夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

1. 我想食buffer 佢`炎'貴唔肯食(aa制)
2. 佢同堂弟妹打邊爐,3個人食左$1400,佢埋單仲猛話低

1. 家住大圍去又一城`炎`遠,唔肯同我去
2. 放工always同班friend過海食飯就得 (佢返廸廸尼,遠至鰂魚涌/天后/赤柱)

1. 放假叫佢陪我上深圳按摩`炎`人多,唔去
2. 朋友叫佢去仆倒去

1. 買嘢比我乜都`炎`貴
2. 要我買嘢比佢就唔貴唔買

1. 同我出國旅遊就aa制
2. 姨娚女就全包宴 (姨娚女30歲,揾錢多過佢)

1. 我話去吳哥窑,佢又呢又路,又話熱又話落後唔去
2. 上個月佢有朋友約脚12月去,即刻應承去 (今次到我話唔去)

仲有好多不平等對待,其實全部都好少事,但係加加埋埋可以變大事,再係咁落去,唔好怪我冷淡對待,我被逼架。

大宅

佢係咪一向對你都係咁? 還是只係最近既事?

大宅

照你個表print出黎比佢睇,問佢覺得自己有無問題
究竟係無心之失定對你有咩不滿

侯爵府

好媽媽勳章

You never tell us what is the relationship between you and that man??? Are you his families (such as sister? or wife?), or his relative? his girl friend? ???

原帖由 2521 於 09-8-5 15:26 發表
2. 佢同堂弟妹打邊爐,3個人食左$1400,佢埋單仲猛話低

2. 放工always同班friend過海食飯就得 (佢返廸廸尼,遠至鰂魚涌/天后/赤柱)

1. 放假叫 ...

子爵府

原帖由 月師奶 於 09-8-5 15:48 發表
佢係咪一向對你都係咁? 還是只係最近既事?

以前唔係咁,對我係越來越孤寒+求其

子爵府

原帖由 littlefatc9 於 09-8-5 15:56 發表
照你個表print出黎比佢睇,問佢覺得自己有無問題
究竟係無心之失定對你有咩不滿

我琴晚先問完佢個表D嘢,佢冇答我,我話比一日時間佢去想清楚先好答我。

子爵府

原帖由 ac321 於 09-8-5 15:58 發表
You never tell us what is the relationship between you and that man??? Are you his families (such as sister? or wife?), or his relative? his girl friend? ???

佢係我老公,我哋係親戚朋友眼中嘅perfect match,關係好好。
認識/拍拖/結婚over15 years,佢唔係一個細心嘅人,呢樣我知,所以我無要求亦無投訴。

瑪瑙宮

您係咪搵錢多佢好多, 所以佢認為好多野應該夾份?

有 d 人係慳自己, 唔慳人的, 佢係咪呢種人? 因為佢認為您係自己人, 所以慳埋您o個份?

子爵府

原帖由 Nancy20090615 於 09-8-5 17:17 發表
您係咪搵錢多佢好多, 所以佢認為好多野應該夾份?

有 d 人係慳自己, 唔慳人的, 佢係咪呢種人? 因為佢認為您係自己人, 所以慳埋您o個份?

1. 大家收入差唔多,一向大家都經濟獨立,家庭開支就2份。
2. 佢净系唔捨得花錢&時間喺我身上。

但係以前唔係咁,我話去愉景灣食TEA,佢會即刻同我去,依家度度都話遠。

侯爵府

你係咪順得人黎架, 係咪咩都就晒佢, 咩野都為佢諗, 又唔會發佢皮氣, 所以佢蝦得你就蝦呀?

侯爵府

好媽媽勳章

sorry to say that.......
I feel that your husband don't love you !!!!
It is because he doesn't care your feeling now (you are happy or not.........)
His heart is not on you!!!!

原帖由 2521 於 09-8-5 16:36 發表

佢係我老公,我哋係親戚朋友眼中嘅perfect match,關係好好。
認識/拍拖/結婚over15 years,佢唔係一個細心嘅人,呢樣我知,所以我無要求亦無投訴。

子爵府

原帖由 29XX86 於 09-8-5 18:00 發表
你係咪順得人黎架, 係咪咩都就晒佢, 咩野都為佢諗, 又唔會發佢皮氣, 所以佢蝦得你就蝦呀?

某程度上我係順得人,但係我唔係乜都就晒佢,有時我會鬧爆佢,佢會軟皮蛇上身由得我鬧,鬧完又會氹返我。

子爵府

原帖由 ac321 於 09-8-5 18:17 發表
sorry to say that.......
I feel that your husband don't love you !!!!
It is because he doesn't care your feeling now (you are happy or not.........)
His heart is not on you!!!!

我覺得依家係感情唔係愛情

複式洋房

佢當我係乜

你老公真係好過份, 難怪你嬲到爆! 最怕男人軟皮蛇, 有咩不滿直接講出來, 氹有鬼用, 件件事頂到行, 唔嬲至奇!

侯爵府

好媽媽勳章

I can 100% sure that ......... it is nither 愛情 nor 感情!!!!!! His heart already 'fly' away.
P.S. If it is 感情, your husband will put all his time in the family such as having family day every week.

原帖由 2521 於 09-8-5 23:21 發表

我覺得依家係感情唔係愛情

民房

He is not that into u la.

大宅

由初初開始佢成日乜都唔預你, 又孤寒咁既時候, 你有無同佢發老脾架? 定啞忍到今時今日先出聲? 忍得太耐有時咪當左你乜都ok囉

原帖由 2521 於 09-8-5 17:54 發表

1. 大家收入差唔多,一向大家都經濟獨立,家庭開支就2份。
2. 佢净系唔捨得花錢&時間喺我身上。

但係以前唔係咁,我話去愉景灣食TEA,佢會即刻同我去,依家度度都話遠。 ...

禁止訪問

大宅

1. 唔食BUFFET既咁同佢講食其他, 佢係咪都唔肯去?
2. 如果佢同堂妹去完都話抵既打邊爐, 我會同佢講咁你幾時幾日同我去食, 咁抵應該同我再去食佢唔會有聲出啦啩?
3. 又一城嫌遠咁係咪你地自己駕車去? 如果係咁可能泊車貴? 咁就話坐地鐵啦!!! 幾蚊唔貴啦啩?

已經有幾個位無得俾佢走啦!~

原帖由 2521 於 09-8-5 15:26 發表

1. 放假叫 ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至