACKSON的朋友 , 可參考下面的訪問 .
感謝 KAWAI926 及其他網友提供資料 ,
可相信一位由5歲開始 , 由於身份特殊 , 至35歲仍未去過 supermarket 購物 , 未曾慶祝過聖誔的 Lonely Person 嗎? 他 -- 就是MICHAEL JACKSON
這是MJ接受 MS. OPRAH全球現塲在他家的訪問
The Oprah Winfrey Interview 1993 - Michael Jackson("93 奧普拉訪問")http://v.youku.com/v_show/id_XNDQ3OTcxODA=.html

MJ在某次訪問後 , 被剪輯選播 , 誤導不少民眾 , 這是未被剪輯的完全版 , 大家看後可感到 MJ是如何無奈
"The Michael Jackson Interview - The Footage You Were Never Meant To See"("邁克爾傑克遜反擊片")http://www.tudou.com/playlist/id/4347083/

另外特別一提一個blog...
關於Michael Jackson的謠言(呢個blog最好既就係集亦晒所有Michael所謂既"負面資料"既證據...成段文章內包含有其他blog既連結~請緊記去睇埋~)
http://www.wretch.cc/blog/cartoonssell/18494431

這是他日常生活的錄影片段
MICHAEL JACKSON --Private Home Movies
Private Home Movies

http://www.tudou.com/programs/view/wH34ju-8O0w/

亦是Kawai928提供其中一輯不可錯過的訪問 , MJ 親述 THE REAL OF HIM 和頗多他私生話的實況 ..
希望有電視台朋友看後可安排播出 , Thanks again everybody ...

轉載自網友 Paris
這條片,佢講野好有深度.講左佢點解喜愛小朋友.罪惡的因由.赤子之心的重要,我更敬重佢.
http://www.youtube.com/watch?v=d ... ure=player_embedded

THANKS

由 KAWAI 928提供的全長版 , .有埋中文字幕..

Michael在1993年領取格林美傳奇獎的頒獎禮...
http://www.tudou.com/programs/view/S4NIgZrxHpw/

Thanks

由 Carman_mami 提供 :
http://www.tudou.com/playlist/pl ... =18297701&cid=1

From Snoopy0404
BETTER ON THE OTHER SIDE , FROM ALL STARS

A LIFE IN POP 48 MIN ALL SONGS ...

img] http://discuz.baby-kingdom.com/images/bk/slobv4_r2_c1_long.gif [/img]

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 JHmami 於 09-7-1 11:08 發表
Kawai , 你珍藏 MJ的片段是100%可以讓人 know more about him ...但由於在很多內 文, 也許有朋友會錯過 , 可會考慮統一 post在這裡? 希望大家再談論 MJ時 , 可作借鑑 ...
MICHAEL JACKSON --Private Home Movies
Pri ...
希望大家支持。我也是其中一个想了解多点MJ的真一面。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

thx

大宅

睇得多佢無乜報導過既事之後, 才知道原來佢係 一個大善人, 真可惜.

大宅

Kawai ,
裡面 MJ唱給他子女的歌名是甚麽 ? Thanks
img] http://discuz.baby-kingdom.com/images/bk/slobv4_r2_c1_long.gif [/img]

大宅

醒目開學勳章

Private Home Movies係我呢幾日黎睇佢d片..佢係笑得最開心笑得最多....
好好睇~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 JHmami 於 09-7-1 14:26 發表
Kawai ,
裡面 MJ唱給他子女的歌名是甚麽 ? Thanks

如果我冇get左你意思...係咪即係播出有佢仔女既片段果part既背景音樂?
如果係指果首歌,歌名係"You are my life"...
係佢為仔女而作既...
我聽親都好touching...
佢真係好愛愛佢既仔女同其他小朋友.................

大宅

係呀 , thank you ..
麻煩你 .. Kawai , 你珍藏 MJ的片段是100%可以讓人 know more about him ...但由於<夾>在很多內 文, 也許有朋友會錯過 , 可會考慮統一 post在這裡? 希望大家再談論 MJ時 , 可作借鑑 ...

原帖由 kawai928 於 09-7-1 16:32 發表

如果我冇get左你意思...係咪即係播出有佢仔女既片段果part既背景音樂?
如果係指果首歌,歌名係"You are my life"...
係佢為仔女而作既...
我聽親都好touching...
佢真係好愛愛佢既仔女同其他小朋友................ ...

男爵府

thx
好好睇
eva

子爵府

原帖由 JHmami 於 09-7-1 16:49 發表
係呀 , thank you ..
麻煩你 .. Kawai , 你珍藏 MJ的片段是100%可以讓人 know more about him ...但由於在很多內 文, 也許有朋友會錯過 , 可會考慮統一 post在這裡? 希望大家再談論 MJ時 , 可作借鑑 ...

...

好呀...你介唔介意幫忙張紅色字及下面既連結copy在你既第一個post入面?
咁樣有興趣既媽咪就可以第一個post就見到d video既link...?

The Oprah Winfrey Interview 1993 - Michael Jackson("93 奧普拉訪問")
http://v.youku.com/v_show/id_XNDQ3OTcxODA=.html

(Living With Michael Jackson線上都有得睇,但冇中文字幕,而且遲下無線會播就唔貼喇)

"The Michael Jackson Interview - The Footage You Were Never Meant To See"("邁克爾傑克遜反擊片")
http://www.tudou.com/playlist/id/4347083/

想了解佢多d既多數睇呢幾個Video...因為佢係極少接受專訪...93年接受Oprah專訪前14年都冇接受其他專訪...之後就係到2002-03年接受Martin Bashir...而反擊片同Private Home Movies並唔係專訪~只係一個節目show真正既Michael出黎~
當然重有d普通訪問(例如出碟時宣傳果d)...但我就唔貼啦~因為果d並唔算深入了解Michael Jackson的...如果有興趣不妨去土豆或者優酷網搵下~

另外特別一提一個blog...
關於Michael Jackson的謠言(呢個blog最好既就係集亦晒所有Michael所謂既"負面資料"既證據...成段文章內包含有其他blog既連結~請緊記去睇埋~)
http://www.wretch.cc/blog/cartoonssell/18494431

珍珠宮

原帖由 constance0801 於 09-7-1 13:11 發表
睇得多佢無乜報導過既事之後, 才知道原來佢係 一個大善人, 真可惜.
我一向都唔係中意佢亦唔認識佢,不過是近知多左,同樣覺得可惜!

大宅

THANKS .已改了...
原帖由 kawai928 於 09-7-1 17:46 發表

好呀...你介唔介意幫忙張紅色字及下面既連結copy在你既第一個post入面?
咁樣有興趣既媽咪就可以第一個post就見到d video既link...?

The Oprah Winfrey Interview 1993 - Michael Jackson("93 奧普拉訪問")
http:/ ...

子爵府

原帖由 JHmami 於 09-7-1 19:10 發表
THANKS .已改了...

感謝你~
另外分享You are my life既歌詞比你睇下...
Once all alone
I was lost in a world of strangers
No one to trust
On my own, I was lonely
You suddenly appeared
It was cloudy before but now it's all clear
You took away thefear
You brought me back to light

You are the sun
You make me shine
Or more like the stars
That twinkle at night
You are the moon
That glows in my heart
You're my daytime my night time
My world
You're my life

Now I wake up everyday
With this smile upon my face
No more tears, no more pain
Cause you love me
You help me understand
That love is the answer to all that I am
And I'm a better man
Since you taught me by sharing your life

You're my daytime my night time
My world
You're my life (2times)

You gave me strength
When I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see
Love was always here waiting for me

My world (3times)

禁止訪問

子爵府

Hi mydearbb,

e...我頭先睇到你個post,消化好後打算回覆你~
到我打完字出完post後你又加左咁多字眼既...
我又要重新慢慢消化過喇~哈哈~
另外我都希望你唔好以為我係有惡意~
其實呢個topic JH mami都有講希望只係張MJ一d片段比冇睇過既人睇下...如果你想討論,不如我地去番之前其他topic,會唔會好d?

咁樣講啦~
信與唔信...我真係講左好多次...係人地自己決定~
你要唔信...我會接受喎真係接受喎...
但我覺得其他人亦應該去接受有人信佢吧?(亦請唔好暗示信佢既人唔理智吧...)
我諗如果有人開個topic講MJ有幾多唔好,做得幾唔岩等等...我唔會去人地topic度去幫佢平反...我只會o係我自己覺得岩傾既topic度同其他相信佢朋友仔傾下計...就好似之前有人話咁...(我自己繼續)如痴如醉咁聽佢d歌...講下大家對嘴既話題...
依家JHmami自己選擇開個topic希望有機會比冇睇過MJ既野既人可以睇下...
至於睇與唔睇...信與不信...都係你自己決定家嘛~冇人迫你家嘛係咪~
又...你睇過唔代表其他人都睇過係咪?
我一直覺得你講野都好中肯架,我知道你並唔係心存惡意黎呢個topic講d咩說話~(好似之前金鈴件事我亦有睇你開果個topic~)
但你亦需要明白一件事總有兩面...咁大家岩睇既就睇啦...唔岩睇當呢個topic隱形咁會唔會令你舒服d?
另JHmami...麻煩請你o係第一個post既標題幫忙再加上"觀看與否請自行決定"...咁樣可能會好d~
咁樣改左對大家都好d,right?~
岩睇就睇,唔岩睇真係唔好去睇喇~thx!

我自己係唔接受人地整容...所以我一直冇討論佢對與錯...我有講過佢自己話既整容原因(佢自己講過好多,有d亦比媒體報導過,講到尾,燒傷又好咩都好,我覺得佢自己都係覺得自己唔夠靚而去整...我自己係一個相信身體髮膚受諸父母既人,我唔覺得因為比人取笑就要去整容...)
我亦有講...信與唔信大家自己決定~
一直以黎睇到人地話佢整容,好恐怖呀,好嘔心呀我都冇加評論...我接受,因為人地有佢地既意見~
我唔止一次講...人地整容唔關我事...佢整與唔整...塊面又唔係我既...
但如果針對佢本身個人...品格問題...果d問題我一定會好樂意同你討論~事實係咩?冇人知...但如果個個只係睇到一面而睇唔到另一面...咁我又知道有另一面...咪伶出黎傾下囉~
我唔明點解個個只係針對佢整容...變臉...
根住就抹殺左果個人做既其他好事?

你話一個訪問一個佈局...想令一個人變成潔白既天使?
我又冇咁覺得呀講真,好似佢整容咁...就已經不停有人伶黎講...係咪?一定有污點架,因為佢一係有整容丫嘛!係佢自己寫花左自己個file...
我個人黎講,睇到係另一面,一個滿口謊言既主持人以訪問,以一個佈局,一條條引導性既問題令佢變成惡魔~
我都要請你接受我係咁諗喇...
如果Living With Michael Jackson果個主持人當初係覺得MJ係冇犯任何孌童/對兒童唔好既行為點解佢要引導睇既人對呢個人存疑?點解又要話佢好擔心兒童o係Neverland入面既安全性呢?又話Neverland係好危險,小朋友係唔應該去既地方...
咁點解人地伶左自己都有同時間拍低既片段出黎...佢又改口話人地係好人呢?話人地係好baba呢?話見唔到Neverland有咩危險既地方呢?
如果當初...Michael冇拍低個訪問過程...真係口同鼻"咬"啦...因為只有片o係果個主持人度...
到佢有拍低...真實既情況...而且亦有拍低當時果位主持人所做既野(係觀眾唔知既野,佢點樣同說話不停咁討好MJ?)...
到有眾人以為係事實既另一d片段出左黎後...又比人認為係MJ佈局?咁如果佢要佈呢個局...我諗佢同個主持人都要好合作無間...一個就首先話MJ係惡魔...然後MJ就走番出黎講我係天使...係咪咁呀?

總之都係果句真假與否...對錯與否...相信與否...
真係各位自己決定啦~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

thx
順順利利 大吉大利       

伯爵府

原帖由 pollyw 於 09-7-1 11:29 發表
希望大家支持。我也是其中一个想了解多点MJ的真一面。

me too

男爵府

睇緊mj的真實世界...thanks!!

公爵府

其實我都唔係mj fans,不過我哥哥都有買開他的碟
不過呢幾天多得Kawai928,0甘詳細講解
令我了解mj好多,同時都關心現在有關mj新聞

我覺得整容有什麼出奇,好多女星,男星都整容啦
不過無人肯認整過,只係mj認整過有時時比人作笑柄
我都唔相信有skin可以完全變白的方法
如果可以由黑變白,全世界有無第2個黑人都變白呢??

到現在人都唔係度,頭先新聞又話mj 仔女唔係親生
希望唔好再0甘多是非

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Thanks for sharing

首頁
12345...50

尾頁

跳至