跳至

首頁

尾頁

別墅

我囡囡今年9月會讀青山村聖彼德堂下午校 - N1A班, 唔知有無同學仔呢??

男爵府

一一會唔會同你囡囡同班呀?
我搵到學校收澄澄讀k1...10月開學...所以reject左st. peter n1...
因為一來價錢差唔多...k1 學野多d...
二來想澄澄番上午...下午可以多d 時間休息or 學其他野...

原帖由 Gloriac1215 於 09-8-7 01:24 發表
我囡囡今年9月會讀青山村聖彼德堂下午校 - N1A班, 唔知有無同學仔呢??

別墅

係喎, 可能一一會同鈿鈿讀同一間, 不過唔知同唔同班呢?
真可惜喇...同唔到澄澄一間, 無計喇! 唯有我地約出黎見下面...hehe

原帖由 pekkle1120 於 09-8-7 16:37 發表
一一會唔會同你囡囡同班呀?
我搵到學校收澄澄讀k1...10月開學...所以reject左st. peter n1...
因為一來價錢差唔多...k1 學野多d...
二來想澄澄番上午...下午可以多d 時間休息or 學其他野...

...

男爵府

都好丫...遲少少開左學約出黎食tea 丫...
呢排忙於搬屋...要就個囡番學...所以搬屋...
出年大約8月又再搬....睇下到時大興間保良局收唔收我個囡...如無意外都會搬去大興o個邊...

原帖由 Gloriac1215 於 09-8-8 15:16 發表
係喎, 可能一一會同鈿鈿讀同一間, 不過唔知同唔同班呢?
真可惜喇...同唔到澄澄一間, 無計喇! 唯有我地約出黎見下面...hehe

大宅

原帖由 Gloriac1215 於 09-8-7 01:24 發表

HI,
我隻豬仔係9月會讀青山村聖彼德堂下午校,不過我唔知咩班喎,係邊樹有寫呀?!
咁啱我個仔又係叫一一,

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

別墅

你好呀....終於搵到個同學仔了.....我見有d通告上面有寫N1A, 我估係A班掛....我星期一會番學校交相, 到時問一問學校先.....你仔仔幾大呀?? 我呀囡07年2月既....

原帖由 joannebebehk 於 09-8-14 19:31 發表

HI,
我隻豬仔係9月會讀青山村聖彼德堂下午校,不過我唔知咩班喎,係邊樹有寫呀?!
咁啱我個仔又係叫一一,

大宅

我隻豬仔都係2月架,你女女幾號呀?

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

別墅

2月2日....你個仔仔呢??

原帖由 joannebebehk 於 09-8-16 03:11 發表
我隻豬仔都係2月架,你女女幾號呀?

大宅

2月11日呀!

別墅

你地有無去到8月25日家長會呀?? 我囡囡係N1A班(下午)....班主任姓蕭.....唔知仲有無其他家長朋友呢??

大宅

My son is N1B

大宅

hi, 我的女女同妳女女同一班, 同檯tim,其實私之前係0702gathering 見過妳la, 妳覺得老師教得點呀?
佢好似新老師, 唔係好成 熟手呀@

別墅

係咩...同你女女一班, 叫咩名呀?
等我比我msn你: [email protected]
大家可以傾下計....hehe

原帖由 toivy 於 09-9-4 23:39 發表
hi, 我的女女同妳女女同一班, 同檯tim,其實私之前係0702gathering 見過妳la, 妳覺得老師教得點呀?
佢好似新老師, 唔係好成 熟手呀@

大宅

我女女叫瑤瑤呀, 妳依家有無送佢番學呀? 上星期我接女女放學時, 見到妳女女的婆婆接佢放學, 妳女女好叻, 無喊, 我個女全程有老師服侍呀!

e-mail:[email protected]

大宅

joannebebehk & toivy,

我都報到先! 我女都係下N1B同學仔呀!
多多指教

別墅

明天開始要番正常時間了, 大家BB而家番學情況如何??
我個女而家都無喊了...不過番學途中就話唔番學, 但放左學回家就話番學好開心喎.........
老師有時都有打比我講下阿囡既情況既, 我就負責送阿囡番學, 而麻麻就負責接阿囡放學, 唔知有無機會見到大家呢??

大宅

我第一個week有自己帶囡囡返學呀! 唔知有無見過你呢?

別墅

如果你係讀N1B班, 第一個WEEK我地就未必見到了, 因為上堂時間唔同架....而家番正常時間大家就會有機會見面了

原帖由 kamankwok 於 09-9-21 15:46 發表
我第一個week有自己帶囡囡返學呀! 唔知有無見過你呢?

別墅

各位st.peter n1下午班家長:

我在facebook開左個下午校既群組,請點擊以下連結:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=134709105274&mid=12297f2G28cbd816G2b12a1dG40

歡迎大家加入, 交流一下子女在校情況

大宅

JOIN IN FB ^^

首頁

尾頁

跳至