單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

半年前佢放底條匙,拿起佢自己所有野走左.而我用左4個月時間開始放低佢,而2個囡都習慣唔同爸爸住,而一兩星期先見到爸爸的日子,但半年後的今日,佢景然問我"方便比佢返妮住嗎?"
而我就答左"no",你話我係唔係好"需",佢無野做and無地方住都唔比佢返,而我d囡大左唔知會點想,我而家真係好煩呀!
愛一個人! 要了解,也要開解;要道歉,也要道謝;要認錯,也要改錯;要體貼,也要體諒; 是接受,而不是忍受;是寬容,而不是縱容;是支持,而不是支配;是慰問,而不是質問;是傾訴,而不是控訴;是難忘,而不是遺忘;是彼此交流,而不是凡事交代;是為對方默默祈求,而不是向對方諸多要求; 可以浪漫,但不要浪費;可以隨時牽手,但不要隨便分手。

複式洋房

妳自已想清楚妳們是什麼關係!因為我唔清楚妳婚姻情況好難答妳!
妳要想清楚條路點走!如果未離婚他又知錯的話妳就要想藉唔藉得再一齊!因如果己經離左婚的話就唔好比佢打亂自已生活!
囡囡等佢大D慢慢解釋比佢聽!有些事做左就要付責任的!我怕妳比佢回來他當是酒店~~

別墅

我們而家只係分居,無離婚.
其實佢已係4年前已有女人,我都忍左佢4年,而我而家同呀媽住係開心過之前,而我都怕佢會再傷我&怕佢會當酒店所以我say "no",但我都係怕d囡的想法,同我個心都係有d唔舒服

愛一個人! 要了解,也要開解;要道歉,也要道謝;要認錯,也要改錯;要體貼,也要體諒; 是接受,而不是忍受;是寬容,而不是縱容;是支持,而不是支配;是慰問,而不是質問;是傾訴,而不是控訴;是難忘,而不是遺忘;是彼此交流,而不是凡事交代;是為對方默默祈求,而不是向對方諸多要求; 可以浪漫,但不要浪費;可以隨時牽手,但不要隨便分手。

複式洋房

不用擔心!
以前我都怕同妳一樣!但係只是同佢溝通多D就唔會有太大問題!
我單身己有5年時間!我囡囡現在都幾好!
只要妳正確地比佢知道是爸爸問題就可以!
詳細就等佢大左而佢又問先講啦!
細時說個爸爸唔夾唔適合!大之後由妳決定講唔講啦!

大宅

點解你話你衰....
係佢衰先,佢掉低你地在先,又唔想下佢自己當初既行為,況且一次不忠百次不容,點解咁輕易原諒佢,可能你仍然好愛佢,但點都要佢表現番一d誠意,無可能隨時話走就走,話來就來啦!佢簡直自私!

禁止發言

係囉~~

禁止訪問

大宅

原帖由 AhiruNoPekkle 於 09-7-28 17:02 發表
你嗰個咪好囉, 我嗰個死都要霸住間屋, 仲要唔想搞離婚, 話無屋住喎, 最後咪我自己搬走...
自私自利, 全部嘢都只係諗自己, 我同個仔搬走咁辛苦, 佢就舒舒服服... ...
點解咁多賤男ga

大宅

原帖由 ms0665 於 09-7-28 17:04 發表
點解咁多賤男ga

事實男人一對你無感情.就會變絕情.
可以連家人都鬧埋.家人的說話都唔聽
出面個女人的說話就聽晒!
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/sdS7Tu6BGRmFS7FR27g05Q--_1/blog/20070418020436349.jpg?ib_____DK7gKK5zp

伯爵府

畀面勳章

匙,係佢自己放底既
門,係佢自己行出去既
家,係佢自己放棄既

佢依家無野做,無屋住就返黎,但只係借間屋黎住,無話過要返黎負返d咩責任既,佢憑咩要求返黎住呀.....
如果你覺得依家既生活,係令你生活得開心既,點解仲要俾一個有機會令你再激心既人返黎激c自己啫!!

別墅

我今日最終同佢講左我心裡一直好想同佢講ga說話,而我都放下心裡的一塊大石.但我覺得我好絕ar,我有d唔開心,而我都好擔心將來ga路.

複式洋房

回覆 2# cy_winny 的文章

絕對同意!

禁止訪問

大宅

Dear sin2ling,

Totally Agree with you!!! 因為我個c6都係為左個不知所謂ga女人同屋企鬧番左, 仲搬左去個女人度住, 都唔明"d"人, 真係加埋成60幾70歲la仲愛情萬歲, 唔好講笑la, 上床萬歲就有佢地份, 自私好色, 都唔知點解哩"d"人仲要生存在世上浪費氧氣, 根本哩"d"人唔想承擔責任只想開心快活咁過, 哩"d"人生存在世上咪枉過日子lor, 不知所謂, 我就話同2個囝囝享天倫之樂, 陪著他們成長, 參與他們成長的過程及經歷這才不算是白過日子ma, 真係唔知依家"d"人用边度諗野ga!!!

原帖由 sin2ling 於 09-7-29 10:53 發表

事實男人一對你無感情.就會變絕情.
可以連家人都鬧埋.家人的說話都唔聽
出面個女人的說話就聽晒!
[size=large]庭謙仔仔看世界* 記住睇完我個板板,留個言俾我庭謙仔仔wor!:lalala:

大宅

原帖由 Teresatam 於 09-8-13 00:42 發表
Dear sin2ling,

Totally Agree with you!!! 因為我個c6都係為左個不知所謂ga女人同屋企鬧番左, 仲搬左去個女人度住, 都唔明"d"人, 真係加埋成60幾70歲la仲愛情萬歲, 唔好講笑la, 上床萬歲就有佢地份, 自私好色, ...

絕對絕對同意

等待驗證會員

原帖由 fish123 於 09-7-28 00:28 發表
半年前佢放底條匙,拿起佢自己所有野走左.而我用左4個月時間開始放低佢,而2個囡都習慣唔同爸爸住,而一兩星期先見到爸爸的日子,但半年後的今日,佢景然問我"方便比佢返妮住嗎?"
而我就答左"no",你話我係唔係好"需",佢 ...

唔通佢對走這個動作唔洗負責任呀!你估家陣當酒店呀,話番就番,話走就走呀!
樓主,既然己經和囡囡習慣了無佢也可生活,也証明無話無咗邊一個唔得啦!妳諗諗,他有可能會再走第二次,第三次,那时候又如何,再等呀!等佢番來浪費妳的青春!
唔好意思,唔好怪我咁直,因我是一個人辦,我比前夫自離婚後,再多浪費七年的青春.所以我唔會覺得妳衰!

大宅

當初咁有骨氣,今日就唔好返黎啦,住就叫佢死去天橋底住啦,你屋企唔歡迎佢呀,個女方面,同佢傾下,佢會明白你囉,叫佢死就死遠d,唔好死係你門口,整污糟d地方,你咁難得先甩到身,無謂比佢再拖累多你一次囉

用戶要求終止服務

Say "No" la!
無謂同佢再有任何瓜葛!

首頁

尾頁

跳至