母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我發感覺自從成功餵人奶後,個胸變大,以前Bra已經唔fit,請問
人奶媽媽會著哪一款bra較舒服?

別墅

原帖由 josiu 於 09-8-6 12:02 發表
我發感覺自從成功餵人奶後,個胸變大,以前Bra已經唔fit,請問

無wire最好,响媽媽世界買,$168買二送一
我由75B變85C

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

係會變大~我覺得好煩
以前其實都唔算細~但係餵左奶更大~好樣衰....

大宅

唉!!! 我都係變大左.... 75C 變左 85D ....

我都唔可以帶有WIRE, 帶親都塞塞地

大宅

TOTALY AGREE, 變大左, d衫唔岩著... 攪到身型好怪

原帖由 onionpig 於 09-8-6 12:59 發表
係會變大~我覺得好煩

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀, 我都覺得大左好似好誇張咁呀....又唔挺

大宅

挺~~~ 谷奶個時咪挺囉, 餵完奶就淋JIJI囉~

原帖由 hellomiffy 於 09-8-6 13:31 發表
係呀, 我都覺得大左好似好誇張咁呀....又唔挺

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 onionpig 於 09-8-6 12:59 發表
係會變大~我覺得好煩

我都係
我本來都c級
以家都唔知係咩級了

大宅

好媽媽勳章

我又無乜太分別喎......點解既?!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 JWCBB 於 09-8-6 13:38 發表

大宅

帶有wire會塞乳線嗎?
我以前係70A,依家好似75B,我唔慣個胸變大,唔想再大落去,有咩辦法?

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 JWCBB 於 09-8-6 13:38 發表

唔止林jiji~d皮仲好似皺皺地咁~仲可以mit起一層皺皮~好似阿婆~好肉酸呀救命
但係無法啦~為左仔仔女女著想~餵人奶係最好既~

男爵府

原帖由 JWCBB 於 09-8-6 13:30 發表
TOTALY AGREE, 變大左, d衫唔岩著... 攪到身型好怪

係啦~d衫件件都唔岩~望到好傷心
出街仲要比d麻甩佬勁望~ 真係想屎

男爵府

原帖由 cherryird 於 09-8-6 17:21 發表
我都變大左, 由A cup到B cup, 我而家好滿意呢個size

你就好~我本身係c~依家變左唔知咩cup

男爵府

原帖由 crystalpui 於 09-8-6 14:05 發表

我都係
我本來都c級
以家都唔知係咩級了

同你一樣...已經著到好鬆身~但係都唔知點解出街d衰麻甩仲勁望~當時好想鬧佢地...

男爵府

原帖由 shirley73a 於 09-8-6 17:31 發表
變大係正常架..

我而家都係著冇wire嘅bra bar..真係好舒服..

屋企無帶bra真係好舒服~但係就墮曬....你會唔會??

侯爵府

個胸真係大左好多, 我老公/家姐都話勁.
我以前已經係85c (其實我唔覺有甘大, 但買bra 時個女人甘講) 依家仲大, 好ugly . 成日比人望. 買衫已經係大碼都好突出, 返大6過關用自動櫃位scan 我個樣時會scar 到個胸. 嘩, 好ulgy!!!

我唔恨大, 快 d stop breast milk 可以改變返normal size. 不過仲有年幾要等, 因為打算餵到亞仔足2歲. 依家先就里 10個月

民房

我也是大了, 最近已經有D細番,可能已經開始回奶,因為加了餵粥仔及奶粉關係.

而BRA, 我只是改了穿孕婦bra 呢!!

原帖由 josiu 於 09-8-6 12:02 發表

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊