自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

出面又大風又大雨,我仔俾O的行雷聲嚇醒左2次,返少日會唔會唔係咁好?

男爵府

醒目開學勳章

如果太遠路或自己返咪5好返羅,k3無所謂。但你試想下比bb一錯覺,原來天差或可能因少少心情5好就可以5返學,咁佢上小學就好麻煩。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我覺得 k3 唔可以再隨便唔返, 咁第時小一又點呢?? 教處無話停課都要比佢返.....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實而家都算停課期間, 返唔返都好optional架
如果天氣唔好, 返學會好論盡周身濕晒, 咁咪唔好返lor, 我果邊只係微雨, 所以今朝我地連水鞋都無著, 就照俾仔仔返學
原帖由 idyhk 於 09-8-11 06:51 AM 發表
出面又大風又大雨,我仔俾O的行雷聲嚇醒左2次,返少日會唔會唔係咁好?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 920pp 於 09-8-11 07:21 發表
如果太遠路或自己返咪5好返羅,k3無所謂。但你試想下比bb一錯覺,原來天差或可能因少少心情5好就可以5返學,咁佢上小學就好麻煩。

agree... 唔好話上小學, 甚至對佢一生都有影響.

珍珠宮

原帖由 mat媽 於 09-8-11 09:28 AM 發表

agree... 唔好話上小學, 甚至對佢一生都有影響.

Agreed!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

別墅

睇情況啦,如果真係大雨,為安全計梗係唔返啦。 不過好似我個小朋友N1,今朝雖則係黃雨,但我住呢邊都無落雨,學校又近,我咪同佢返囉。

大宅

K3已經懂事, 我唔會因為大風大雨而唔比小朋友返學, 免得灌輸錯誤觀念比佢地, 將來會有借口唔返學.

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

我仔今朝返左學啦,我都唔想佢誤會天氣唔好可以唔返學,但係當時我起身個陣真係好大風大雨,點知跟住就唔係咁,所以我帶左佢返學啦,多謝各位

首頁

尾頁

跳至