家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

嬲爆!!! 因為昨天收貨,由大陸買左d勁中意又平既磁磚,點知搵著間超賤既運輸, 本來想同大家分享下之磚, 可惜唔識post, 有冇人教我post呀....而家剛開始裝修喇...d磚爛左, 今日唔知夠唔夠舖添架.....可以點呢....

男爵府

原帖由 yinggo 於 09-7-10 12:46 發表
嬲爆!!! 因為昨天收貨,由大陸買左d勁中意又平既磁磚,點知搵著間超賤既運輸, 本來想同大家分享下之磚, 可惜唔識post, 有冇人教我post呀....而家剛開始裝修喇...d磚爛左, 今日唔知夠唔夠舖添架.....可以點呢.... ...

爛左幾多??我之前運3塊全身鏡黎..
運輸整爛左一塊..
最後,我爸叫佢全部拎走..
之後運輸訂返塊鏡...
再安排一次過送返黎...

運輸整爛嘢會賠的

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

比香港平好多嗎??
我都好想知道係大陸邊到買磁磚呀!
因屋都想裝修~~

嬲爆!!! 因為昨天收貨,由大陸買左d勁中意又平既磁磚,點知搵著間超賤既運輸, 本來想同大家分享下之磚, 可惜唔識post, 有冇人教我post呀....而家剛開始裝修喇...d磚爛左, 今日唔知夠唔夠舖添架.....可以點呢.... ...

伯爵府

我都要上深圳買磚,能否介紹一下?
個運輸是那兒的?香港還是大陸呢?

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係大6買嘅但送到嚟我一塊都冇爤喎

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

樓主,
我估你已經俾晒錢,
咁可以做既係打番上大陸磁磚舖,
話爛左幾多件叫佢補俾你,
但即使係要錢你要補都要俾架啦,
因為送貨時你應該唔俾錢,
等運輸果邊同磚鋪商量究竟邊個負責~

複式洋房

昨日收貨就好明顯見到面既爛左
但因為我特登訂多左, 所以要師傅今日再講我知囉!
我d磚算平嫁, 因為我本來選既係貴磚, 但經我勁屈佢減囉...比起裝修師傅介紹既有d起碼平一半嫁....好想比d磚你地睇....不過

侯爵府

原帖由 yinggo 於 09-7-10 13:12 發表
昨日收貨就好明顯見到面既爛左
但因為我特登訂多左, 所以要師傅今日再講我知囉!
我d磚算平嫁, 因為我本來選既係貴磚, 但經我勁屈佢減囉...比起裝修師傅介紹既有d起碼平一半嫁....好想比d磚你地睇....不過 ...

好 ec, 你首先張 d 磚影相後 post 上 flick or 其它 public 既相部 then 你去返本相部指住張相 right click, 咁有個內容, 再 copy 條 link 响 bk 上面揾 貼圖 icon , 擺條 link 上去, 張相會 post 到出嚟架啦..

講返正題, 我都係响深圳買磚, 但 d 運輸都 ok, 其實你收貨時見到磚 lan 咗, 應該要即場同運輸溝通, 叫佢賠架

複式洋房

多謝你地教我....Thank you so much....而家我希望唔洗上返大陸補磚啦....雖然間磚舖保證我一定補...係我怕煩姐....
如果你地要買磚不防去這間買, 都好老實,同埋睇佢地間舖係賣d質素好既磚,放心...剛打電話問師傅d磚都ok,完全冇炒油魚wor....安心晒.......

侯爵府

好媽媽勳章

please check p.m.

複式洋房

所以話賤運輸囉...因為我要返工...本來搵左朋友幫我收...點知個賤司機話早上10點...等我朋友等到12點都冇見人..朋友先敢話我知..怕我擔心又怕我做緊野...知道後咪狂打佢提供既電話囉....佢好似好好咁...比足兩個號碼你...可惜兩個都打唔到既..一直都係唔通既..你話火唔火都黎.....仲有d裝修師傅要做野嫁ma...我咪比人x+y我囉..到成12點幾一點先收到佢電話黎話要成4-5點先到..等等.....再續.....

複式洋房

整好左d相喇....比大家睇下d磚啦..

http://www.flickr.com/photos/40301873@N02/

禁止訪問

複式洋房

係呀! d磚唔係間間有果種黎嫁, 所以勁鍾意囉....Thanks

原帖由 catw88 於 09-7-11 09:41 發表
好令

公爵府

好媽媽勳章

廁所洗手瓷盆好令牙

男爵府

個洗手盆錯喎

伯爵府

very beautiful wor. I also want to renovate my house ah but it is too big a project for me!!!

複式洋房

係呀..個洗手盤都好平2百零咋....我選上面放洗手盤因為平咋...爛左咪再屈事頭婆再減囉 因為個事頭婆好好人....我未爛已經講定下次換款喇...哈哈.....

大宅

隻磚同香港賣既$70-80同款同牌子?

我遲d都要買裝修料
可以比舖頭詳情嗎?

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至