想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一向cycle好準26-28天, day11-12就會紅d深粗, 但今個月day1開始, 隔日食左雞精及天喜丸之後, 而家day12仲未有深粗, 但我day 10已有強清分泌了. 有無sister試過咁樣呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 beamsboybaby 於 09-7-6 12:27 發表
我一向cycle好準26-28天, day11-12就會紅d深粗, 但今個月day1開始, 隔日食左雞精及天喜丸之後, 而家day12仲未有深粗, 但我day 10已有強清分泌了. 有無sister試過咁樣呀? ...

你DAY 幾開始用排卵條? 會唔會 DAY 8 已出現左?

大宅

因為我都驚食左補品會早左排卵 (day4開始食), 所以我day 8就開始用紅d check住, 仲係早一次晚一次check住, 都係好淺線囉,而且體溫一直都係36.1 至36.2, 未有高溫喎.

大宅

我之前都有食天喜丸, 不過就無飲雞精. 我上次就遲左好多先黎. 可能食天喜丸個份量要少d. 因可能身體唔適應. 我今個月無食. 就d14紅d就有深粗. 上個月成42日先有深粗.

子爵府

我之前都有食天喜丸同飲雞精...
但兩者都冇影響排卵...
一樣仲係咁遲....
我成日都要去到day 19, 21, 甚至24至捨得排....排完唔夠12日就來經....
食乜都係咁.... 好似冇乜幫助咁....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

原帖由 dchanl 於 09-7-6 12:54 發表
我之前都有食天喜丸, 不過就無飲雞精. 我上次就遲左好多先黎. 可能食天喜丸個份量要少d. 因可能身體唔適應. 我今個月無食. 就d14紅d就有深粗. 上個月成42日先有深粗. ...

成42日先有深粗!!真係遲好多喎!咁你有無量體溫, 係唔係真係day 42先排卵? 咁day 幾先有返m黎?

大宅

d60先有m. 我果個月好亂. 食得太多補野. 又食中藥, 又食天喜丸. 又食花膠. 唔知係唔係有影響. 本來d42有深粗, 我以為自己係bingo. 睇返咁多日既紅d, 覺得d42係最深粗, 可能係d42先排卵. 不過你而家都係d12者. 可能唔會好似我咁既. 你睇埋明天先.

大宅

原帖由 siufung 於 09-7-6 12:55 發表
一樣仲係咁遲....
我成日都要去到day 19, 21, 甚至24至捨得排....排完唔夠12日就來經....
食乜都係咁.... 好似冇乜幫助咁.... ...

Siufung, 好羨慕你有左bb呀!好好休養呀! 你真好, bingo左仲來此版探我地呢.

大宅

原帖由 dchanl 於 09-7-6 13:07 發表
d60先有m. 我果個月好亂. 食得太多補野. 又食中藥, 又食天喜丸. 又食花膠. 唔知係唔係有影響. 本來d42有深粗, 我以為自己係bingo. 睇返咁多日既紅d, 覺得d42係最深粗, 可能係d42先排卵. 不過你而家都係d12者. 可能唔 ...

希望啦, 唔該晒你.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 siufung 於 09-7-6 12:55 發表
一樣仲係咁遲....
食乜都係咁.... 好似冇乜幫助咁.... ...

我都係咁o架, 成day20紅d先深粗, 粗完10日就好準時m...

但我記得你好似都係自然bingo的, 咁你bingo前有無做/食d咩改善到黃體期? 定係無咩改善之下都bingo到?

子爵府

係呀, 唔好客氣....
同大家傾開咁耐, 好多都熟晒
呢度0的姊妹咁親切, 我點捨得走呀...
以前大家都成日支持我....
我一定會過0的好孕氣比大家0既.....
原帖由 beamsboybaby 於 09-7-6 13:28 發表

Siufung, 好羨慕你有左bb呀!好好休養呀! 你真好, bingo左仲來此版探我地呢.
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

子爵府

係呀, 我最早果個月都要day19至排....
我多數係排卵後11, 12日來M.... 有時好彩0既有13日....
我都知自己係黃體不足,而且內膜薄....(因經量少)
我睇左咁耐中醫, 醫師淨係話我小問題, 仲話我身子不知幾好, "冇理由冇得生", 只欠些少運氣....
我黃體一路都冇大改善, 不過好似睇左中醫係好左少少...
有番12, 13日, 好過之前個個月得果11, 12日...

咁我試左4個月都唔得, 諗住都唔得0架啦.... 橫豎6月中都見不育醫生, 諗住到時逐樣野check, 對症下藥, 仲諗住做iui/ivf....
點知第5個月就"符碌"得左....
可能就係醫師所講0既運氣終於到啦.....
祝大家都早孕.....
原帖由 blackypurin 於 09-7-6 23:59 發表

我都係咁o架, 成day20紅d先深粗, 粗完10日就好準時m...

但我記得你好似都係自然bingo的, 咁你bingo前有無做/食d咩改善到黃體期? 定係無咩改善之下都bingo到? ...

男爵府

我之前cycle 約36 days... 上個月, 食左6濟中藥..+ 花膠 ... 個cycle 長到day5x-6x先有少啡........ 我懷疑d 花膠都係會影响到.....

子爵府

下..... 長左咁多.....
有冇check 過係咪bingo先?
花膠唔係應該好0既咩?
咁黎時得少少啡, 之後有冇變番正常紅呀?
原帖由 wendy_jed 於 09-7-7 01:09 發表
我之前cycle 約36 days... 上個月, 食左6濟中藥..+ 花膠 ... 個cycle 長到day5x-6x先有少啡........ 我懷疑d 花膠都係會影响到.....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 wendy_jed 於 09-7-7 01:09 發表

花膠好少會影響M 遲喎~ 會唔會係你受環境/情緒 等其他影響 ? 又或者感冒 ?

男爵府

..但我上個月都ok,唔太緊張...少啡左幾日後,變正常m.....我m池左果一兩日已經去左抽血架喇..知自己無架喇........ ...我都唔明點解池咁多...

瑪瑙宮

原帖由 wendy_jed 於 09-7-7 09:08 發表
..但我上個月都ok,唔太緊張...少啡左幾日後,變正常m.....我m池左果一兩日已經去左抽血架喇..知自己無架喇........ ...我都唔明點解池咁多...

咁你果6劑中藥係咪調經? 可能有少少影響~

首頁

尾頁

跳至