自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

一向C6攪屋企D電器嘢. 因就搬屋多嘢買關係, 昨日同佢去買燈膽for全屋燈飾用, 只係燈膽1x個(唔記得10個定12個) 已經要$500蚊, 仲要係打咗discount喇喎, 未折係大概9xx~~~

我有無比人搵笨??????? (想問老公但又無問)

如果係咁貴, 真係值嗎?

水晶宮

原帖由 眼超超 於 09-8-10 11:44 發表
一向C6攪屋企D電器嘢. 因就搬屋多嘢買關係, 昨日同佢去買燈膽for全屋燈飾用, 只係燈膽1x個(唔記得10個定12個) 已經要$500蚊, 仲要係打咗discount喇喎, 未折係大概9xx~~~

有無比人搵笨??????? (想問老公但又無問) ...

無呀 !! 算平tim啦 ~

我屋企 cheap cheap 都要 $20/pc.....以前仲貴呀..$4x-$5x 一個架 ~

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

唔知你買咩火數..... 細個 D 都要廿幾三十蚊一隻.... 大個 D 都要差不多一百, 咁你買十幾個都差唔多.

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 tammy2008 於 09-8-10 11:51 發表

無呀 !! 算平tim啦 ~

我屋企 cheap cheap 都要 $20/pc.....以前仲貴呀..$4x-$5x 一個架 ~

咁都無咁擔心, 你知啦, 好驚比人搵笨 .

我除過, 我昨日買係大概 平均$42個. mouth: 見倒有6個係曼佳美, 正價係$9x 一個. mouth:

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 catjeffcat 於 09-8-10 11:53 發表
唔知你買咩火數..... 細個 D 都要廿幾三十蚊一隻.... 大個 D 都要差不多一百, 咁你買十幾個都差唔多.

好彩....又識多樣嘢. (好彩絛問老公, 如果唔係, 佢又話我對佢無信心.... )

水晶宮

原帖由 眼超超 於 09-8-10 11:55 發表

我除過, 我昨日買係大概 平均$42個. mouth:mouth:" /> 見倒有6個係曼佳美, 正價係$9x 一個. mouth:mouth:" />

貴野來架喎 ~~ 用嗰時會諗起吳x祖

係咪有function 架...? 軟身 ? 可調光暗?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 眼超超 於 09-8-10 11:55 發表

我除過, 我昨日買係大概 平均$42個. mouth:mouth:" /> 見倒有6個係曼佳美, 正價係$9x 一個. mouth:mouth:" />

曼x美算貴架 .. 宜家圍埋$42/個 ok啦
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 tammy2008 於 09-8-10 11:57 發表

貴野來架喎 ~~ 用嗰時會諗起吳x祖

係咪有function 架...? 軟身 ? 可調光暗?

唓......我.....鬼識.......mouth: mouth: 咩

吳x祖???? 咁就值...咁就值.....

水晶宮

原帖由 眼超超 於 09-8-10 12:02 發表

唓......我.....鬼識.......mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> 咩

鬼馬啦妳....

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 pigpigpat 於 09-8-10 11:58 發表

曼x美算貴架 .. 宜家圍埋$42/個 ok啦

已經安心晒......

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 眼超超 於 09-8-10 12:02 PM 發表

唓......我.....鬼識.......mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> 咩

咁比返原價又值唔值呀??

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 tammy2008 於 09-8-10 12:04 發表

鬼馬啦妳....

你講起我有d印象佢個廣告..........

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 catjeffcat 於 09-8-10 12:05 發表

咁比返原價又值唔值呀??

咁又唔好 ............. 一次過吸乾我架.

男爵府

你可以試下日本城有得買果隻sunlight (吾記得有無記錯)慳電膽, 因為keep 番單, 2年內有壞包換架

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 bebe1217 於 09-8-10 12:12 發表
你可以試下日本城有得買果隻sunlight (吾記得有無記錯)慳電膽, 因為keep 番單, 2年內有壞包換架

吓~~~~下次就買呢隻試吓. 希望我買嗰d唔好咁快壞呀大佬~~~~~~~~~

男爵府

伯爵府

原帖由 catjeffcat 於 09-8-10 11:53 發表
係呀~我屋企用大膽既...火數好似係60,都要成差唔多一百蚊個,有d牌子平少少都要70幾蚊個....但係慳電膽都ok好用既,全屋既燈用左2年幾都未燒過一隻.....
大b駿逸細b駿晞

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章

返去大陸B&Q買啦..... PHILIPS 燈罩連贍先$120度
有隻B&Q 牌出既, 又係燈罩連膽先$50定60, 我TOILET有盞, 用左年幾都無事....
單個膽, 都平過香港...仲有好多牌子揀.
你買咁多, 上去大陸買抵D BOR, 不過$500黎講, 計埋車錢都差唔多, 如果你有其他野買, 如, 燈制呀, 哥D平香港一半架....

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 melody93949596 於 09-8-10 14:11 發表
返去大陸B&Q買啦..... PHILIPS 燈罩連贍先$120度
有隻B&Q 牌出既, 又係燈罩連膽先$50定60, 我TOILET有盞, 用左年幾都無事....
單個膽, 都平過香港...仲有好多牌子揀.
你買咁多, 上去大陸買抵D BOR, 不過$500黎講, 計 ...

我昨日就係喺B&Q買, 不過係香港..... 已經係60% off.......

首頁

尾頁

跳至