跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

阿女聽日開學喇~~ 預備班, 好緊張, 話晒都係人生第一天上學~

不過我做阿媽o既, 真係好矛盾, 好緊張 , 又唔捨得 , 但又好興奮 ... 好緊阿女喊到收唔到聲...
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

公爵府

牛年勳章

阿女冇唔捨得, 因為仲係可以陪佢返學, 同返playgroup一樣, 下星期先係最大考驗:tongue:

大宅

點呀? 阿女ok嗎?

大宅

點呀? 阿女ok嗎?

子爵府

点解你地會有預備班?? 我阿囡11月讀n班, 學校從來無人提過有預備班喎...
原帖由 Carol999 於 09-8-6 00:21 發表
阿女聽日開學喇~~ 預備班, 好緊張, 話晒都係人生第一天上學~

不過我做阿媽o既, 真係好矛盾, 好緊張 , 又唔捨得 , 但又好興奮 ... 好緊阿女喊到收唔到聲... : ...

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

公爵府

牛年勳章

原帖由 kingkingmui 於 09-8-11 14:58 發表
點呀? 阿女ok嗎?

阿囡好叻呀~ 頭三日係有家長陪, 所以對阿囡黎講, 佢只係覺得似playgroup之嘛, 不過之後開始就要自己一個返學, 每日返一個鐘頭; 咁阿囡返左3日後, 佢老師打比我, 話佢已經只係we左兩聲就冇喊喇, 咁第4日老師已經話佢直頭冇喊過喇~~~ 哈哈哈哈~~ 我好開心呀~~

公爵府

牛年勳章

原帖由 loveyi_ivy2008 於 09-8-14 15:06 發表
点解你地會有預備班?? 我阿囡11月讀n班, 學校從來無人提過有預備班喎...

因為係8月先有預備班, 等佢地唔駛9月一開學就倒瀉羅蟹咁亂囉~ 都要交二千蚊學費架!! 都好貴...

男爵府

Dear carol999,

想問下 8月份係咪上足咁多堂架?

原帖由 Carol999 於 09-8-16 03:26 發表

因為係8月先有預備班, 等佢地唔駛9月一開學就倒瀉羅蟹咁亂囉~ 都要交二千蚊學費架!! 都好貴...

公爵府

牛年勳章

原帖由 chanhiushan 於 09-8-17 18:59 發表
Dear carol999,

想問下 8月份係咪上足咁多堂架?

星期一至五都會返學囉, 不過就先返一個鐘, 三日可以陪, 等佢自己返一個鐘後, 第二個禮拜就開始返2個鐘, 然後月尾就加到3個鐘咁; 九月正式著校服上課

大宅

carol, 我bb 係green 組, 你囡囡係邊組呀? 今日阿囝在家已喊話吾返學....點算?
原帖由 Carol999 於 09-8-16 03:24 發表

阿囡好叻呀~ 頭三日係有家長陪, 所以對阿囡黎講, 佢只係覺得似playgroup之嘛, 不過之後開始就要自己一個返學, 每日返一個鐘頭; 咁阿囡返左3日後, 佢老師打比我, 話佢已經只係we左兩聲就冇喊喇, 咁第4日老師已經話 ...

公爵府

牛年勳章

原帖由 mypiggybank 於 09-8-19 14:34 發表
carol, 我bb 係green 組, 你囡囡係邊組呀? 今日阿囝在家已喊話吾返學....點算?

咦? 我阿囡都係green喎, 你仔仔叫咩名呀? 肥定瘦架? 我頭兩日都有陪佢喎, 應該見過你個仔喎... pm我丫

首頁

尾頁

跳至