自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

囡囡五歲幾, 但係都仲成日瀨尿, 佢細細個同佢戒片時, 佢好叻架, 一兩日就搞掂, 識得自己去厠所, 但係夜片就難戒好多, 到咗而家五歲幾, 一個星期都仲會瀨幾次尿, 有冇其他小朋友係咁架? 冇有辦法可以做呀? 我哋己經自己臨瞓前, 同佢再去洗手間, 但係, 佢都仲係會瀨, 我真係洗床單同被洗到就黎痴咗綫呀~~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我個仔三年級,都久不久尿床..

別墅

原帖由 caryfox 於 09-8-4 08:57 發表
我個仔三年級,都久不久尿床..

久唔久我都唔介意架..... 但係我個女啱啱過咗呢兩晚, 係濕到淋........ 床單、枕頭、被同埋佢一齊瞓嘅公仔, 都全部濕哂, 我洗嘢洗到傻~~~~

水晶宮

幫佢着番條(片) /
或者係床上加番一張護毯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 Lillis 於 09-8-4 08:55 發表
囡囡五歲幾, 但係都仲成日瀨尿, 佢細細個同佢戒片時, 佢好叻架, 一兩日就搞掂, 識得自己去厠所, 但係夜片就難戒好多, 到咗而家五歲幾, 一個星期都仲會瀨幾次尿, 有冇其他小朋友係咁架? 冇有辦法可以做呀? 我哋己經自 ...

我個女個時都係....如成晚唔同佢去..佢實瀨1,2次. 之後就半夜同佢去...(雖然好眼瞓, 但好過洗床單.) 個時我個女9點就瞓, 我老公多數12瞓. 瞓時就同個女去一次廁所, 6點又同佢去多次...呢個動作持續左半年到. 之後我老公只同去佢12點個次...慢慢就冇再同個女去夜尿, 都冇瀨. 你試下.

水晶宮

床用護毯係......永安公司有得賣
一面係膠,一面係厚布.....一張大的...都幾貴mouth:
當年我買咗...都幾肉痛...仲唔可以包晒張床肉mouth:

你不如係床肉與床單中間加上一張大膠布
這樣會平好多

別墅

護毯....... 我有四張, 洗到都梅梅哋!!!
我個女八點前就上床瞓, 我同我老公十二點零一點先瞓, 同佢去完洗手間, 好多時朝早起身都係濕嘅!!!
搞到我哋冇哂符~~~ 但係, 又唔知點解, 佢日頭可以成日都唔駛點去洗手間嘅喎????

原帖由 caryfox 於 09-8-4 09:11 發表
床用護毯係......永安公司有得賣
一面係膠,一面係厚布.....一張大的...都幾貴mouth:mouth:" />mouth:" />
當年我買咗...都幾肉痛...仲唔可以包晒張床肉mouth:mouth:" />mouth:" />

你不如係床肉與床單中間加上一張大膠布
這樣會平好 ...

別墅

就係唔想同佢再著返片, 好似退步咗咁, 同埋我個女一聽到要佢著片, 佢就眼濕濕, 好似好可憐咁......

原帖由 caryfox 於 09-8-4 09:02 發表
幫佢着番條(片) /
或者係床上加番一張護毯

複式洋房

hi :

我女女e + 4 .5 years ,日片係佢2歲時已經介咗 , 冧住著片可以慢慢介夜片 ,點知都係唔得, 因為佢好少半夜醒,一覺瞓到天光... 到了今年先d 起心肝去做.

有個做nurse 的朋友叫我 , 晚上每二小時去一次 , 每次叫佢起身去洗手間 , 都要拍醒佢,等佢有便意 , 好多時我個女1.5 hours 已經濕咗 , 洗被套又係洗到我怕....

到e+ 就好少少 , 若當晚飲得多一點水都會出問題 .

我都好擔心 , 唔知要到咩時候先介到 , 我哋一齊努力 , 加油 !!!!

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

if your kid go to sleep at 9pm, then call them up 11pm ( especially the dinner take congee) ... then go to bed until next day . It continous for 2 wks.

複式洋房

原帖由 焯嵐媽咪 於 09-8-4 16:41 發表
我囝5歲,已成功仲左夜片,我開頭係2-3個鐘叫佢一次,其實去完好快訓返,到第2個星期我就4-5個鐘叫佢一次,到依2日佢晚上1點去完,訓到早上!
我想介夜片,大人係會好辛苦,不過都係一段時間,我會set time叫自己起身,再叫佢! ...

我同個女介咗半年 , 到e + 都要2 個鐘去一次 , 唔係的話多數都濕....

大宅

one more hit, take away the 片 before the kid. Tell them no 片 at night.

大宅

我囝囝6歲都係咁, c6大概1點同佢去toilet, 唔同佢去果日就..........出事
星期日先洗哂所有野, 今次連我張冷氣被都整濕哂, 唉...............

公爵府

好媽媽勳章

我個仔4歲幾,係一日(9點至4點)可以瀨8次尿,夜晚未訓之前再瀨3,4次,到左12點幾訓左,就唔瀨佢訓著左尿急都會識起身痾,呢樣先最激 依家我唔激啦~全天候著片

複式洋房

琴晚都係 , 10:30 瞓 , 01:00 去一次 , 到3: 00 多少少 , 去一次 , 今朝06: 00 c 6 起身 , 都濕了少少 , 唔至於濕晒!!! 已經是好的紀錄 lu... 最慘係我每日返工都唔夠瞓!!!

複式洋房

原帖由 米豬蓮 於 09-8-4 17:12 發表
我個仔4歲幾,係一日(9點至4點)可以瀨8次尿,夜晚未訓之前再瀨3,4次,到左12點幾訓左,就唔瀨佢訓著左尿急都會識起身痾,呢樣先最激 依家我唔激啦~全天候著片 ...

但4歲幾wor , 我就係咁先驚!!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 wing0120 於 09-8-4 17:22 發表

但4歲幾wor , 我就係咁先驚!!

唔同既,我個死仔佢自己都講左佢係有心玩瀨尿,所以我唔會再慳左幾百蚊買片片,個d $$$洗3都係返度,依家著片佢就識去痾尿啦

複式洋房

原帖由 米豬蓮 於 09-8-4 17:58 發表

唔同既,我個死仔佢自己都講左佢係有心玩瀨尿,所以我唔會再慳左幾百蚊買片片,個d $$$洗3都係返度,依家著片佢就識去痾尿啦 ...

公爵府

好媽媽勳章

岩岩發現佢又痾到一床都係,但我依家唔會理 馮係瀨屎瀨尿既野,佢老豆攪店返佢,拎落洗衣店都唔關我事

首頁

尾頁

跳至