自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我知,,我真係好唔啱...... 大家... 鬧醒我啦

話說我一向都唔鐘意我老公家姐, 因為佢成日睇唔起自己個細佬, 我一識佢就已經想同佢做個朋友, 但佢擺哂款, 又鐘意當住其他人串我.. 永遠自命清高, 個人冇禮貌, 話個細佬大洗, 但自己又買lv個種, 個細佬買對波鞋, 佢可以用呢個topic去"chai"個細佬大洗, 但讚個男友"慳家"..個細佬大喜日子佢擺哂款之餘仲"gut"個細佬又向我d姊妹面前睇唔起我讀個間中學, 但自己結婚呢, 又點個細佬左左右右, 仲要個細佬問我阿媽借車用.. 等等等 自此我開始憎呢個人, 應該話連佢老公我都唔like, 因為佢超縮骨..

個几月前知佢有左, 當時我已經諗"鬼唔望佢冇左"...
頭先啱啱老公打黎, 佢家姐個b真係冇左啦, 第一個反應我好想喊.. 但之後我竟然覺得好心涼... 我真係好衰, 理性既我話比我知我好衰呀, 我真係唔應該咁樣, 但感性既我... 真係有心涼既感覺... 我仲話陪我老公去睇佢.. 其實我係想睇佢有几傷心..... 天呀, 點解我會咁衰格家???? 我一向都唔係呢種人黎家................ 好辛苦呀.....

大宅

講左出黎你應該舒服d.........但你咁想.係唔好架...

水晶宮

可能妳真係太憎佢 ~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

心地又係差左dd......其實佢衰還衰,
但BB 都係無罪,始終係你老公既兒甥。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢家姐係衰, 不過你都唔應該覺得心涼架, 始終唔係一件開心的事....咁佢家姐個老公無得罪你ma....唔好咁啦...

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

衰就衰D, 如果你想你的後人好, 或自己內心得到平安的感覺, 你一定不可有幸災樂禍的想法, 想想跑馬地的名句,(他朝......), 世事無常, 做人要有善心, 有惻隱之心。

可能你的恨太多, 而令你有這個想法, 但你也要明白什麼是愛屋及烏, 可能你也是結婚不久, 所以你們之間也未能磨合, 我結婚後所遇到的一定比你多, 但我已經放下一切, 現在我們的關係都是OK的, 如果你要和你的丈夫一生一世, 自己做多一D(最好是發自內心), 這樣對你、你的丈夫和你整個家庭都是好事。

原帖由 tc123 於 09-8-5 17:48 發表

話說我一向都唔鐘意我老公家姐, 因為佢成日睇唔起自己個細佬, 我一識佢就已經想同佢做個朋友, 但佢擺哂款, 又鐘意當住其他人串我.. 永遠自命清高, 個人冇禮貌, 話個細佬 ...

大宅

醒目開學勳章

很同意麟媽媽所講.
其實這些人遠離為妙.見面可免則免.

原帖由 麟媽媽 於 09-8-5 18:01 發表
心地又係差左dd......其實佢衰還衰,
但BB 都係無罪,始終係你老公既兒甥。

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

每個人都潛在有魔鬼之心..只要妳明白到咒罵人系唔啱既...以後唔好再咁咀咒別人就ok...妳都知佢心地唔好,妳都唔想學佢架..

伯爵府

其實我覺得佢又無做過D真係好傷害你GA事,你有咁唸法真係唔係幾好,仲好錯,相反如調轉無左果個B係你,我唸你會明白果種傷..............

公爵府

佢把口唔好, 你心地仲唔好

伯爵府

畀面勳章

慘囉, 你憎佢憎到自己人格分裂, 為乜啫~~ 唉...

子爵府

醒目開學勳章

咁你而家仲心涼嗎?

你試吓掉轉角色轉諗, 你就知係幾唔開心.

不如你值此件事, 打電話同佢聯絡吓, 安慰吓佢, 可能就係咁, 大家打開心窗傾吓計, 你又真心關心佢, 就一家人從此無心病呢.......

子爵府

將心比己,姑9而家都好傷心,何必响人哋傷口灑鹽。

原帖由 tc123 於 09-8-5 17:48 發表
我知我真係好衰......... 好衰

話說我一向都唔鐘意我老公家姐, 因為佢成日睇唔起自己個細佬, 我一識佢就已經想同佢做個朋友, 但佢擺哂款, 又鐘意當住其他人串我.. 永遠自命清高, 個人冇禮貌, 話個細佬大洗, 但自己又買lv個種, 個細佬買對波鞋, 佢可以用呢個topic去"chai"個細佬大洗, 但讚個男友"慳家"..個細佬大喜日子佢擺哂款之餘仲"gut"個細佬又向我d姊妹面前睇唔起我讀個間中學, 但自己結婚呢, 又點個細佬左左右右, 仲要個細佬問我阿媽借車用.. 等等等 自此我開始憎呢個人, 應該話連佢老公我都唔like, 因為佢超縮骨..

個几月前知佢有左, 當時我已經諗"鬼唔望佢冇左"...
頭先啱啱老公打黎, 佢家姐個b真係冇左啦, 第一個反應我好想喊.. 但之後我竟然覺得好心涼... 我真係好衰, 理性既我話比我知我好衰呀, 我真係唔應該咁樣, 但感性既我... 真係有心涼既感覺... 我仲話陪我老公去睇佢.. 其實我係想睇佢有几傷心..... 天呀, 點解我會咁衰格家???? 我一向都唔係呢種人黎家................ 好辛苦呀.....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你有呢個想法,又真係毒左D喎,人地BB都係無姑架

禁止發言

好媽媽勳章

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 小黑咪 於 09-8-5 23:30 發表
你有呢個想法,又真係毒左D喎,人地BB都係無姑架

agree mouth:
你憎佢家姐就好啦 , bb 無罪

複式洋房

請問跑馬地的名句,(他朝......) 係咩? 如果不方便係到講,可以pm我嗎? 唔該.

原帖由 小小bb 於 09-8-5 18:06 發表
衰就衰D, 如果你想你的後人好, 或自己內心得到平安的感覺, 你一定不可有幸災樂禍的想法, 想想跑馬地的名句,(他朝......), 世事無常, 做人要有善心, 有惻隱之心。

可能你的恨太多, 而令你有這個想法, 但你也要明白什 ...

公爵府

今夕唔軀歸故土, 他朝君體也相同.

是跑馬地天主教墳場外的輓聯

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

憎佢係可以,但以後吾好再有d對人有壞影響既諗法la,今次你知自己好衰,即係你仲有一思善意之心,以後吾好再咁樣la,要收下把口(even只係自己想法)

樓主,吾係嚇你,我信有報應ga,想當年未結婚我有左,c6一家一個二個叫我落,我落左,原來佢地覺係我自己攞黎賤,cheap,仲要講風涼話,响我傷口灑鹽

到而家,佢地全部都叫無好收場(我從來無想過要佢地吾好過,只係內心憎恨佢地),我99,有左第3期cancer,而家有孫無得玩,因為佢無體力揍,幾個姑9,結左婚既就個老公出面有女人,離婚收場,個個都有細胞問題(癌前病變),年年都要去割緊d

而家我望到佢地只係覺得佢地抵死,有報應,但對佢地我吾會有惡毒之心.

呢d人,同自己係無關係ga,要用精神黎諗佢地點吾好過倒不如我諗下點樣令自己開開心心咁過每一天仲好啦.

首頁

尾頁

跳至