自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

別墅

我唔化架...
好地地做咩要化..
大熱天時出晒汗...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我識得兩姊妹就算落樓下買個包都要化哂妝,佢哋話素顏見人就=唔著衫出街喎...講真,俾我就無咁好心機啦

男爵府

青春跟本已經係無敵架啦..
仲要化妝出街...

子峻媽咪

大宅

畀面勳章

no problem, some foundation have spf protection, of course, dont' put to much on the face.

侯爵府

好媽媽勳章

我從來都唔化妝....因為我好大汗
个時番工只搽唇膏....
但我覺得後生女啲皮膚都唔会差得去边吖....咁細个就成日用化妝品....對皮膚都唔太好囉

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

仲要化到好行tim

男爵府

醒目開學勳章

係law咁後生就要化得咁行老咗唔知會唔會好似"下胃e"呢

珍珠宮

畀面勳章

係cwb見到d後生女,個個都好行,d眼睫毛痴到好似小強隻腳咁...

子爵府

原帖由 sinnacat 於 09-8-7 00:59 發表
係cwb見到d後生女,個個都好行,d眼睫毛痴到好似小強隻腳咁...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 sinnacat 於 09-8-7 00:59 發表

仲要加對大眼con....

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 hello0419 於 09-8-6 23:49 發表
no problem, some foundation have spf protection, of course, dont' put to much on the face.

agree
化唔係問題, 化淡妝只係五分鐘就得, 同搽一層cream所需時間唔係差好遠
只係, 下下又eye shadow, 又睫毛液, 又痴埋假野...
唔煩既咩???
同埋, 搞得多, 唔會甩眼睫毛既咩?

珍珠宮

用得太多化妝品....對皮膚唔太好架!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

伯爵府

畀面勳章

26歲前我從來都唔化妝出街
同埋用d好平的護膚品都得

但隨住年齡增長...真的要認"老", 我現在每天都要化一淡妝先可返工, "庶"一"庶"個眼袋同眼圈, 我覺得呢d係尊重

但weekend湊仔就唔會化啦, 廢事阿仔摸到我個面d化學野

伯爵府

畀面勳章

不過可能我地out啦, 原來呢代的女仔, 真的要痴假眼睫毛 + 濃濃睫毛液 + 大眼con + smoky eye , 呢d係standard的化妝, that's why 個個都同傅穎一樣樣

但我覺得用得多眼睫毛 + 睫毛液, d睫毛脫落情況都會大d
所以我通常都不會用呢2樣野

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 ##21# 於 09-8-6 23:33 發表

我又覺得冇咩野喎, 扮靚d, 人都開心d架..可惜我已是c9一名. 我都想扮靚d ..不過只係新年同去酒至扮到..

大宅

笑死

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

小強隻腳... 比你笑死..

伯爵府

魅力王子

i dont make up when outdoor or in office because i dont know how to make up,so difficult for memouth:

侯爵府

後生女, 青春無敵, 只係搽一層薄薄防晒, 本應自然美最靚.

而家係街見d女仔, 個個倒模一樣, 化到行晒, 假眼睫毛, 大眼仔con, 長卷髮, 冇個人特色, 完全唔覺得靚.

首頁

尾頁

跳至