自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

後日去旅行,m小姐今日先至黎

想問下有無姐妹試過用棉條可以浸溫泉同玩水呀,如果唔得,就唔可以同阿囡玩,唔想令阿囡失望呀

男爵府

好媽媽勳章

我上次都係呀,, 又帶住呀仔, 我用左棉條, 盡量唔停留响水入面咁耐, 因為我都驚有菌, 玩完就立刻沖涼同換左佢, 都好 OK .

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 幸福 於 09-8-6 13:29 發表
我上次都係呀,, 又帶住呀仔, 我用左棉條, 盡量唔停留响水入面咁耐, 因為我都驚有菌, 玩完就立刻沖涼同換左佢, 都好 OK .

唔好意思,想問下點用,因為我真係未試過用 同埋係唔係隻隻牌子既棉條都ok呢

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

有一次去遊船河前 M 到... 我都係用棉條... 但就會自己就住時間上水換囉~~~

所以我覺得... swimming 應該可以... 但溫泉就... 都係問吓醫生議見先啦... 此終 M 哩啲時間,生理上有一定嘅變化嘛~~~

大宅

可以stay在體內幾多小時係極限呢?
最驚唔記得用左因無感覺mouth:

伯爵府

我相反, 我每次就算冇 m 到, 都用衛生棉條游水同浸溫泉, 感覺塞住安樂啲, 樓主, 我覺得 OK, 你可以用~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 joeamanda2004 於 09-8-6 13:42 發表
可以stay在體內幾多小時係極限呢?
最驚唔記得用左因無感覺mouth:mouth:" />

一般2-4小時要換, 但最好唔過8小時

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得swimming都ok..但係溫泉...全祼架喎..有條繩係下面
而且溫泉有唔同既物質係入面..比我m緊就唔會浸囉

同m巾一樣..都係2-4小時要換一換架啦..初初用..應該唔會完全冇感覺

珍珠宮

我就覺得為己為人可免則免.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

我怕影響池水衛生即.. 可免則免啦..

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kikiboy 於 09-8-6 13:54 發表
我就覺得為己為人可免則免.

agree
游游下, 滲出黎, 感覺有d嘔心
唔係人人都得, 經量多就唔好啦

水晶宮

溫泉 - 有著泳衣果d ,我試過用棉條, ok 架...

同游水一樣 , 有水壓 壓條棉條 係唔會有影響

溫泉後的問題係..因為水熱, 令血液行得快, 一拎出棉條 血水好似擁出黎咁 好快流出黎囉。 係水入面果陣係冇問題ge!

珍珠宮

畀面勳章

唔該哂大家,其實我自己都唔游水架,不過行程有去水上樂園,咪諗住阿囡玩下,老公都會陪佢,不過阿囡想一家3口玩,開心d,至於浸溫泉我都係會著住泳衣阿個囡浸一陣就起身,因為到時都已經係m既第3,4日,應該唔會好勁量

其實今次真係失哂預算,m小姐delay左
成10日,所以我先kum煩law

再想問下,塞入棉條係咪好似婦料檢查kum塞入去就ok呢

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 ANN222 於 09-8-6 13:44 發表
我相反, 我每次就算冇 m 到, 都用衛生棉條游水同浸溫泉, 感覺塞住安樂啲, 樓主, 我覺得 OK, 你可以用~
下, 點解無m都塞住佢, 你驚下面入水?

大宅

好媽媽勳章

比你笑死!
原帖由 gigi1020 於 09-8-6 15:09 發表
下, 點解無m都塞住佢, 你驚下面入水?

別墅

上個月去長隆水上樂園,因要陪囝囝玩水,所以幾十歲人第一次用。用之前睇清楚instructions,再跟住做就OK。用棉條係要企係到同"第"高少少一隻腳會容易D塞入去,我自己感覺同婦科個種係有D唔同

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 huanghou 於 09-8-6 15:17 發表
上個月去長隆水上樂園,因要陪囝囝玩水,所以幾十歲人第一次用。用之前睇清楚instructions,再跟住做就OK。用棉條係要企係到同"第"高少少一隻腳會容易D塞入去,我自己感覺同婦科個種係有D唔同 ...

唔該哂,我放工去LOOK LOOK先 唔知邊隻牌子好D呢

子爵府

試下playtex, 比較容易用, 萬o / watson 都有得買.

別墅

我最後買咗Playtax(Gentle Glide)因為一pack有2種吸收量嘅棉條

珍珠宮

畀面勳章

多謝報料,我E個師奶都係第一次用棉條咋 有D怕唔習慣TIM

首頁

尾頁

跳至