自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

前兩日帶個女去 MEGA BOX 溜冰, 在場內裝緊部新的可樂/雪碧汽水機, 專賣 $10 一樽的<一擰蓋, 即變冰可樂>, 因當時還未裝好, 所以不能立即試飲, 想問有無人試飲過? 是否像思樂冰一樣?

大宅

好媽媽勳章

我見都未見過
咁得意, 我都想試下喎!!

子爵府

我睇過報紙介紹啦, 都想試下

大宅

等我去試下先

BB保你大  皇帝仔BB

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我試咗!! 冇咩特別, 只係凍d 的可樂, 唔係思樂冰咁, 淨係見到d 薄冰浮浮下, 不過就好凍.

唔知係咩原理, 最怕就係有d 化學物對身體有害

水晶宮

熱血金章

promo 姐姐話,結冰 同 d 可樂無關, 機入面支可樂, 同你百 x , 惠 x 買 ge 一樣, 而分別只係部機 ge 設計!!

所以你一買完就要即刻開黎飲, 否則就無咗個效果嘞!! 但話是話, 十蚊一枝我就覺得好搵笨

大宅

好媽媽勳章

原帖由 9594 於 09-8-9 00:10 發表
promo 姐姐話,結冰 同 d 可樂無關, 機入面支可樂, 同你百 x , 惠 x 買 ge 一樣, 而分別只係部機 ge 設計!!

所以你一買完就要即刻開黎飲, 否則就無咗個效果嘞!! 但話是話, 十蚊一枝我就覺得好搵笨 ...

我唸唔係部機既設計,因我飲過喺幾凍吓,但我發覺個蓋入面喺同平時買開嗰d有唔同,應該有QK喺個樽蓋入面而令到結冰粒!!
得兩種味揀:可樂,雪碧....無芬達

珍珠宮

原帖由 pekkle1027 於 09-8-8 09:31 PM 發表
我睇過報紙介紹啦, 都想試下

Me too...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

我同事用$10買支可樂番公司,玩唔到,但我用1支水就做到同個效果!!:lol :lol :lol
我明天約咗同事買唔同的支裝汽水,TRY AGAIN.
仲有冰粒可樂好多汽,胃唔好的小心d
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

水晶宮

熱血金章

原帖由 子洋爸 於 09-8-9 04:17 發表

我唸唔係部機既設計,因我飲過喺幾凍吓,但我發覺個蓋入面喺同平時買開嗰d有唔同,應該有QK喺個樽蓋入面而令到結冰粒!!
得兩種味揀:可樂,雪碧....無芬達 ...

但係個職員姐姐講啊喎!! 係真係假, 可能真係要搵消委會 d 人做下測試先知!!

水晶宮

熱血金章

原帖由 mercy_mama 於 09-8-9 08:06 發表
我同事用$10買支可樂番公司,玩唔到,但我用1支水就做到同個效果!!:lol :lol :lol
我明天約咗同事買唔同的支裝汽水,TRY AGAIN.
仲有冰粒可樂好多汽,胃唔好的小心d ...

可能因為唔係即刻開, 所以唔得, 下次一買完即刻開黎試下啦!!

你話一支水就做到, 係咪擺住水入格四個鐘, 然後 "chop" 一下, d 水就會結冰呀?!?!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我係白兔

唔係白老鼠
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 pyng4030 於 09-8-8 20:47 發表
前兩日帶個女去 MEGA BOX 溜冰, 在場內裝緊部新的可樂/雪碧汽水機, 專賣 $10 一樽的<一擰蓋, 即變冰可樂>, 因當時還未裝好, 所以不能立即試飲, 想問有無人試飲過? 是否像思樂冰一樣? ...

西九龍中心都有呢機

伯爵府

原帖由 9594 於 09-8-9 22:39 發表

可能因為唔係即刻開, 所以唔得, 下次一買完即刻開黎試下啦!!

你話一支水就做到, 係咪擺住水入格四個鐘, 然後 "chop" 一下, d 水就會結冰呀?!?!

我試左la!

唔知係咪冷空氣預熱空氣ge 原理. 要部機另到支可樂好凍又唔結冰.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

又一城溜冰場都有...

其實自己係屋企都做到架..
放支水或汔水係雪格...3小時左右..一拎出黎就大力chop下佢.就會結冰

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

觀塘apm裡面果部機今日都壞埋, 所以冇得試

男爵府

Yes.
好期待明天同同事一齊玩其他汽水!!

原帖由 9594 於 09-8-9 22:39 發表

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 月希 於 09-8-9 22:48 發表
又一城溜冰場都有...

其實自己係屋企都做到架..
放支水或汔水係雪格...3小時左右..一拎出黎就大力chop下佢.就會結冰

開心大發現.......等我試下先~

珍珠宮

畀面勳章

雪3小時咁耐
雪左唔記得, 成支變晒冰

首頁

尾頁

跳至