自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Rx 美容醫學集團

成日打電話黎sell野....我接過哩間公司同哩個no都唔知幾多次了!!!今日勁到打2次黎~
第1次我話唔洗喇,cut左佢線,隔2個中打第2次黎..
我即小佢,話佢地一日打幾次黎...我話唔該你公司哩世都唔好再打比我~個女人仲要好惡咁話,"我第1次打咋喎,咩打幾次呀??"
我話,你地日日打...今日2個hrs前先打完黎咋...個電話no都一樣!!! 佢即時好惡話"咁得啦,delete左你囉.."
(不過上個月佢地都係話唔會再打黎啦)

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

佢地真係好討厭

別墅

一係唔聽,一係就一接就咪埋眼張一生所學鬧人技倆搬哂出嚟,炳餐勁過佢!!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好討厭

禁止訪問

複式洋房

搵佢supervisor 投訴先得喎

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日內收到四個
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

其實我算好彩,我好少收到呢d電話..
搶人地電話黎玩呢d人就有...
但係除左3仔打俾我,好少有其他...

珍珠宮

好討厭...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

月中收呢d咁既電話仲多過收我c6既電話....

子爵府

佢地係會繼續打比你,係唔會刪除你個名, 直到千秋萬世......真架!
試過有個咩酒店會打來,叫你入會,好似係艾美或假日, SALES 勁寸,我話遠得滯,唔會去食, 無興趣入會,佢竟然好誇張又大聲咁話我, "咁都話遠,唔係嗎?!"
到我話貴,佢就話"咁都話唔抵, 有冇攪錯?" 我即刻收線,費事同佢講!
通常佢地態度都好差!

原帖由 joesimage 於 09-8-17 17:53 發表
Rx 美容醫學集團

成日打電話黎sell野....我接過哩間公司同哩個no都唔知幾多次了!!!今日勁到打2次黎~
我即小佢,話佢地一日打幾次黎...我話唔該你公司哩世 ...

男爵府

我有一次收到呢D廣告電話,佢一開口我就話:"我唔買保險,唔借錢,唔投資,唔減肥"你仲有冇嘢講!佢話有:"你去訓覺啦!"就cup 我線.

男爵府

你唔好以為佢會del啊..
可能你聽日又聽到佢電話...

禁止訪問

子爵府

上次有個男推銷員打嚟同我sell減肥...
我同佢講我瘦到要增肥喎但佢最初唔信...= =
(咁人哋都係講事實啫! )
sell完呢樣見唔掂就sell美容...
最後佢聽完我幾歲之後即刻收線!
都唔知點解自己果陣咁有心機同佢講...

第二日同一間公司另一個女sales又打嚟...
不過果次已經冇咁得閒同佢玩...:;pppp:

大宅

係呀,現在d電話推銷員態度勁差....講真,就算你d產品有幾好呀,我都吾會buy囉. 最基本服務態度都無....差勁

珍珠宮

睇來電唔識既.. 通常都唔聽架..

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我個囡仲攪笑.... 家裡的固網電話都試過有 D sales 電話打黎, 我個囡只喂一聲之後唔出聲就收線, 我初時唔知仲以前咩事問阿囡仲咩收線, 佢話 D 唔知咩打黎問我咪收線囉.

大宅

原帖由 Fiona0235 於 09-8-17 19:32 發表
好討厭...

政府話考慮管制人肉推銷電話,但遲遲未做,

大家應該齊心投訴去電訊管理局,加強壓力,快d立法。

推銷電話對社會的害處:
1.對他人做成滋擾
2.浪費他人時間(一年約一小時)
3.浪費他人電話費(漫遊時)
4.浪費電話網絡空間。
5.妨礙他人接緊急電話,除時性命由關。
6...........請大家接龍

管制推銷電話的建議:
1.最好把高官特首等的手機,辦公室電話號碼交給推銷公司,做成滋擾就會趕快立法。

2.電訊公司可推出話語接駁鈴聲(e.g 你打的電話係唔接受任何推銷的資訊,如你不認識機主請收線)讓不願接收推銷電話.
3...........請大家接龍

子爵府

佢地arm arm打電話比我....話用150蚊可以做一次facial.....但係個sales 都幾nice.....不過唔知真係去做果時係唔係敢

原帖由 joesimage 於 09-8-17 17:53 發表
Rx 美容醫學集團

我即小佢,話佢地一日打幾次黎...我話唔該你公司哩世 ...

首頁

尾頁

跳至