論盡家傭

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

各位, 睇完這個經血案件, 我真的接受不到這個工人可以無罪釋放. 故我已經去信給申訴專員投訴判決不公平.

雖然我不知道去信到申訴專員部門是否正確, 但我只是想表達我強烈不滿和不公平現象, 我希望政府會給我們一個公平的裁決.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

急!!!依家有記者朋友肯做專題報導啦.請幫忙!!!!!
要快啦,明天要受訪,如有僱主肯出黎既我會陪您出,唔駛驚.
如只可電話受訪都請出聲.

被害卻不能從法律途徑告佢地既CASE.

被工人既行為令自己心理驚恐?

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2447369-1-1.html

大宅

好媽媽勳章

請問怎樣投訴? 能否給你投訴的信, 讓我也sent去.

真是不知所謂, 如不能用這罪名, 或可改其它罪名告她.

原帖由 msbeauty 於 09-7-16 13:02 發表
各位, 睇完這個經血案件, 我真的接受不到這個工人可以無罪釋放. 故我已經去信給申訴專員投訴判決不公平.

雖然我不知道去信到申訴專員部門是否正確, 但我只是想表達我強烈不滿和不公平現象, 我希望政府會給我們一 ...

大宅

%^&)__)**^%$$$######())*__(+

複式洋房

簡直無天理, 咁樣都可以撤銷控罪, 不如你都俾個Copy大家, 等所有有請工人嘅BK媽咪一齊去信投訴.

原帖由 msbeauty 於 09-7-16 13:02 發表

雖然我不知道去信到申訴專員部門是否正確, 但我只是想表達我強烈不滿和不公平現象, 我希望政府會給我們一 ...

大宅

Shall we write to Donald Tsang?

男爵府

多謝FA8866為民命,我本身無li 類case,不過如果條題改:-政府既保障外地家傭條例令傭主心理驚恐-大把人到!我行第一!!!
原帖由 FA8866 於 09-7-16 13:05 發表
急!!!依家有記者朋友肯做專題報導啦.請幫忙!!!!!
要快啦,明天要受訪,如有僱主肯出黎既我會陪您出,唔駛驚.
如只可電話受訪都請出聲.

被害卻不能從法律途徑告佢地既CASE.

被工人既行為令自己心理驚恐?

http://foru ...

禁止訪問

大宅

support!!!

support!!!

洋房

各位~我無請外傭, 由於家庭成員要求, 都將會請外傭. 但近日搜尋有關資料, 發覺香港外傭顧主無保障, 輕則激氣, 重則生命受威脅

所以, 支持促請政府正視及立法保障香港顧主~ 為何有外傭最低工資條例, 但無條例保障香港顧主?!乜唔係有權利必有義務咩? 真係愈諗愈嬲 !!! 不知所謂!!!

男爵府

開咗先例,真係好擔心!支持上訴,力爭到底。之不過,個印姐分分鐘已經走人啦!

大宅

我本人和家人非常支持你的做法,我都會寫信去發表自己的不滿,希望多d僱主可以得到公平的對待!

公爵府

原帖由 idy926 於 09-7-16 13:38 發表
多謝FA8866為民命,我本身無li 類case,不過如果條題改:-政府既保障外地家傭條例令傭主心理驚恐-大把人到!我行第一!!!

因為今次記者要做專題,佢地搵緊一D工人做既呢類行為,但僱主又告唔到但就不安既CASE.
希望大家幫手搵下,等可以報導出黎比人知幾離譜.

公爵府

原帖由 Perkangel 於 09-7-16 13:39 發表
我有個朋友之前請個印印都煮左呢味加料湯俾佢飲... 諗返起都真係好嘔心 雖然我唔係飲果個...

可唔可以幫下手搵您朋友講呢件事出黎?電話訪問都OK喎.

男爵府

係囉,幫下手la...

原帖由 FA8866 於 09-7-16 13:54 發表

可唔可以幫下手搵您朋友講呢件事出黎?電話訪問都OK喎.

禁止訪問

大宅

有無信可以俾我地參考,等我地一齊send去有關部門。真係太豈有此理啦!!

男爵府

香港僱主既悲哀,

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

大家可唔可以將封信的內容post出黎, 等我哋可以以自己的email address send出去, 大家聯手討回個公道.

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至