想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我想睇醫生開排卵藥俾我,睇普通嘅婦產科得唔得~

定係要睇不育科呢?我已經係高高齡,無時間喇~

大宅

得!我2個friend都係睇普通婦產科,食第2個cycle就bingo左。
原帖由 MrsFish 於 09-8-6 19:37 發表

定係要睇不育科呢?我已經係高高齡,無時間喇~http://qqimg.knowsky.com/qqbiaoqing/jb/jb%20(24).gif

大宅

畀面勳章

回覆 2# 橫濱女 的文章

唔該晒~

別墅

我想問排卵藥對cycle準的人有 用嗎,同埋我有高溫期, 係咪即有排卵,咁食唔食會唔會無分別?又或者食左d蛋蛋會大粒d, 可以易bingo???

大宅

我有一個朋友cycle極準,半年都唔掂,食左2個cycle,得左!
你可以自己試一排先啦!

原帖由 dorababy 於 09-8-7 00:48 發表
我想問排卵藥對cycle準的人有 用嗎,同埋我有高溫期, 係咪即有排卵,咁食唔食會唔會無分別?又或者食左d蛋蛋會大粒d, 可以易bingo???
16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

別墅

有無婦科好介紹??

原帖由 橫濱女 於 09-8-7 08:01 發表
我有一個朋友cycle極準,半年都唔掂,食左2個cycle,得左!
你可以自己試一排先啦!

大宅

我諗都冇所謂,佢地都係看屋企附近的婦科醫生,排卵藥度度都一樣。
而我看不育科董曉方醫生。

原帖由 dorababy 於 09-8-7 10:09 發表
有無婦科好介紹??

16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

大宅

既然你都講高齡無時間既, 搵個專科少少...不育科一次過睇埋唔係會好d咩?

原帖由 MrsFish 於 09-8-6 19:37 發表

定係要睇不育科呢?我已經係高高齡,無時間喇~http://qqimg.knowsky.com/qqbiaoqing/jb/jb%20(24).gif

首頁

尾頁

跳至