自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

如題~

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

如果唔俾,
個個曬傷or得到skin cancer咪會俾人叫陪償?

侯爵府

我唔知呀... 我記得好細個果時, 公眾泳池係唔比架~

不過十幾廿年都無去過泳池, 所以想 double check 一下.....

你個 point 又有道理 wo

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

果時唔興告人攞賠嘗咪可以唔俾囉,
e+應該要俾啦,
e+d太陽油又防水,
話水洗唔甩,
應該冇問題,
就算唔俾我都會搽咗先去,
佢都唔知啦!
原帖由 RonicaKwok 於 09-7-2 11:28 發表
我唔知呀... 我記得好細個果時, 公眾泳池係唔比架~

不過十幾廿年都無去過泳池, 所以想 double check 一下.....

你個 point 又有道理 wo

大宅

NO!!

齋曬可以, 但落水一定要沖乾淨身上太陽油!!

你諗下, 如果個個搽一身太陽油落水, 水面一層油.....你敢唔敢游!? 要有公德心!!

為咗唔好曬傷囝囝, 我只會係4-5點帶佢去游

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

條文好似係唔俾用, 但係泳池所見, 有d曬太陽男士係長椅曬太陽, 係地上係放咗枝太陽油, 可能佢地唔落水掛, or 沖咗身先落水!!

大宅

我估防晒霜 (會被皮膚吸收果隻) 係得既, 但係會立立令果隻應該唔得, 我估一落水, 真係會整到 d 池水起油面
:sm: Auntie_Winnie

侯爵府

我細個果時就係好見過有d咁既牌....話唔比

不過我星期3去完嬉水池, 就係無搽....個仔變左黑人咁... 但見池邊好多支太陽油響地下.... 所以好 confused.

原帖由 cy101 於 09-7-2 11:42 發表
條文好似係唔俾用, 但係泳池所見, 有d曬太陽男士係長椅曬太陽, 係地上係放咗枝太陽油, 可能佢地唔落水掛, or 沖咗身先落水!!

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我估係,因為我見太陽油係諗起防晒霜,冇諗起有d係油立立。油立立果d搽嚟都冇用啦,一落水就甩晒!
原帖由 Auntie_Winnie 於 09-7-2 11:52 發表
我估防晒霜 (會被皮膚吸收果隻) 係得既, 但係會立立令果隻應該唔得, 我估一落水, 真係會整到 d 池水起油面

男爵府

基本上公眾泳池係唔俾, 不過我係好易曬傷個隻人, 所以我多數去室內泳池, 如果無計去露天既, 我唔理都會塗囉, 其實好多人都塗, 不過我又唔明點解唔俾囉!

翡翠宮

no, the pool will became oily

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如果係齋曬就好似得,曬完落水游之前要沖咗水先可以落泳池...

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

唔....我唔理呀..我尋日先去游水....我同2個細路都有用呀... 因為有個係BB..如果唔用...我驚晒親佢....

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

以前唔俾著衫落水,而家咪一樣得

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我記得細個係唔比架...

但係近年去swimming..我係更衣室...搽都冇人理....
而且...我見好多人都係咁搽喎

我以為係因為近年d紫外光真係勁左...所以放寛左...比人搽添

諗下..10幾年前...天氣報導都唔會有紫外光指數...依家都有啦

水晶宮

係屋企茶左先..因為要少少時間吸收..
同埋咁先防曬到架ma...
如果去到先茶, 一來一身油,二來一落水就會沖走晒架la...

大宅

好媽媽勳章

呢家好多陽光男係公眾泳池猛噴黑鬼油, 又唔沖o左身就落水, 個泳池唔係漂白水味, 係d黑鬼油味, 仲有一層油浮面, 十足十垃圾水...個d 人真係一d 公德心都冇

複式洋房

一定唔比...一陣d 人落水...都係油點算 ..不過好多人無咩公德心..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至