嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個bb3個星期大, 3小時食一次奶, 咁有時食飽左又佢唔訓覺時, 同佢做咩好? 我又唔想成日陪住佢, 但係又唔知應該點做好.

有經驗mama 可否教教我?

珍珠宮

好媽媽勳章

帶佢出去公園行下曬下太陽
播d音樂俾佢聽下

男爵府

hashtag影視迷勳章

原帖由 小露比* 於 09-8-5 21:32 發表
帶佢出去公園行下曬下太陽
播d音樂俾佢聽下

3個星期大咋喎@@出街
我就會由佢自己玩/比D歌佢聽!

男爵府

BK Milk勳章

soft music ...
Nursery Rhymes..
Chatting with BB (BUT NO RESPONCES)

Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 jin9 於 09-8-5 22:28 發表

3個星期大咋喎@@出街
我就會由佢自己玩/比D歌佢聽!

3星期出街已經唔出奇啦
有d好早都已經照帶出街,,
唔出街你去健康院都要帶佢去啦,,

大宅

我都會開收音機俾佢聽..., 不過, 佢自己玩玩下就會扭計, 跟住就唔肯sleep... 可能因為又差不多肚餓, 但係又的確未夠鐘食, 搞到我都唔知點好...

複式洋房

我阿B頭嗰一個月都一樣, 時時喊; 又吾肯 sleep. 但多數係肚餓, BB so 小, 吾應該有 too many social activity wor. 佢係吾係吾飽呀? 我阿B三星期嗰時係飲緊 around 90 ml 到 110 ml . 當佢飲足奶後就好好訓 .

男爵府

hashtag影視迷勳章

原帖由 小露比* 於 09-8-5 23:44 發表

3星期出街已經唔出奇啦
有d好早都已經照帶出街,,
唔出街你去健康院都要帶佢去啦,,

佢醒左就帶佢出街??
初生BB晒太陽會唔會唔係咁好!

首頁

尾頁

跳至