自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我真係好想申, 好想講粗口!!!

$$%&%&^%&%&

A 同事, 同我同 grade, 同我一樣響公司做左9年10年!!

A 同事 咩Q都唔洗做, 日日遲到, 仲要落去食埋個早餐10:00先正式開工, 一星期返3.5日, 例一例5都放假!!!

我, 事實係有時幾得閒, 日日返工準時, 放工都準時!

但而家洗唔洗咩 project 都關我事...

$$&^$%&^%&%&

講 grade講經驗, A 同事 咪同我一樣~ 有時 A 同事對d行情仲清楚過我~ 同客/vendor吹水仲叻過我~ 點解一定係我做!!

如果佢因為成日唔返工就比晒d project 我做, 咁我都唔返啦!!

我地部門老闆又係有病架... 星期6 or 放大假有咩事, 一定搵我, 一定搵我頂, 叫我睇住d細!!
佢講到明話因為知道 A同事 成日唔見人

#*$&@(*#&$*(@#&$(@#*&$(

明知A 同事不知所謂就咩Q都唔洗佢 擔當, 咁我禁勤力為咩!!!

我而家"咩"主晒D project 我好大壓力呀!!! 我都要返屋企湊仔架!!! A 同事單身人事, 點解唔洗佢做!!!!!!!!!!!!

佢.連.一.封. warning letter. 都.無.收.過!!!!

禁止訪問

侯爵府

八八...點先~~~

原帖由 臭八婆 於 09-7-22 13:27 發表
丫,點解今日開左冷氣都唔涼既

男爵府

你ka付出..你老闆會明白/接收到.....

男爵府

8姐...咩意思呀????

原帖由 臭八婆 於 09-7-22 13:27 發表
丫,點解今日開左冷氣都唔涼既

禁止訪問

男爵府

你 boss 既病,又係一般 boss 既常見病。你有無同佢反映過?

千萬不可激親自己,因為這個病是不可痊癒

子爵府

其實你諗吓, 如果你係老板你都會將d工作交比一個信得過, 有能力, 又有責任心既員工啦, 而你就係嗰位員工啦!

同埋我可以話比你聽每一間公司都有A同事這類人

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-22 13:23 發表

$$%&%&^%&%&

A 同事, 同我同 grade, 同我一樣響公司做左9年10年!!

A 同事 咩Q都唔洗做, 日日遲到, 仲要落去食埋個早餐10:00先正式開工, 一星期返3.5日, 例一例5都放假!!!

我, 事實 ...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人工會唔會唔同, 即係老板已經係salary度adjust咗, 佢可能無加過人工, 而你人工又提升咗咁呢?? 如果大家同一樣人工, 咁就反映下, 放下假lu!!!話之佢死!!!

侯爵府

你扮入錯屋咋麻~~ 哼~
原帖由 臭八婆 於 09-7-22 13:29 發表
點入錯屋添
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2461954-1-1.html

男爵府

多謝八姐比條link我過來

最近我才知,d boss喜歡員工彼此不合
這樣可避免私通公司財產
又可互相監察

侯爵府

我而家都係咁安慰自己....

我d同事都係咁安慰我...

但我真係好嬲~

因為我親自串佢又串過, 苦口婆心都講過...佢都係咁~

好啦...同老闆講... 佢又笑笑口就算...

原帖由 bkmummy 於 09-7-22 13:31 發表
其實你諗吓, 如果你係老板你都會將d工作交比一個信得過, 有能力, 又有責任心既員工啦, 而你就係嗰位員工啦!

同埋我可以話比你聽每一間公司都有A同事這類人

...

伯爵府

是架, 呢個世界是咁唔公平架, 人善俾人欺架, 我都有幾分似你架, 功人地領, '獲'就我背, 試過有次又是咁, 俾老細鬧咪鏟番佢轉頭, 同佢講清楚我只是按資料做野, 我無權質疑人地的資料的對錯, 叫佢攪清楚, 同老細講唔好辣慶我, 老細重問我講MUD野, 我話唔好辣慶我.

侯爵府

有一次 admin 失誤...

比我知道左我地 grading 既人工...

我只係多過佢唔夠 $500!!!!

原帖由 cy101 於 09-7-22 13:31 發表
人工會唔會唔同, 即係老板已經係salary度adjust咗, 佢可能無加過人工, 而你人工又提升咗咁呢?? 如果大家同一樣人工, 咁就反映下, 放下假lu!!!話之佢死!!!

珍珠宮

妳可能係老細或同事好好相乳, 佢地咪鍾意點妳囉, 衣個世界係咁, 妳唔叫no, 佢地以上妳鍾意.

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-22 13:37 發表
你扮入錯屋咋麻~~ 哼~

禁止訪問

男爵府

同grade都好丫, 我比隔離位同事多野做, 但佢個grade仲高過我, 阿姐好多時難既野俾我做添, 唔幫我check野, 錯左就話我, 但係我隔離個同事, 我阿姐乜幫佢check, 睇見咁, 有時做到好無癮架!

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-22 13:23 發表

$$%&%&^%&%&

我, 事實 ...

侯爵府

點say no wo~

係 大老闆點左我入去 將 2個老年禁大既 project 叫我做

自己 dept. 老闆就夠膽say no 啫....

我真係好大壓力呀~~~~

吼~~~

原帖由 LILY媽咪 於 09-7-22 13:41 發表
妳可能係老細或同事好好相乳, 佢地咪鍾意點妳囉, 衣個世界係咁, 妳唔叫no, 佢地以上妳鍾意.

侯爵府

仲講下麻~~~
仲講下麻~~~

哼~~~

原帖由 臭八婆 於 09-7-22 13:41 發表

我感受唔到你份爆炸威力有幾大囉

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

即喺公司無妳唔得,應該開心先喺

首頁

尾頁

跳至