興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無人用過Smartone 無線寬頻上網($148) ,得唔得呀 , 因為我想轉上網公司, 我現在用 香港寬頻,但他用光纖, 一定要在廳個電話插頭 , 而我部機就在房內......,之前用過 I-cable好唔掂....

大宅

我無用過, 不過聽人講流動寬頻頻寬嚴重不足, 7.2Mbps實際上只有1.0Mbps左右, 所以要上/下載多或BT就唔啱你

你可以買一部Wireless router, set好就可以係屋內透過無線上網, 不過這樣無線上網一定會減慢速度, 呢點要留意

別墅

我而家用緊, check左 上載不足 0.4Mbps, 下載不足 1Mbps........上下網就ok既......打機, 睇片 上\下載就唔掂....慢
仲有次次打電話反映....都話會跟進....跟進左成個月....都仲跟進....

男爵府

我新裝左,so far so good ,我唔識bt,唔知得唔得,不過wifi勁過網上行,捧住notebook通屋走都無問題!最大好處係

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 podom110 於 09-8-15 18:18 發表
我而家用緊, check左 上載不足 0.4Mbps, 下載不足 1Mbps........上下網就ok既......打機, 睇片 上\下載就唔掂....慢
仲有次次打電話反映....都話會跟進....跟進左成個月....都仲跟進.... ...
千其唔好用 我用緊隨身寬頻成日連唔到線or斷線...我由月頭打到而家,日日都話會跟進...上網上到火都黎

別墅

我都是用他的隨身寬頻,都ok,無連不到線的問題。speed 可接受,不是特別慢。

首頁

尾頁

跳至