自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問我早前收到報稅表,而且已經填好寄出,
前兩日又收倒一模一樣的?????
有冇MAMI都試過呢???
我係唔係又要填多一次,寄多次呢????

好煩

珍珠宮

畀面勳章

會唔會填錯左嘢呀? 不如打稅表右上方既電話去問清楚佢la

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點解唔打電話去問吓係咪寄失咗?

侯爵府

原帖由 cammy2715 於 09-8-7 00:12 發表
請問我早前收到報稅表,而且已經填好寄出,
前兩日又收倒一模一樣的?????
有冇MAMI都試過呢???
我係唔係又要填多一次,寄多次呢????

好煩

當然試過, 連稅都交左, 無啦啦再寄報稅表, 我無理, 再收到, 我又無理, 出warning, 又話要啦, 又話要鎖, 要上庭, 什麼什麼,

我後來, 寫左封信話交左稅, 稅局又再話啦我, 後來, 再更詳細寫多一封信, 之後無再話啦我, 我等了2年, 就係等稅局還我一個公道....

我老公同 我哥話, 係你唔好彩, 稅局的人又得閒無事做, 唔煩你煩邊個.....

侯爵府

原帖由 sinnacat 於 09-8-7 00:55 發表
會唔會填錯左嘢呀? 不如打稅表右上方既電話去問清楚佢la

可能係稅局d人自己搞錯的...

珍珠宮

原帖由 焯媽媽 於 09-8-7 01:36 AM 發表

可能係稅局d人自己搞錯的...

Yes!!!問吓穩陣d喎...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

首頁

尾頁

跳至