自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

1) 用得多唔多? 定係比佢當左TOY?
2) 有冇幫助?
3) 係咩指明可以用ipen既書+CD都可以用同一支ipen? 要唔要跟番個出版社出既書至用到?

別墅

我係大眾買左一套, 係叫"pen" 唔記得有無 "i"字
支筆有紅/藍/綠 3色
市面上有好多此類型產品
我買果套
筆 ~ 17x
cd ~ 6-70
專用書(幼兒xxx手冊) ~ 1xx
總之加埋350-400 (成年前喇, 唔記得...)

我個仔歲幾我就比佢玩
當然要一齊玩啦..唔好比佢撕爛!
隻cd 係for 你 download 落支筆度
支筆先會讀本書既資料
有 廣東話/英文/國語 發聲
(我比我個姐姐 學埋廣東話 hahahah)
依家間中都有玩... 因為內容廣, 依家都未識哂...
咁既價錢...合理啦

子爵府

原帖由 gsn320 於 09-7-8 09:27 發表
我係大眾買左一套, 係叫"pen" 唔記得有無 "i"字
支筆有紅/藍/綠 3色
市面上有好多此類型產品
我買果套
筆 ~ 17x
cd ~ 6-70
專用書(幼兒xxx手冊) ~ 1xx
總之加埋350-400 (成年前喇, 唔記得...)

我個仔歲幾我就比佢玩 ...

7月書展會平D , 同埋D書有幾多 可以買到, >! 

男爵府

畀面勳章

我記得有幾個牌子的,邊個牌子比較好呢?例如:價錢/書/使用方便

可以請已買的媽咪們分享下心得?

大宅

我有用, 但覺得超級煩

因佢每次只install 一套書資料, eg, 我有一套story book 同字典, 每次只能讀一套, 同一時間用2套就唔得, o廿就成日要download, 轉來轉去....
相對我+姐用大陸套mpr, 一次可install 晒成間野d書係支筆, 方便巧多耶
so, 未洗濕個頭者, 諗清楚邊套先買, 我呢d咪叫洗濕左個頭囉
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

大宅

仲有樣野, 咪以為本書付隻係隻data 碟, 那只只是cd rom, data 碟需比錢另買, 買漏咩, 請返去再買啦
而相對mpr 人地已install 晒成套書, 再之後新加的, 買了書後只需上網dowloan 都ok, 都幾多英文, 仲有好多普通話...大人細路的書都有.......一個字...笨左

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 叉雞飯 於 09-7-8 10:55 發表
仲有樣野, 咪以為本書付隻係隻data 碟, 那只只是cd rom, data 碟需比錢另買, 買漏咩, 請返去再買啦
而相對mpr 人地已install 晒成套書, 再之後新加的, 買了書後只需上網dowloan 都ok, 都幾多英文, 仲有好多普通話... ...

可唔可以分享下你買左大陸既邊套mpr? 用大陸既mpr可唔可以同hk既ipen光碟兼容?

我都仲諗緊買唔買. 我見到樂思有ipen, 頭一支賣$160, 第2支又再平d, 而且有d兒書又可以配埋, 我諗住黎比細仔同佢睇書用.

大仔學校書單其實有同一款筆, 折左之後都要$187. 我之前試用過, 佢支筆雖然話音清晰, 但掃既時候會遮住d字, 而且一掃讀時唔係一句句而係一段段, 又冇得較speed, 好似defect多過佢既好處.

請大家再比d comment!

大宅

我覺得支筆好細聲, 囡囡不太用, 當玩具玩囉!

大宅

我支i pen 係教肉出
真係好細聲
唔同生產商的閱讀書我無覺得邊隻可兼容播
mpr 係我+姐有買, d書有d9皮人仔, 有d10零-20零, 最重要唔好睇錢, 係方便, 我買多d書, 一放支筆都讀到, 唔洗用呢套就ok, 同一時間用另一套又要download 過, o廿您有無可能同時只學一樣先, o廿即係靈活度低

mpr 大聲d, d聲都唔錯好清, 相對ipen 鼻塞聲好好多
但if係中文的會係簡體, d書d印刷好鬼靚, 係得小朋友歡心個隻, 小朋友會好主動拎來睇, 佢支筆頂689但d書平好多又唔洗買data 碟
大6 仲有套易讀寶, 試過都比ipen 好

參考下:
http://www.mpreader.com/index.shtml
有得試聽
http://hk.myblog.yahoo.com/MPR-reader

我已經諗著買多套好過放套ipen 係樹阿女又唔like

我聲明我只是用家, 不是硬銷甚麼

原帖由 alexdiana 於 09-7-8 16:05 發表
我覺得支筆好細聲, 囡囡不太用, 當玩具玩囉!

禁止訪問

男爵府

叉雞飯 :我都想知你介紹既大陸mpr 係邊度可以買到?

禁止發言

大宅

Hi LADIES.

PLS CHECK PM
您地去網址試聽左先決定呵
我推介聽小兔乖乖. if有本書係樹督落個小兔咀, 會講野架. 好有趣 , 去下面條link, page 9 就見, 我女最like 呢本

http://www.mpreader.com/MPR/Search_High_List.aspx?CurrPage=5&AreaDB=中国&key=&Lang=&Types=21&publishing=&no1=&no2=&no3=&no4=&no5=#

至於i-pen 我覺得唔arm 我囉, 成日洗同dowload, 我呢d要返工, 邊有o廿多時間

原帖由 cwk218 於 09-7-9 00:25 發表
I also want to know. Thanks.

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 叉雞飯 於 09-7-9 13:57 發表
Hi LADIES.

我推介聽小兔乖乖. if有本書係樹督落個小兔咀, 會講野架. 好有趣 , 去下面條link, page 9 就見, 我女最like 呢本

http://www.mpreader.com/MPR/Search_High_Li ...

Please PM me the information. Many thx...

媽咪: Dai Dai (Daisy)   囡囡:津津

公爵府

醒目開學勳章

mpr 係大陸書城有得賣, 少年宮果間, 仲可以試聽左先, 我個仔用Apple Tree都ok

原帖由 叉雞飯 於 09-7-9 13:57 發表
Hi LADIES.

http://www.mpreader.com/MPR/Search_High_Li ...

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 fundfund 於 09-7-9 14:46 發表
mpr 係大陸書城有得賣, 少年宮果間, 仲可以試聽左先, 我個仔用Apple Tree都ok

請問:

"個仔用Apple Tree都ok" => 係咪hk買既Apple Tree圖書?

我岩岩search緊大陸邊度有得賣, 不過, 佢個website都冇寫幾$. 你買o個個幾$? (係咪只係買一個MPR reader而唔連書?)

大宅

原帖由 Teresa 於 09-7-8 11:45 發表

可唔可以分享下你買左大陸既邊套mpr? 用大陸既mpr可唔可以同hk既ipen光碟兼容?

我都仲諗緊買唔買. 我見到樂思有ipen, 頭一支賣$160, 第2支又再平d, 而且有d兒書又可以配埋, 我諗住黎比細仔同佢睇書用.

大仔學校 ...

我已經訂左樂思書展預售, 都有買I-PEN,
不過佢8月中先送貨, 或者自己去書展拎!
D免費書展入場劵就下星期寄出!

公爵府

醒目開學勳章

我買既係香港Apple Tree, 係香港賣得好貴,
http://www.mybooks.com.hk/new/home.html
因為本書入面d纸印左 barcord for Ipen用, 所以本書爛左Apple Tree 無得佩返,
去書城買mpr 底d, 因為d書每本計$7-20/本, d書爛左可以用十元八塊買返都得, 比較flexible, 直接去書城啦, 你可以睇埋d書既內容

原帖由 Teresa 於 09-7-9 14:57 發表

請問:

"個仔用Apple Tree都ok" => 係咪hk買既Apple Tree圖書?

我岩岩search緊大陸邊度有得賣, 不過, 佢個website都冇寫幾$. 你買o個個幾$? (係咪只係買一個MPR reader而唔連書?) ...

大宅

好媽媽勳章

請問MPR閲讀器價錢大約多少?tks!

公爵府

醒目開學勳章

Around $600- $690

原帖由 tmr 於 09-7-10 15:53 發表
請問MPR閲讀器價錢大約多少?tks!

首頁

尾頁

跳至