想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

http://beamsboybaby.onfinite.com/album/1507199/1507579/

cycle 26-28 days, Day14深粗之後10天開始, check到紅D有淺線, 日日check, check6天了 (day 30), DD都無明顯加深, 昨晚忍唔住去買左支準快易”, 結果都係淺線, 說明書話咁係代表早期懷孕.

今朝再checkdd都係無咩加深到, 好擔心, 究竟我係唔係bingo? 本來打算m來後就去陳志慧做第一次既IUI, 但一直唔m come; 如果而家去Dr. Chan度照一照, 發現真係有左, 但係可能唔穩, 佢會唔會幫我打D針去安胎? 或去做其他補救方法?

仲有, 我day 25流過一次5毛子咁大粉紅分泌, 所以我真係好擔心, 成晚瞓唔著, 希望無事 ;-(

大宅

Any results of Green D?

原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 10:06 發表
http://beamsboybaby.onfinite.com/album/1507199/1507579/

我cycle 26-28 days, Day14深粗之後10天開始, check到紅D有淺線, 日日check住, check左6天了 (day 30), 紅D綠D都無明顯加深, 昨晚忍唔住去買左支”準快 ...

複式洋房

你越擔心, 就越影響心情, 一定要放鬆心情, 你應該儘快去check, check 完後, 醫生都會視乎你情況, 幫唔幫你安胎, 現在你太擔心, 都冇辦法, 你check完會安心啲, 快啲去check。

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 10:06 發表

我cycle 26-28 days, Day14深粗之後10天開始, check到紅D有淺線, 日日check住, check左6天了 (day 30), 紅D綠D都無明顯加深, 昨晚忍唔住去買左支”準快易 ...

既然e生都驗到係有,其他就交俾e生做啦,你擔心有咩用呢,不如好好休息,咩都唔好諗,要信e生,信自己一定得.

大宅

原帖由 kichan 於 09-7-23 10:18 發表
Any results of Green D?

綠D都係淺線呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你紅D 好淺線咋喎. 咁綠D 係點樣架?

大宅

原帖由 fyyjott 於 09-7-23 10:23 發表

既然e生都驗到係有,其他就交俾e生做啦,你擔心有咩用呢,不如好好休息,咩都唔好諗,要信e生,信自己一定得.

我未去E生個度驗架!

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-7-23 10:23 發表
你紅D 好淺線咋喎. 咁綠D 係點樣架?

差唔多都係咁淺囉.

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 10:24 發表

我未去E生個度驗架!

係啊,我仲以為....因為你話"快易"都有線...不過唔緊要啦,有冇都已經定左,擔心既就去搵e生驗下,都係要多d休息,祝bingo!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 10:26 發表

差唔多都係咁淺囉.

如果你 D 14 深粗, 照計 D 30 應該紅D 係好深粗. 你測前2小時有無減少飲野?

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-7-23 10:42 發表

如果你 D 14 深粗, 照計 D 30 應該紅D 係好深粗. 你測前2小時有無減少飲野?

無呀, 次次都係用晨尿去check架, 所以真係好擔心囉! 困擾左我好多日呀!

大宅

可能受精後, 未能成功着床, 約一星期後會M到. (我試過)
原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 10:51 發表

無呀, 次次都係用晨尿去check架, 所以真係好擔心囉! 困擾左我好多日呀!

子爵府

但係快準易真係有啵.... 都唔算好淺, 一望望得到....
應該係真係bingo左.....
但係紅d 綠d 又咁淺, 可能係好早期....
你唔好咁擔心住啦... 擔心會影響0架....
你不如去驗下血先....
如果你有約到陳醫生, 而你情況係唔太穩, 佢會開安胎針比你0既....
你仲有冇流血, 流啡??
放鬆0的...

我cycle 26-28 days, Day14深粗之後10天開始, check到紅D有淺線, 日日check住, check左6天了 (day 30), 紅D綠D都無明顯加深, 昨晚忍唔住去買左支”準快易 ...

大宅

原帖由 siufung 於 09-7-23 11:21 發表
但係快準易真係有啵.... 都唔算好淺, 一望望得到....
應該係真係bingo左.....
但係紅d 綠d 又咁淺, 可能係好早期....
你唔好咁擔心住啦... 擔心會影響0架....
你不如去驗下血先....
如果你有約到陳醫生, 而你情況係 ...

無流啡, 只是day25個日流過少少粉紅咋....我約左dr.chan 星期六, 會唔會太遲, 須唔須要明天就去睇?

大宅

原帖由 kichan 於 09-7-23 11:14 發表
可能受精後, 未能成功着床, 約一星期後會M到. (我試過)

吓, 咁唔須要食藥or手術? 就咁自然M就得架嘞? 下個月就可以重新來過, 須唔須要休息?

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我覺得你呢2天自己小心點,等星期六見dr chan順便做pregnancy test,如果你心急,明天或者可以去驗血。
多休息。

原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 11:38 發表

無流啡, 只是day25個日流過少少粉紅咋....我約左dr.chan 星期六, 會唔會太遲, 須唔須要明天就去睇?

子爵府

都係差一日姐, 唔使咁緊張...
而且你都冇再流啡.... 放心啦....
我上次第一次去見dr. chan 時, 阿b得4wk多0的,只係照到個水long....
我老公驚我陀唔穩, 佢就開左安胎針比我, 每隔4日打一次 (自己0係屋企打), 果0的安胎針係黃體黎0既, 因為懷孕初期bb 係依賴黃體生長0既, 所以打左就安全少少....

而家最緊要係多0的休息, 同埋唔好再咁緊張。大肚婆太緊張會釋出唔好0既荷爾蒙, 咁對bb都唔好啦....
你咁早期, 又冇乜異樣(上次少少粉紅應該冇問題)。而家應該開心先係....

原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 11:38 發表

大宅

原帖由 siufung 於 09-7-23 11:44 發表
都係差一日姐, 唔使咁緊張...
而且你都冇再流啡.... 放心啦....
我上次第一次去見dr. chan 時, 阿b得4wk多0的,只係照到個水long....
我老公驚我陀唔穩, 佢就開左安胎針比我, 每隔4日打一次 (自己0係屋企打), 果0的 ...

原來你都有打安胎針, 打左幾耐同幾錢架?

子爵府

係呀, 我一發現有左就開始打喇.... 而家阿b 9wk4day, 都打左10枝8枝....
每枝$150, 隔4日一次, 即係今日星期四打, 下次就星期日再打....
如果去比姑娘打就每次加多$50打針費....
不過為免幾日上一次診所, 多數人都會自己拎番屋企打。
好易0既, 打完第一次就唔會驚。都唔痛, 針又好幼, 一拮落去就係.....
原帖由 beamsboybaby 於 09-7-23 11:53 發表

原來你都有打安胎針, 打左幾耐同幾錢架?

大宅

原帖由 siufung 於 09-7-23 12:00 發表
係呀, 我一發現有左就開始打喇.... 而家阿b 9wk4day, 都打左10枝8枝....
每枝$150, 隔4日一次, 即係今日星期四打, 下次就星期日再打....
如果去比姑娘打就每次加多$50打針費....
不過為免幾日上一次診所, 多數人都會 ...

IC, 咁你當時紅d綠d都係好深色? 其實醫生點決定你係須唔須要打安胎針呢?

首頁

尾頁

跳至