跳至

首頁

尾頁

別墅

有無康傑09 N 班同學仔呀~~

別墅

大宅

我囡囡係 ar, 不過佢10月先正式返學
原帖由 e_elhying 於 09-8-6 15:31 發表
有無康傑09 N 班同學仔呀~~

別墅

hi, 你好呀, 我個仔剛剛開o左學喇~~你囡囡10月會返上午定下午呀??

複式洋房

你好, 聽講9月19日有open day, 我會去參觀,同時考慮下年比壹仔入Nursey class. 請問是否只有上午班?有冇全日班?
仲有, 是否會面試, 會考乜東東?

大宅

10月返上午 ar
原帖由 e_elhying 於 09-8-12 17:00 發表
hi, 你好呀, 我個仔剛剛開o左學喇~~你囡囡10月會返上午定下午呀??

子爵府

2018復活節勳章

報到先

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 petitlys 於 09-8-13 11:17 發表
你好, 聽講9月19日有open day, 我會去參觀,同時考慮下年比壹仔入Nursey class. 請問是否只有上午班?有冇全日班?
仲有, 是否會面試, 會考乜東東?

佢地有全日班架,都有簡單的面試,例如比波波同車車,睇吓小朋友的反應及分辨咁

別墅

大家好呀~~我阿仔係NB 班呀, 你地小朋友讀邊班呀??

大宅

平讓康傑校服(女仔)

適合n1的小朋友,冬夏全套 (沒有校樓~~可以不用購買)連書包,
有興趣pm

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 e_elhying 於 09-8-13 18:35 發表
大家好呀~~我阿仔係NB 班呀, 你地小朋友讀邊班呀??

我個仔NA班

大宅

我阿囡係 NC 班 ar, 可能9月& 10月入學的就係 NC, 因為我另一個 friend 個囡都係 NC
原帖由 Alvinchun 於 09-8-14 15:07 發表

我個仔NA班

複式洋房

我兩個仔仔會在9月1日返N班上午, 唔知係唔係NC班. 仲有兩星期, 我都未幫他們買白鞋同黑鞋. 另外係唔係一定要著白襪

原帖由 candypoon 於 09-8-14 15:56 發表
我阿囡係 NC 班 ar, 可能9月& 10月入學的就係 NC, 因為我另一個 friend 個囡都係 NC

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 happy126 於 09-8-18 13:35 發表
我兩個仔仔會在9月1日返N班上午, 唔知係唔係NC班. 仲有兩星期, 我都未幫他們買白鞋同黑鞋. 另外係唔係一定要著白襪

yes

複式洋房

我個仔都係讀N班呀,九月返學,買左黑白鞋LU..係JUSCO買,好平,$80..諗住佢隻腳好快大呀,唔想買咁貴...
阿B要坐校車呀..有冇小朋友係呀?

別墅

原帖由 fannylfh 於 09-8-21 00:26 發表
我個仔都係讀N班呀,九月返學,買左黑白鞋LU..係JUSCO買,好平,$80..諗住佢隻腳好快大呀,唔想買咁貴...

我之前都諗住比阿仔搭校車, 但而家都仲係爸爸湊返學放學~~因爸爸覺得2歲幾自己搭車好似好危險,話如果突然剎車驚佢扶唔實, 所以暫時都係爸爸湊住先~~

係呢, 大家會唔會去學校今個星期六個家長會呀??

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 fannylfh 於 09-8-21 00:26 發表

咁平!我7月中買嗰陣最平都要$99-

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 e_elhying 於 09-8-21 00:59 發表

我之前都諗住比阿仔搭校車, 但而家都仲係爸爸湊返學放學~~因爸爸覺得2歲幾自己搭車好似好危險,話如果突然剎車驚佢扶唔實, 所以暫時都係爸爸湊住先~~

係呢, 大家會唔會去學校今個星期六個家長會呀?? ...

星期六,我有事做,去唔到

民房

大家好,我仔仔會下年2 月插班, 上次面試後甚麼都未知, 未知邊班,未至學費多少. 多多指教,下年見

複式洋房

我唔知有家長會添呀...都冇收過通知....係講咩架?
比小b坐校車,因為係我家出發唔方便,來回車費都唔平,十幾蚊來回,同埋工人可以有時間去買餸,而家係我買架,好辛苦!我個屋苑有2個小朋友坐呀(包括自己個個)
想問有冇人知學費架,學校冇通知

首頁

尾頁

跳至