自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我一定唔報咁多.. 人都癲呀!

1/ 等call waiting list
2/ 報定d無咁熱門嘅打底

禁止訪問

大宅

我當年(2006)報了六間, 但只有一間收上午班,
有d唔收, 有d下午.
我報的都是熱門, 我覺得要報多d.

你揀好過人揀你.

伯爵府

樂基~ 如果你報K1, 唔駛諗喇! 我相信佢係沙田區最多人報嘅N班, 但係因為直升K1, 聽聞今年得上下午班各6個位!

至於康傑, 呢間係一間好好嘅backup, 唔駛驚, 一定有位, 你隨時都可以報名, 報名/open day時可以再問清楚, 佢N1係隨時報, 即刻可以插班!

其實MOS區, 如果你報無開N1嗰d, 機會都ok架~ 而康傑情況比較怪, d人好多讀完N就轉校! 但係合一堂嗰d就大部份人會直升上去~

我覺得.. 又唔駛咁擔心嘅~

禁止訪問

伯爵府

原帖由 Jennyhui 於 09-7-13 16:16 發表
恐龍媽, 你好犀利呀~~ 你對MOS幼稚園好熟呀.

你可唔可以俾d推介我, MOS有邊d幼稚園啱我小朋友讀:
我個仔非常好動, 坐唔定, 專注力不足.
依家間幼兒園d老師都話佢, 講故事既時間, 佢就周圍攪嘢.
佢對英文 ...

首先~ 我自己target响無學卷唔係國際班嘅學校...
認識張煊昌, 係因為知道有個小朋友好叻, 好細個就數到1-20.. 佢媽媽由無諗過俾佢讀N1, 到去康傑插班.. 然後報張煊昌讀K1..
其實我都好想去參觀吓, 可惜舊年唔記得咩原因去唔到喇... 呢間d 小朋友應該幾叻架, 不過就主要讀返區內小學~

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

請問有無open day 既詳細資料 ??
thx

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我想問下有冇網址可以了解自己個區有咩幼稚園嫁?
同埋如果報2010年.應該幾時去報呢??

我係一個新手媽媽,咩都唔識.

男爵府

原帖由 lovejy 於 09-7-13 23:19 發表

黎緊要報....留意黎緊幼稚園開學時間果排....果時要去拿表~要報名~再去in~再比留位費~

公爵府

原帖由 gutgut22 於 09-7-13 23:32 發表

黎緊要報....留意黎緊幼稚園開學時間果排....果時要去拿表~要報名~再去in~再比留位費~

留位費幾錢嫁??

伯爵府

原帖由 lovejy 於 09-7-13 23:19 發表

http://kgp.proj.hkedcity.net/chi/parser.php?file=chi/home2008.htm

係時候要揀架喇!

伯爵府

原帖由 lovejy 於 09-7-13 23:42 發表

留位費幾錢嫁??

政府定咗.. 唔可以over $660

禁止訪問

伯爵府

原帖由 Jennyhui 於 09-7-14 11:39 發表
Thank you 恐龍媽~~

我個target都係同你一樣, 著手於有學卷既幼稚園先, 另外, 仲要係教英文方面比較好.
發覺阿仔係記英文字/發音方面比中文好, 試過讀故事書俾佢聽, 本書有中英對照, 如果只係讀中文個部份, 佢一 ...

hmm..
我個人睇法.. 阿b鍾意英文, 我就搵間中文強d嘅學校, 因為中文比英文難學!
至於你嘅要求, 真係唔清楚..
心目中, 紀律好嘅, 可能傳統d (英文可能弱d, e.g. 根德園嗰類)
英文好嘅.. 又未必有學卷 (又唔係一定無嘅)
MOS, 張煊昌應該幾好, 聽講有NET

大宅

報10間唔多, 不過如果到時真係in 足10間就真係多. 10間入面你應該有首選, 次選.... 如果第3志願收左, 我就只會in 埋第1/2志願, 無謂大人細路都辛苦

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

咁我得3間心水係咪少得制呢??

大宅

原帖由 lovejy 於 09-7-14 16:06 發表
咁我得3間心水係咪少得制呢??

我阿女今年入k1, 我上年都係報左3間咋, 3間有2間下午, 1間上午, 咪揀左上午個間囉

如果有3間心水, 報晒都ok架啦, 斷估唔會3間都唔收掛

首頁

尾頁

跳至