想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問各位sister...我本身身體都唔係咁好...
有冇d乜野食物食左會容易d bingo呢 ???
我以家有食燕窩..葉酸..間中會食下白鳳丸....
我個個月都係排卵前後日日或間日都有dodo....
如果再過多幾個月都冇bingo..我諗我要去睇不育醫生!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jwslbb 於 09-8-6 10:35 發表
我想問各位sister...我本身身體都唔係咁好...
有冇d乜野食物食左會容易d bingo呢 ???
我以家有食燕窩..葉酸..間中會食下白鳳丸....
我個個月都係排卵前後日日或間日都有dodo....
如果再過多幾個月都冇bingo..我諗我 ...

你點覺得自己身體唔好? 成日病?

咁不如直接睇中醫調理下先啦, 總好過自己買白鳳丸食.

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-6 10:41 發表

你點覺得自己身體唔好? 成日病?

咁不如直接睇中醫調理下先啦, 總好過自己買白鳳丸食.

我有睇過架..中醫話我血氣唔夠囉..但我飲唔到中藥...
飲左會嘔架....SO 中醫叫我間中食下白鳳丸都OK架..

大宅

會嘔? 咁即你同呢個醫師唔夾囉! 咁你有無轉醫師呀?

原帖由 jwslbb 於 09-8-6 10:46 發表

我有睇過架..中醫話我血氣唔夠囉..但我飲唔到中藥...
飲左會嘔架....SO 中醫叫我間中食下白鳳丸都OK架..

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 2# jwslbb 的文章

你係咪飲唔慣藥嘔定係點樣?

咁你M 準唔準 ? CYCLE 幾多日 (M起計第1日至下次 M前1日)? 會唔會計唔岩日子?

子爵府

好媽媽勳章

我個b 做ivf得返黎既, 可惜 23週小X咗.....我都唔放棄囉, 你都唔好放棄呀!! 大家一齊加油啦!

除咗白鳳丸; 可以試下雞精。

2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-6 10:50 發表
你係咪飲唔慣藥嘔定係點樣?

咁你M 準唔準 ? CYCLE 幾多日 (M起計第1日至下次 M前1日)? 會唔會計唔岩日子?

嗅到中藥味已經反胃..有一次飲左半碗都嘔番曬出黎
我都幾28-31日CYCLE到啦...但我接近排卵個幾日都會有DODO..因為怕錯過機...我岩岩8月1日黎M 我諗今個月15-16日會排卵.....

複式洋房

原帖由 bibifa1225 於 09-8-6 10:56 發表
我個b 做ivf得返黎既, 可惜 23週小X咗.....我都唔放棄囉, 你都唔好放棄呀!! 大家一齊加油啦!

除咗白鳳丸; 可以試下雞精。

咁你都要加油.......我覺得只要唔放棄..終有一日都會成功架!

瑪瑙宮

原帖由 jwslbb 於 09-8-6 11:01 發表

嗅到中藥味已經反胃..有一次飲左半碗都嘔番曬出黎
我都幾28-31日CYCLE到啦...但我接近排卵個幾日都會有DODO..因為怕錯過機...我岩岩8月1日黎M 我諗今個月15-16日會排卵..... ...

如果你 28-31日, 大約 D 14-17排卵. 1/8 Day 1, 應該 由D 11 開始至 D 19隔日dodo. 祝 BINGO

瑪瑙宮

回覆 2# jwslbb 的文章

定係你有無唸住試食 果隻卵子營養素 (有個post )講緊, 不過好似 幾百蚊一樽

男爵府

如果試左年幾兩年都唔得,
最好睇下不育科,睇下問題出係邊度
對症下藥,唔駛估估下.

中醫都可以試下,如果你年紀唔大的話.
如果想快D 有BB,最好就不育科,
可以透過人工受孕方法提高命中率.

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-6 11:14 發表

如果你 28-31日, 大約 D 14-17排卵. 1/8 Day 1, 應該 由D 11 開始至 D 19隔日dodo. 祝 BINGO

我諗住由今日開始都格日dodo..希望今個月會中......

瑪瑙宮

原帖由 jwslbb 於 09-8-6 14:14 發表

我諗住由今日開始都格日dodo..希望今個月會中......

今日先DAY 6咋喎

anyway, 加油

首頁

尾頁

跳至