嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我係網度買左"克隆粉",諗住幫囡囡整立體的手模腳模 (兩手兩腳),但又唔知果d係咩物料,會唔會傷害到囡囡d皮膚... 有冇人知克隆粉係咩黎呢?安唔安全呢?

我見過護協都有整手模o既套裝連相架,整出黎係石膏o既,唔知保存得耐唔耐?

如果去舖頭做"人造纖維"果隻,邊度最平最靚呢?

THANKS!

大宅

我都有同個囡做呀,都無事呀皮膚,不過我之前會幫佢落一層凡士林先囉

出世 2.77kg   半個月 3.2kg  一個月 3.81kg  
兩個月 4.6kg  四個月 5.64kg 六個月 6.34kg
一歲 7.4KG

珍珠宮

回覆 1# syu_lau 的文章

Thanks... 等我都試下先!

洋房

喺bb展見到白色,金色,自製$2xx.有上門做嘅$2xxx.
bb放手入模要幾耐架?如果bb郁左咪會變型囉......

男爵府

原帖由 Angel_BB 於 09-8-5 18:26 發表
我係網度買左"克隆粉",諗住幫囡囡整立體的手模腳模 (兩手兩腳),但又唔知果d係咩物料,會唔會傷害到囡囡d皮膚... 有冇人知克隆粉係咩黎呢?安唔安全呢?

我見過護協都有整手模o既套裝連相架,整出黎係石膏o既,唔知保存得耐唔耐?
...

石膏係可以放好耐O架

珍珠宮

原帖由 karryL 於 2009-8-11 00:48 發表
喺bb展見到白色,金色,自製$2xx.有上門做嘅$2xxx.
bb放手入模要幾耐架?如果bb郁左咪會變型囉......

我有見到呀!佢地話做模要bb瞓左先做,因為bb唔會亂郁... bb放手/腳入液體後約2-5分鐘就攞得出黎... $200果套都唔平,因為都係普通嘢,所以我諗住一係用係網買果d,一係去搵人做"玻璃纖維"的,約1000蚊

大宅

原帖由 Angel_BB 於 09-8-11 10:31 發表

我有見到呀!佢地話做模要bb瞓左先做,因為bb唔會亂郁... bb放手/腳入液體後約2-5分鐘就攞得出黎... $200果套都唔平,因為都係普通嘢,所以我諗住一係用係網買果d,一係去搵人做"玻璃纖維"的,約1000蚊 ...

請問你地係邊到見到架?? 我係bb展行咗幾轉都唔見有呀. 請問問舖叫咩名?? 你所講既"玻璃纖維"係邊到做架?? 有無link或者資料可以比到我呀?? thx

珍珠宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

大宅

叻叻勳章

我係memory statio度買番黎整, 大約$350

大宅

原帖由 stefi 於 09-8-11 19:25 發表
我係memory statio度買番黎整, 大約$350

自己整容易嘛?? 佢係咪包晒相架同埋上色既金色油呀?? $ 350 就係佢地display出嚟個款??

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都自己整左 ~ 19 個月的大女同 1個的細仔

唔係話太難 ~ 全部 材料 $300

大宅

民房

全部 材料 $300 係唔係包埋相架?
係邊度買?

thx

首頁

尾頁

跳至