興趣嗜好

跳至
[閱讀] 淘寶買書

首頁

尾頁

大宅

請問哪間淘寶上的書店是有快遞送書到香港的?謝謝!

大宅

BK Milk勳章

大部分都有. 你可以直接問店主.

別墅

原帖由 小奇媽媽 於 09-8-7 10:05 發表

我都想知.

唔知運費會唔好貴呢?

請問有冇街坊訂過淘寶書店,有好介紹嗎?

many thx

民房

原帖由 小奇媽媽 於 09-8-7 10:05 發表

amazon.com.cn都好多書賣ga, 連運費都平過街買。大約一星期收貨。我通常一買買7、8本, 抵!

子爵府

甘運送費點計?thanks
原帖由 mizzpitty 於 09-8-7 15:36 發表

amazon.com.cn都好多書賣ga, 連運費都平過街買。大約一星期收貨。我通常一買買7、8本, 抵!

男爵府

amazon.cn 是按item計算,每item RMB12元,買套裝書都幾抵。

較早前買咗2套書廿幾本共重5kg都是收RMB24元運費。 可看我的blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/chilokbb/article?mid=25&prev=27&next=11

原帖由 szewan 於 09-8-7 15:59 發表
甘運送費點計?thanks

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你睇下間舖係咪在廣州, 如果位置遠, 平書價都未必 cover到運費架. 我自己的方法係先有目標書, 然後搵下廣州/深圳有無, 如果有, 佢信用又好, 再同店主問清楚落香港點計/可唔可自找快遞, 咁就可以落 order.

子爵府

吾該曬, 照甘計要一套套書先抵 , 我揾揾先,thanks
原帖由 chilokbb 於 09-8-7 20:31 發表
amazon.cn 是按item計算,每item RMB12元,買套裝書都幾抵。

較早前買咗2套書廿幾本共重5kg都是收RMB24元運費。 可看我的blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/chilokbb/article?mid=25&prev=27&next=11

...

首頁

尾頁

跳至